Afbeelding
Foto: Shutterstock

Opnieuw bekleden meubels ie een duurzame keuze

Partnercontent

Steeds vaker laten Nederlanders de versleten bekleding van hun fauteuil of bank vervangen door een nieuwe stof. Het is een hele duurzame keuze, die past bij de duurzaamheid die veel gezinnen nastreven tegenwoordig. Vaak is de kwaliteit van de meubels zelf nog voldoende om er jaren plezier van te kunnen hebben. Daarbij is het comfort wat een fauteuil biedt vaak groter dan het comfort van de stoelen in de meubelzaak. Het zitvlak van een fauteuil of bank vormt zich immers naar het lichaam van de gebruiker. Bij nieuwe meubels zal het even duren, voordat dit het geval is. Begint de bank of stoel in te zakken? Vaak kun je er bij het opnieuw bekleden van een meubelstuk voor kiezen, om deze direct op te laten vullen. Hier wordt vaak schuimrubber voor gebruikt. In welke kleur laat jij je huidige bank of fauteuil bekleden?

Zelf aan de slag met gordijnen in huis

Niet alleen is het online bestellen van stoffen interessant bij het vernieuwen van de bekleding van verschillende meubelstukken. Ook kun je hiervoor kiezen, wanneer je bijvoorbeeld zelf aan de slag wilt gaan met gordijnen voor thuis. Het is ontzettend leuk om je eigen gordijnen in huis te hebben hangen! Daarbij is het een duurzame keuze, om de gordijnen zelf te produceren. De weg die de gordijnen afleggen en de ecologische voetafdruk hiervan blijft op deze wijze heel beperkt. Op internet vind je verschillende aanbieders van kwalitatief hoogwaardige stoffen, in uiteenlopende soorten en kleuren. Een hoge kwaliteit is essentieel, het komt de bewerking van het materiaal ten goede.

Kleding maken met online bestelde stoffen 

In lijn met het produceren van je eigen gordijnen voor thuis, zou je ook kunnen overwegen om zelf kleding te maken. Denk bijvoorbeeld aan een fijne badjas met badstof. Of wat te denken van een luchtig shirt voor in de zomer? Het is een hele praktische, duurzame hobby. De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen hieraan begonnen. Er zijn online complete cursussen te vinden, waarin wordt voorgedaan hoe je zelf aan de slag kunt gaan met het maken van kledingstukken.

Groot aanbod aan verschillende stoffen

Het aanbod aan stoffen voor het bekleden van meubels of het produceren van gordijnen en kledingstukken is groot. Je hebt hierbij keuze uit stoffen als bont, badstof, boordstof en bijvoorbeeld chiffon. Ook een brandvertragende stof kan interessant zijn, zeker bij de productie van je eigen gordijnen voor thuis. Naast de grote verschillen in het type stof, worden de stoffen in een breed scala aan kleuren aangeboden. Welke kleur past goed bij de rest van het interieur in je woning? Ga je voor een hele opvallende kleur, of geef je de voorkeur aan een wat donkerder kleur? 

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 6 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 8 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 14 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33