Afbeelding
import

FC Driebergen verspeelt dure punten

Sport/sport

DRIEBERGEN  In de strijd tegen rechtstreekse degradatie verspeelde zaterdag derdeklasser FC Driebergen afgelopen zaterdag dure punten. Alhoewel de Driebergenaren in de streekderby tegen Jonathan in en uit Zeist lange tijd op voorsprong stonden, eindigde dit beladen duel uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel en gingen twee kostbare punten verloren. Teammanager Hans van Vugt: ,,Dit puntenverlies mogen we onszelf aanrekenen. We waren gewoonweg de betere partij maar vergaten geboden kansen om te zetten in doelpunten. Desalniettemin een compliment voor de ploeg voor de wijze waarop er met en voor elkaar is gewerkt om tot een goed resultaat te komen. Verschrikkelijk jammer dat we er niet meer uit hebben kunnen en moeten halen". 

FC Driebergen speelde tegen Jonathan vanuit een aanvallend concept met de gedachte dat de ploeg moest winnen om de laatste plaats in de zaterdag derde klasse D mogelijk te kunnen verlaten en met nog een tweetal wedstrijden voor de boeg in ieder geval nacompetitie af te dwingen. Alhoewel Driebergen na een half uur speeltijd tegen de verhouding in op een 1-0 achterstand geraakte, was het Koen van Dijk die kort daarna de stand gelijk wist te trekken en de Driebergenaren vervolgens doorstoomden naar een 1-3 ruststand. Een tussenstand die gezien de vele mogelijkheden ruim hoger had moeten liggen. 

Ook in het tweede deel een hard werkend en zeer gedreven FC Driebergen, dat tal van kansen wist te creëren maar in de afwerking haperde. Een tweede tegentreffer (2-3) zorgde voor enige paniek in de tent zeker toen ook nog eens verdediger Michel Hoekstra in de 70e minuut met rood het veld moest verlaten. In een turbulente eindfase waarin Jonathan op kort voor tijd op gelijke hoogte wist te komen en ook een speler met rood zag vertrekken, slaagden de Zeistenaren er in om kort voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten (3-3). Dat betekende een forse streep door de rekening van FC Driebergen dat door dat niet verwachte gelijke spel hekkensluiter blijft en nog maar twee wedstrijden heeft om daar iets aan te doen. Geen eenvoudige, maar ook zeker geen onmogelijke opgave voor de elf van trainer Wouter van den Berg. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30