Afbeelding
Foto Shutterstock

Een lichtkoepel kopen: Breng meer licht in de woning

22 augustus 2022 om 13:12 Partnercontent

Jouw woning krijgt meer sfeer met goede verlichting. Echter kun je ook kiezen voor natuurlijk licht in de woning en een lichtkoepel kopen. Deze lichtkoepel zit in het dak, waardoor het licht van buiten naar binnen komt. Dit brengt een geheel andere sfeer met zich mee dan wanneer je voor verlichting binnenshuis kiest. Het plaatsen van deze koepel brengt echter wel nauwkeurige werkzaamheden met zich mee en je moet ook kijken naar de voorbereidingen die je dient te treffen. Maar wat kun je allemaal met deze aanpassing aan de woning? Je leest het in deze blog. 

De betekenis van een lichtkoepel

Een lichtkoepel is in eerste instantie bedoeld voor het doorlaten van licht van buiten. De koepel is namelijk gemaakt van een lichtdoorlatend raam van glas of kunststof, welke in verschillende vormen kan komen. Door de verschillende vormen en uitvoeringen zijn er ook meerdere namen in omloop. Denk hierbij aan platdakraam, lichtstraat, dakkoepel of lichttunnel. Echter zijn er grote verschillen bij deze benamingen en de toepassing is ook verschillend. Bij lichtkoepels gaat het om het verlichten van de ruimte, zonder dat je hier andere lichtbronnen voor moet gebruiken. Jij bepaalt in welke ruimte je deze plaatst. Je kunt dus ook voor een plaatsing bij een schuur, carport of veranda kiezen. 

Ventileren via het dak is mogelijk

Een lichtkoepel kopen hoeft echter niet alleen voor het doorlaten van licht. Met deze koepel kun je namelijk ook ventileren. De modellen kunnen geopend worden, zodat er frisse lucht in de woning komt en de warme en vieze lucht de ruimte verlaat. Je voorkomt hiermee condensvorming in de woning, wat ook weer andere problemen en schade voorkomt. Als jij bijvoorbeeld kookt en er veel damp vrijkomt, verlaat de damp de woning via de koepel. De ventilatiestand is eenvoudig in te stellen en je doet de koepel weer dicht op ieder gewenst moment. Jij hoeft alleen nog maar te bepalen welke variant je wilt voor jouw woning. 

Via de lichtkoepel naar het dak

Een ander voordeel die je hebt met een lichtkoepel is dat je hiermee ook eenvoudiger het dak bereikt. Je zet de koepel open, waarna je jouw jaarlijkse dakinspectie makkelijker uit kunt voeren. Je hoeft hiervoor niet meer via de buitenkant van de woning het dak te betreden. Bij een professional als Lichtkoepeltje heb je keuze uit de prachtigste modellen. Nadat je een keuze hebt gemaakt zal een professional jouw nieuwe lichtkoepel komen plaatsen. Binnen de kortste keren geniet jij van de voordelen van een lichtkoepel en breng je meer sfeer in de woning. Waar wacht je nog op? Begin maar vast met uitzoeken! 

advertentie
advertentie