Afbeelding
Babykamer

Handige checklist voor jouw babykamer

Partnercontent

Het is nooit te vroeg om een stijlvol interieur te leren waarderen. Voor het kleintje maakt het natuurlijk niet zoveel uit hoe de babykamer eruit ziet. Dit betekent eigenlijk ook dat dit de enige kans is die je krijgt om alle touwtjes in handen te hebben voordat ze in de puberteit terecht komen en overal een mening over hebben. Maar goed, alle gekheid op een stokje; de babykamer is jouw kindjes eerste veilige thuishaven in de buitenwereld. Deze ruimte die hen verwelkomt in hun nieuwe huis dient een rustgevende, kalmerende omgeving te zijn waar ze veel wonderlijke nieuwe avonturen zullen beleven. Uiteraard dient ook voor jou de babykamer ook functioneel en comfortabel te zijn. Je zult hier waarschijnlijk vele late avonden of nachten doorbrengen, dus is ook prettig als het interieur een lust is voor het oog. Dus helpen we jou op weg tijdens het decoratie-proces met een essentiële checklist ten aanzien van de belangrijkste items.

1. Het perfecte babybed

Het babybed is meestal het eerste meubelstuk dat nieuwbakken of toekomstige ouders uitkiezen voor hun baby. Vaak is dit ook het focuspunt van de babykamer en staat ook wel eens pontificaal in het midden. De vorm, het formaat en de kleur zijn de belangrijkste factoren die een rol spelen bij de aanschaf van dit item. Kies je voor een traditioneel donker houten bedje of een wit cirkelvormig ledikant? Wat je ook beslist, overweeg een kinderbedje dat meegroeit met je baby. Want voordat je het in de gaten hebt is je dreumes een kleuter en dus is een meegroeibed een op lange termijn een verstandige aanschaf.

2. Een kinderkledingkast die past bij het interieur

Baby’s zijn een mini versie van jou, maar gebruiken vaak veel meer kleding en andere spullen dan jijzelf in je garderobe kast hebt liggen. Denk hierbij aan dekentjes, slabbetjes, slaapzakjes en andere verzorgingsartikelen. Een kinderkledingkast is tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen dus is het geen gemakkelijke taak een favoriet uit te kiezen. Maar een goed opbergsysteem maakt het voor jou gemakkelijker om alles snel bij de hand te hebben of kunnen vinden. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een meubelset waarvan de kledingkast, commode en het bedje in dezelfde stijl, de toon zetten voor de rest van het decor in de babykamer.

3. De commode

Er is niets zo vermoeiend als je jouw kleintje steeds op verschillende plekken in huis moet verschonen. Hoewel een commode niet verplaatsbaar is, is het hebben van een vaste verschoonplek in de babykamer essentieel. Een populaire trend is het plaatsen van een aankleedkussen op een mooi dressoir. Het voordeel hiervan is dat als je baby eenmaal uit de luiers is en je het kussentje dus niet meer gebruikt, het dressoir nog steeds gebruikt kan worden voor het opbergen van andere spullen dan pampers en babyartikelen.

4. Een comfortabele bank voor mama en papa

Bij het aanschaffen aan meubels voor de babykamer is het handig een om ook aan je eigen gemak te denken. Als de ruimte het toelaat kun je een comfortabele bank of sofa plaatsen. Dit zal ervoor zorgen dat jij ook het gevoel hebt dat je eigen plekje in de jouw baby’s omgeving. Vooral als je een dutje moet doen op die vermoeiende nachten waarop je ze ervan probeert te overtuigen in hun eigen bedje te slapen. Naarmate je kindje ouder wordt, kan dezelfde sofa door hen gebruikt worden om op te relaxen of een boek te lezen.

Met deze vier belangrijke items ben je goed op weg om de juiste sfeer te creëren voor zowel jezelf als je nieuwe aanwinst. Om de babykamer verder in stijl te decoreren kun je gebruik maken van nog meer functionele accessoires zoals gevlochten rieten manden voor speelgoed of gebruikte pampers. Op deze manier heeft alles in de babykamer zijn eigen plekje en dat geeft rust op de dagen waarop je heen en weer rent om alles op rolletjes te laten verlopen. Met deze handige checklist ben je dan in elk geval goed voorbereid op de komst van je kleine handenbindertje.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 40 minuten geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 3 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09