FC Driebergen spits Jesse Mantel speelde een puike wedstrijd en stond met gave treffers en een assist aan de basis van de uiteindelijke ruime 7-0 overwinning.
FC Driebergen spits Jesse Mantel speelde een puike wedstrijd en stond met gave treffers en een assist aan de basis van de uiteindelijke ruime 7-0 overwinning. Foto Rinus van Denderen

Driebergen maatje te groot voor Austerlitz

Voetbal

DRIEBERGEN In het thuistreffen tegen hekkensluiter Austerlitz hadden de Driebergenaren afgelopen zaterdag het vizier op scherp staan. Na een aarzelende start kwam de formatie van trainer Valentijn Zegwaart pas goed op gang getuige de zeker niet geflatteerde en dik verdiende 7-0 eindstand. Absolute smaakmaker was Bilal Soutouti die, naast gedegen veldwerk, met een zeer fraaie halve omhaal (beauty) de vierde treffer voor zijn rekening nam. Een uitstekende driepunter die qua doelsaldo hoger had kunnen en zelfs had moeten uitvallen. Een lekker en ontspannen voetbalmiddagje op een nagenoeg ‘leeg’ sportpark De Woerd.

Huub van Aerssen

Met slechts een punt uit twee gespeelde wedstrijden waren de Driebergenaren er duidelijk op gebrand om tegen hekkensluiter Austerlitz de punten in eigen huis te houden. Alhoewel de thuisformatie een aarzelende start kende en de gasten uit Austerlitz nog enigszins wat tegengas konden geven nam FC Driebergen geleidelijk aan de regie vast in handen, wat in de 18e minuut resulteerde in de eerste treffer (1-0) door de uitstekend spelende Jesse Mantel.

Vanaf dat moment gingen de remmen los bij de thuisploeg, werd Austerlitz meer en meer gedegradeerd tot een speelbal en liep FCD binnen een kwartier uit naar een 4-0 voorsprong door doelpunten van achtereenvolgens Soutouti, Mantel en de al genoemde ‘rückfallzieher’ van wederom Soutouti. Dat betekende tevens de ruststand in een eerste helft waarin Driebergen domineerde en Austerlitz ver achter de feiten aan bleef lopen.

HOMOGEEN Ook in het tweede deel van dit toch wel eenzijdige treffen een homogeen en sterk acterend FC Driebergen dat van meet af aan vol gas gaf en vanuit een gesloten organisatie, op tempo en bij vlagen uitstekend combinatiespel de voorsprong wist uit te breiden naar 6-0.

Met de tussentijdse inbreng van Ben Karafi, Jesse van den Boomen en Abate Nyamsi, creëerde de thuisformatie nog tal van kansen, maar bleef met een zevende treffer (Nyamsi) kort voor tijd steken op een uiteindelijke 7-0 eindstand.

Soutouti: ,,Als ploeg zaten we er lekker in. Ik ben blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan deze overwinning. Drie punten in de pocket.”

Driebergen trainer Valentijn Zegwaart: ,,Ik had Austerlitz absoluut wat sterker gedacht en verwacht. Alhoewel we in de aanvangsfase wat moeite hadden om er doorheen te komen, werd dat vervolgens goed opgelost door het team en kwamen we steeds beter in ons ritme. Met een ruststand van 4-0 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en konden we in het tweede deel vrijuit voetballen. Over de gehele linie gezien ben ik tevreden over het vertoonde spel en ben ik blij dat we de eerste drie punten hebben binnengehaald. Een opsteker voor de uitwedstrijd tegen SVMM komend weekend die van een ander kaliber zal zijn.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 59 minuten geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04