Afbeelding
Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Stressvrij verhuizen? Zo doe je dat!

25 oktober 2021 om 14:10 Partnercontent

Ga je op korte termijn verhuizen? Dan dient er een hoop geregeld te worden. Van het inpakken van de verhuisdozen tot het doorgeven van de adreswijziging: een verhuizing is niet niks. Het kan dan ook zomaar zo zijn dat je hierbij wat stress ervaart. Ben jij iemand die snel in de stress schiet? Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Hoe je stressvrij kunt verhuizen? Wij zetten in dit artikel wat handige tips voor je op een rij, dus lees snel verder.

Plan er genoeg tijd voor in

Een belangrijke tip die je in je achterhoofd moet houden als je binnenkort gaat verhuizen, is om er genoeg tijd voor in te plannen. Zeker als je iemand bent die snel in de stress schiet, is dit een aanrader. Door genoeg tijd in te plannen, zorg je ervoor dat je voldoende tijd hebt om alles op orde te maken. Bovendien kun je hierdoor voorkomen dat je last-minute nog veel stress hebt. Een verhuizing kost nu eenmaal veel tijd, dus je kunt hier maar beter vroeg mee beginnen. Maak een planning en verdeel de taken die je moet uitvoeren voor deze verhuizing. Je kunt beter te veel tijd voor een bepaalde taak inplannen dan te weinig, dus houd hier rekening mee!

Kritisch naar je bezittingen kijken

Hoe je er ook voor kunt zorgen dat je stressvrij kunt beginnen met de verhuizing? Door kritisch naar je bezittingen te kijken. Want de kans is tenslotte groot dat je een aantal bezittingen hebt die je niet per se mee hoeft te nemen naar je nieuwe plekje. Kijk eens naar welke bezittingen je absoluut mee wilt nemen en welke overbodig zijn. Heb je best een aantal overbodige bezittingen? Neem deze dan ook echt niet mee, want als je het nu al niet gebruikt zal je dit ook in je nieuwe huis waarschijnlijk niet gaan gebruiken. Je kunt het in dit geval het beste weggooien of verkopen. Zo houd je alleen de bezittingen over waar je echt wat mee doet.

Verhuisdozen goed indelen

Een van de belangrijkste onderdelen van de verhuizing: het inpakken van de verhuisdozen. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn dan ook een aantal tips en tricks die je kunt gebruiken om de verhuismogelijk zo slim mogelijk in te delen. Ten eerste is het verstandig om in te pakken per kamer, zodat je bij het uitpakken goed weet uit welke kamer de spullen afkomstig zijn. Daarnaast is het goed om het gewicht goed over de verhuisdozen te verdelen, zodat je niet enorm zware verhuisdozen en juist lichte verhuisdozen hebt. Ook is het goed om altijd met een stift op de doos te schrijven wat voor spullen het zijn en uit welke kamer deze komen. Dit scheelt je een hoop gedoe bij het uitpakken!

Opslagruimte huren

Ben je vroeg begonnen met het inpakken van jouw spullen? Dan is de kans groot dat er door het hele huis flink wat verhuisdozen staan. En ja, die kunnen aardig in de weg staan. Het kan daarom verstandig zijn om opslagruimte te huren. Op deze manier kun je jouw spullen tijdelijk opslaan. Zodra je deze weer nodig hebt, kun je deze dan weer gebruiken. Dit kan enorm fijn zijn, want op deze manier kun je spullen die je niet meer nodig hebt tijdelijk even ergens anders plaatsen, zodat je er bij het inpakken van je overige spullen geen last van hebt. Kijk dus zeker eens waar een box te huur is voor jouw opslag.

Hulp inschakelen

Vele handen maken licht werk. Om de verhuizing zo stressvrij mogelijk te maken, is het daarom een aanrader om genoeg hulp in te schakelen. Vraag eens rond in jouw netwerk wie er bereid zijn om jou te helpen. Of het nu je familie, vrienden of kennissen zijn: alle hulp wordt gewaardeerd. Zeker als je flink wat spullen hebt, kan dit een groot voordeel zijn. Mocht je niet genoeg hulp vinden in jouw netwerk, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen.

Een verhuizing stressvrij laten verlopen is dus zeker mogelijk. Met deze tips kun je hiermee al een flink eind komen. Op zoek naar een bedrijf waar je opslag kunt huren voor jouw verhuizing? Huureenbox is hiervoor een echte aanrader.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie