Afbeelding
Reizen

Visum gemakkelijk online aanvragen voor een reis naar Noord-Amerika

23 juni 2021 om 07:40 Partnercontent

Noord-Amerika is van oudsher een populaire bestemming voor Nederlanders. Of het nu voor een vakantie is of voor een korte zakenreis, er zijn altijd redenen om onze vrienden aan de andere kant van de oceaan te bezoeken. Tegenwoordig kan een reistoestemming voor een bezoek aan de Verenigde Staten of Canada gemakkelijk online worden aangevraagd.

Visum Amerika

De VS heeft een van de meest uitgebreide visumsystemen ter wereld, met meer dan 185 visa om uit te kiezen. Deze variëren van vakantievisa, visa voor personen op de NAFTA-lijst, visums voor religieuze werknemers, transitvisa, visums voor zakenreizen en nog veel meer. Voor Nederlandse reizigers bestaat er echter ook een andere, veel goedkopere optie: het ESTA.

ESTA

Het ESTA maakt deel uit van het Visa Waiver Program van de Verenigde Staten, ook wel bekend als het ESTA-systeem. Dit programma is beschikbaar voor bijna 40 landen. Burgers van deze landen kunnen zonder visum naar de VS reizen. Het ESTA kan gemakkelijk middels een online aanvraagformulier worden aangevraagd, zonder hiervoor een bezoek te hoeven brengen aan de Amerikaanse ambassade of het consulaat. Een ander voordeel is dat een ESTA veel goedkoper is dan de meeste andere visa voor Amerika. Bovendien worden ESTA’s ook veel sneller goedgekeurd; vaak gebeurt dit dezelfde dag nog of soms zelfs binnen een uur. Visumaanvragen daarentegen kunnen weken of zelfs maanden in beslag nemen.

Een ESTA is geen papieren document dat moet worden afgedrukt. In plaats daarvan is het elektronisch gekoppeld aan het paspoort van de aanvrager. Om aan boord van het vliegtuig te gaan, hoeft u dus alleen maar uw paspoort te laten zien en het te laten scannen. 

Ik ben Nederlands, maar kan geen ESTA krijgen?

In theorie komen alle Nederlandse burgers standaard in aanmerking voor een ESTA. Er zijn echter een aantal voorwaarden verbonden aan het krijgen van een ESTA, en als u daar niet aan voldoet kunt u geen ESTA-aanvraag indienen. Zo mag u niet na 2011 in Syrië, Irak, Soedan, Iran, Noord-Korea, Libië, Jemen of Somalië zijn geweest. Ook mag u niet zijn veroordeeld voor strafbare feiten die hebben geleid tot ernstig letsel bij een ander. Ook het bezit, gebruik of de distributie van drugs leidt automatisch tot diskwalificatie voor een ESTA.

Visum Canada

Ook voor een reis naar Canada heeft u de keuze uit tientallen visums. Deze kunnen in twee categorieën worden onderverdeeld: tijdelijke verblijfsvisa (ook wel TRV genoemd, Temporary Resident Visa) en permanente verblijfsvergunningen (ook wel PR genoemd, Permanent Resident Visa). De eerste categorie visums is vooral geschikt voor vakanties, studie of werk. De laatste categorie is bedoeld voor personen die zich voor langere tijd in Canada willen vestigen.

eTA Canada

In de meeste gevallen is een eTA voor Canada echter voldoende. Deze digitale reistoestemming werd in 2015 ingevoerd en is net als het ESTA makkelijker, sneller en goedkoper om aan te vragen.

Voorwaarden voor het aanvragen van een eTA

Om in aanmerking te komen voor een eTA dienen reizigers wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet de reis naar Canada per vliegtuig plaatsvinden, mag het verblijf maximaal 6 aaneengesloten maanden duren, moet de reiziger bij aankomst in het land over een retourticket (of ander ticket waarmee Canada verlaten zal worden) beschikken en moet het reisdoel onder vakantie of zaken vallen of moet het om een overstap in Canada gaan.

Indien u aan al deze voorwaarden van het eTA voldoet kunt u het beste deze digitale reistoestemming voor Canada aanvragen in plaats van het fysieke visum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie