Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bewoners nieuwbouwwoning kiezen vaak voor PVC

Partnercontent

Met name onder starters zijn nieuwbouwwoningen in trek. Belangrijk voordeel van een nieuwbouwwoning is het feit, dat je niet hoeft over te bieden. Starters maken hierdoor meer kans, dan wanneer zij het tijdens het bieden opnemen tegen beleggers en gezinnen die eerder al een huis gekocht hebben. De overwaarde op die woning geeft hen bij het kopen van een volgend huis meer financiële middelen. Een ander voordeel van een nieuwbouwwoning is het feit, dat je deze geheel naar eigen smaak in kunt richten. Kies je bijvoorbeeld voor een lichte of donkere kleur op de wand? Ga je voor een visgraat PVC vloer, of kies je voor rechte houten planken? Een PVC vloer is in nieuwbouwwoningen een hele interessante optie. In dit artikel lees je waarom!

PVC vloer goed te combineren met vloerverwarming 

De keuze voor bijvoorbeeld een Coretec PVC vloer valt goed te combineren met vloerverwarming. In nieuwbouwwoningen wordt vrijwel standaard gekozen voor vloerverwarming in het pand. Niet alleen op de begane grond, maar ook op de andere etages. Het is een hele duurzame manier van het verwarmen van de verschillende ruimtes. Afhankelijk van de wijze waarop de vloerverwarming aangesloten is, kan per ruimte bepaald worden hoe warm het er moet zijn. Het voordeel van PVC is dat het materiaal zeer goed geleidt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een volledig houten vloer. Het hout geleidt warmte in veel mindere mate, waardoor eerst het hout zelf opwarmt en daarna pas de ruimte.

PVC is zeer dun en relatief makkelijk zelf te leggen

Het feit dat PVC de warmte makkelijk doorlaat zit ook in het feit, dat het materiaal veel dunner is dan bijvoorbeeld hout. Bij de keuze voor een PVC vloer kun je kiezen tussen klik PVC en verlijmd PVC. Het mooist is een verlijmde PVC vloer. Nadeel hiervan is wel, dat de vloer door een professional gelegd moet worden. Wanneer je voor een vloer met klik PVC kiest is dat niet noodzakelijk. Je zou kunnen overwegen deze vloer zelf te leggen. Houd er rekening mee, dat enige handigheid vereist is. Het is voor veel mensen een reden om de vloer alsnog door de leverancier te laten leggen.

Verschillende andere voordelen van een PVC vloer

Niet alleen de mogelijkheid om een PVC vloer te combineren met vloerverwarming is een belangrijke reden voor mensen om dit type vloer te kiezen in hun nieuwbouwwoning. Ook is een PVC vloer zeer duurzaam. De vloer blijft lang mooi, is over het algemeen behoorlijk slijtvast en is eenvoudig te onderhouden. Vergelijk je een PVC vloer met bijvoorbeeld hout, dan loop je bij een houten vloer het risico dat er kringen in de vloer ontstaan als er vocht op het hout blijft liggen. Dat risico loop je bij PVC niet. Je neemt de vloer eenvoudig af met een vochtige doek bij vervuiling. 

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 5 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 7 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 13 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33