Afbeelding
Raamdecoratie - houten jaloezie

Creëer sfeer met houten jaloezieën

Partnercontent

Het inrichten van een ruimte vraagt om het nodige denkwerk. Je wilt namelijk een goede sfeer creëren in de ruimte waardoor jij hier graag bent en met plezier thuis komt. Bij het (opnieuw) inrichten van een ruimte wil je ervoor zorgen dat de ruimte geheel naar wens is. Er zijn een aantal factoren die bepalend zijn voor de sfeer in een ruimte. Een van deze factoren is de raamdecoratie. Het is dan ook belangrijk dat je goed nadenkt over het type raamdecoratie dat jij in de ruimte ophangt.

De jaloezie

Een populair soort raamdecoratie is de jaloezie. Een jaloezie is een type raamdecoratie dat bestaat uit horizontale lamellen. Deze lamellen kun jij eenvoudig zó instellen dat het gewenste lichtinval en doorkijk wordt gerealiseerd. Zet de lamellen helemaal open wanneer je wilt genieten van het daglicht en het niet belangrijk is dat niemand naar binnen kan kijken. Wil je wél genieten van het daglicht, maar heb je liever niet dat mensen naar binnen kunnen kijken? Dat is ook geen probleem. Kantel de verschillende lamellen naar achteren, zo komt het daglicht naar binnen zonder dat voorbijgangers je kamer in kunnen kijken.

Verschillende soorten jaloezieën

Jaloezieën zijn er in diverse soorten en maten. Zo kun je jaloezieën aanschaffen in standaard maten, maar je kunt deze ook op maat laten maken. Dan weet jij zeker dat de jaloezieën perfect in jouw raam passen! Ook bij materialen heb je verschillende keuzes maar vooral houten jaloezieën verdienen hier even een spotlight. Houten jaloezieën zijn nog iets minder bekend dat jaloezieën van ander materiaal en dat is eigenlijk onterecht. Ze zijn namelijk perfect voor het creëren van sfeer in een ruimte. Wanneer je ervoor kiest om houten jaloezieën op te hangen, krijgt een ruimte direct een natuurlijke en warme sfeer.

Houtsoort

Houten jaloezieën worden in de meeste gevallen gemaakt van de rechte houtsoort: lindehout. Dit type hout is licht in gewicht en kun je goed lakken. Dit is voor houten jaloezieën erg belangrijk omdat het afgelakt wordt met een UV bestendige laklaag. De houten jaloezieën krijgen natuurlijk veel daglicht en dus UV straling te voorduren. Om er zeker van te zijn dat de kleur goed blijft en niet vervaagt, word deze UV bestendige laklaag over de kleur heen gelakt. Ook is deze houtsoort goed bestand tegen vochtig. Hierdoor is het mogelijk om houten jaloezieën in vochtige ruimten zoals de badkamer op te hangen. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30