Afbeelding
Foto: Shutterstock

Online VOG aanvragen tegenwoordig heel eenvoudig

Partnercontent

Wanneer je op een nieuwe baan solliciteert, is de kans groot dat een werkgever je vraagt een VOG in te dienen. Een VOG aanvragen is de laatste jaren steeds gemakkelijker geworden. Je vraagt de VOG snel en gemakkelijk online aan! Dienst Justis zorgt voor de verwerking van deze aanvragen. Vaak heb je de VOG binnen een aantal werkdagen op de deurmat liggen. De VOG biedt je nieuwe werkgever de mogelijkheid te achterhalen, of je in de afgelopen jaren geen strafbare feiten hebt gepleegd. Let wel, het gaat hierbij alleen om strafbare feiten die invloed kunnen hebben op de wijze waarop je een functie binnen de organisatie vervult. Na een aantal jaar, afhankelijk van de ernst van het strafbare feit, zal deze niet meer op de VOG getoond worden.

Veel mensen vragen hun VOG online aan 

Een VOG aanvragen digitaal via de website van de overheid of een externe partij is tegenwoordig heel eenvoudig. Je kunt de aanvraag zelf indienen, maar hier ook een partij voor inschakelen. Dat laatste verzekert je ervan dat de VOG op de juiste wijze aangevraagd wordt en bespaart je veel tijd. De kosten voor het inschakelen van een externe partij om je VOG voor je aan te laten vragen vallen mee; over het algemeen niet meer dan 7,50 tot 10,00 euro. De kosten voor het aanvragen van een VOG worden in veel gevallen vergoed door je nieuwe werkgever. Vraag er eens naar tijdens de laatste ronde van de sollicitatiegesprekken. Kies voor een betrouwbare partij, wanneer je het aanvragen van een VOG uitbesteedt. Zo weet je zeker dat op vertrouwelijke wijze wordt omgegaan met je gegevens.

Sectoren waarbinnen een VOG aanvragen noodzakelijk is

Er zijn een groot aantal sectoren, waarbinnen het aanvragen van een VOG noodzakelijk is als je solliciteert op een nieuwe functie. Denk bijvoorbeeld aan de zorg, waarbij je voortdurend in contact staat met kwetsbare mensen. Ook in de publieke- en bijvoorbeeld de justitiële sector zal een werkgever om een VOG vragen. Een werkgever mag alleen naar informatie vragen, welke relevant is voor de functie waarop je solliciteert. Het is om deze reden dat soms ook een bestaande werkgever om een nieuwe VOG vraagt. Dit is bijvoorbeeld het geval, wanneer je binnen de organisatie doorstroomt naar een nieuwe functie.

VOG voorheen aangevraagd via de gemeente

Voorheen was het gebruikelijk om een VOG-aanvraag in te dienen bij de gemeente. In sommige gevallen werd zo’n aanvraag op kantoor verwerkt. Het feit dat een VOG-aanvraag inmiddels digitaal kan worden ingediend heeft dit proces een stuk makkelijker gemaakt. Je kunt de VOG aanvragen op een moment dat dit voor jou uitkomt. Door de aanvraag uit te besteden hoeft het je niet veel tijd te kosten. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04