Afbeelding
Foto: Handiwork NYC

10 veelgemaakte fouten tijdens het verhuizen

21 juli 2021 om 09:24 Partnercontent

Op internet vind je allerlei tips om verhuizen makkelijker, sneller en overzichtelijker te laten verlopen. Maar ook van (andermans) fouten kun je leren. Daarom zetten we 10 veelgemaakte verhuisfouten voor je op een rij, zodat je tenminste ook weet hoe het niet moet. 

1. Te laat een verhuisbedrijf inschakelen          

Bij zo’n verhuizing komt een hoop kijken. En dan hebben we het niet alleen over het inpakken, de verhuisservice of andere hulptroepen regelen, maar ook het nodige papierwerk en in- en uitschrijvingen. Kortom, door de bomen zie je het bos niet meer, met als gevaar dat je te laat begint en dingen vergeet. Vooral wanneer je een verhuisbedrijf wil inschakelen is het handig om hier tijdig werk van te maken. Niet alleen om zeker te weten dat ze tijd voor je hebben, maar ook zodat je een verhuisbedrijf vindt die aansluit op jouw wensen én budget. Er kan namelijk behoorlijk verschil zitten in de prijzen. Dus kies niet de eerste de beste, maar vraag verschillende offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven in Utrecht.

2. Te laat beginnen met inpakken (en weggooien)

Een andere veelgemaakte fout is het te laat beginnen met inpakken. Hoewel het begrijpelijk is dat je niet al wekenlang vóór de verhuizing tussen de dozen wil leven, is het evengoed handig hier wel op tijd mee te beginnen. Begin bijvoorbeeld met het uitzoeken van wat je mee wil verhuizen en wat weg kan, dat scheelt in ieder geval al een hoop tijdens de verhuizing. In de loop der jaren heb je waarschijnlijk een hoop dingen verzameld die je al lang niet meer gebruikt en waarschijnlijk ook niet meer gaat gebruiken. Gooi al deze onnodige spullen weg, breng het naar de kringloopwinkel of zet het op Marktplaats.

Daarna kun je, enkele weken voor de verhuizing, gerust al wat dingen inpakken die je voorlopig niet gebruikt. Denk aan kerstspullen, het gourmetstel, boeken, winter- of zomerkleding. Om te voorkomen dat je er continu over struikelt in huis is het handig de dozen op zolder of in de schuur te zetten, of – wanneer dit mogelijk is – alvast in het nieuwe huis.

3. Adreswijziging vergeten          

Ook het doorgeven van je adreswijziging moet je niet onderschatten. Zowel qua tijd die daar ingestoken moet worden als het belang ervan. Je kunt namelijk een boete van (maximaal) €325 krijgen wanneer je je nieuwe adres niet op tijd doorgeeft aan de gemeente. Ook wanneer je een eigen bedrijf hebt is het belangrijk dat je deze wijziging zo snel mogelijk doorgeeft aan de Kamer van Koophandel.

4. Op het duurste moment verhuizen

Misschien sta je er niet bij stil, maar ook verhuisbedrijven hebben dal- en piekuren. Wil je per se in het weekend of in de avonduren verhuizen, houd er dan rekening mee dat je meer geld kwijt bent dan overdag op een doordeweekse dag.

5. Overzicht kwijtraken door verhuisdozenchaos          

Een andere veelgemaakte fout is het niet labelen van de verhuisdozen waardoor het een complete chaos wordt tijdens en vlak na het verhuizen. Het is dan ook verstandig de dozen op twee manieren te labelen: ten eerste met een omschrijving van de inhoud van de doos en ten tweede met de bestemming ervan. Oftewel: woonkamer, slaapkamer, badkamer. Op die manier komen de dozen direct in de juiste ruimte terecht, hoeven de verhuistroepen dit niet continu te vragen en behoud je het overzicht.

6. Geen parkeerplaats geregeld          

Heeft je oude en/of nieuwe huis een eigen oprit, dan hoef je je hier geen zorgen om te maken. Maar verhuis je van of naar een stad of drukke wijk, dan is het wel zo handig om van tevoren een parkeerplek voor de deur vrij te houden (lees: bezet te houden).

7. Geen verhuislift geregeld

Er wordt vaak gedacht: ‘Ik heb vorige keer geen verhuislift nodig gehad, dus dat hoeft nu ook niet.’ En toch zou je je daar wel eens in kunnen vergissen. Er zijn waarschijnlijk in de afgelopen jaren een hoop meubels bijgekomen. Meubels die je als een pakketje naar boven hebt gebracht en zelf in elkaar hebt gezet. Maar hoe breng je die nu weer naar beneden als je ‘m niet uit elkaar wil halen? Precies, regel maar gewoon een verhuislift voor de zekerheid.

8. Wasmachine vergeten te ontwateren

Voordat je de wasmachine loskoppelt is het wel zo handig deze eerst even te ontwateren, anders wordt het een waterballet! Daarnaast is het verstandig de wasmachinetrommel vast te zetten met transportbouten tijdens het verhuizen.

9. Niet meten is niet zeker weten

Meten is weten, dus niet meten is ook niet zeker weten! Om er zeker van te zijn dat al je meubels passen is het dus verstandig dit van tevoren goed op te meten en desnoods meubels (deels) uit elkaar te halen indien mogelijk.

10. Veelgebruikte en belangrijke spullen kwijtraken          

Tot slot gebeurt het vaak dat veelgebruikte en belangrijke spullen (tijdelijk) zoekraken tussen al die verhuisdozen. Daarom is het aan te raden om in ieder geval een eigen koffertje samen te stellen met wat spullen waarmee je de eerste twee dagen doorkomt, zoals kleding en toiletartikelen. Maak daarnaast ook een apart doosje met belangrijke papieren, documenten en waardevolle spullen die je absoluut niet kwijt wil raken, zoals je paspoort. Vervoer deze zelf zodat je zeker weet waar deze spullen terechtkomen. 

advertentie
advertentie