Op de fiets langs de provinciegrens: ‘Het zijn pareltjes’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Op de fiets langs de provinciegrens: ‘Het zijn pareltjes’

15 mrt, 11:39 Recreatie
Jan Bremmer
Johan en Jorna van de favoriete fietswinkel van Eveline Bremmer nemen het eerste boekje Rondje Utrecht in ontvangst.
Johan en Jorna van de favoriete fietswinkel van Eveline Bremmer nemen het eerste boekje Rondje Utrecht in ontvangst.

MAARN Een uit de hand gelopen hobby noemt de Maarnse Eveline Bremmer het, maar tijdens deze coronapandemie wel een goede: fietsen. Na een jaar fietsroutes langs de provinciegrens zoeken en testen zijn vorige week het boekje en de website ‘rondje Utrecht’ gepresenteerd. ,,En zo kwam ik als doorgewinterde fietser zelfs op plekken die ik nog niet kende.”

,,De diversiteit van de provincie heeft mij verrast. Het is de noordgrens van het Romeinse Rijk en heeft een landschap met overal water, natuur, cultuur en geschiedenis. In het boekje hebben we 26 locaties benoemd als ‘pràachtplekkies’. Het zijn lokale pareltjes die het waard zijn om een stop te maken, zoals het museum in Spakenburg en het ooievaarsstation in Zegveld”, vertelt Bremmer enthousia..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.