Afbeelding
Foto: Shutterstock

Trek er dit voorjaar op uit met de fiets

26 januari 2022 om 07:17 Partnercontent

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders sinds de uitbraak van de pandemie minder zijn gaan bewegen. Het hangt samen met het feit, dat veel mensen vanuit huis werken. Een fiets- of wandeltocht naar het werk is hierdoor niet meer noodzakelijk. Zonde, want Nederland biedt tal van fraai aangelegde fietspaden! Trek er in het weekend op uit met de tour- of racefiets. In de schuur berg je de fiets bij thuiskomst makkelijk op met een fiets ophangsysteem. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Denk aan het verschil tussen een aantal haken aan de wand van de schuur en een ophangsysteem, waarmee je de fiets aan het plafond ophangt. Het gebruik van deze systemen biedt het voordeel dat de fietsen niet te veel ruimte in beslag nemen in de vaak toch al krappe schuur. 

Wielrennen populaire sport onder Nederlanders 

Waar de één voor een tocht op de stadsfiets kiest, neemt iemand anders de racefiets mee. Wielrennen behoort al jaren tot de populairste sporten in Nederland, naast bijvoorbeeld hardlopen en wandelen. Pak het weer op, als de dagen langer worden. Overigens hoef je daar niet op te wachten. Met fietsverlichting voor de racefiets ga je vandaag nog op pad! Goede verlichting is cruciaal. De snelheid waarmee je fietst maakt dat veel andere weggebruikers je vaak pas op het laatste moment zien. Het kan tot gevaarlijke situaties leiden, wanneer je geen verlichting aan hebt staan. Naast verlichting is ook een fietsbel onmisbaar op een racefiets, al vinden veel wielrenners dat deze geen onderdeel zou moeten zijn van de fiets. 

Fraaie fietsroutes door Nederland 

Niet alleen onderweg naar het werk valt veel te zien. Nederland kent tal van fraaie fietsroutes, die al voor je uitgestippeld zijn. Onderweg kom je borden en markeringen tegen, die je de goede kant op wijzen. Het gebruik van een routekaart is hierdoor niet langer noodzakelijk. Populair is het fietsen op basis van de verschillende knooppunten, die verspreid door Nederland liggen. Op ieder knooppunt staat de route richting de verschillende aansluitende knooppunten weergegeven. Je hoeft zodoende slechts een lijstje met nummers mee te nemen, om een mooie route te kunnen fietsen in de omgeving. 

Fietsen met een doel voor ogen

Een andere optie om er eens lekker op uit te gaan met de fiets is om familie te bezoeken met de fiets. Zo rijd je een lekker stukje heen, kan gezellig tot rust komen en even bijkletsen met familie om vervolgens een prettige rit naar huis te maken. Je kan er dan zelfs ook voor kiezen om een kleine omweg te nemen als je liever wat langer wilt fietsen. Op deze manier zal je ook niet op zowel heen als terugweg langs dezelfde omgeving komen, zo zie je onderweg dus ook nog eens wat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie