Afbeelding
Foto door form PxHere

Stelling: liever verbouwen of verhuizen?

Partnercontent

Woon jij met heel veel plezier in de gemeente Heuvelrug? En zou je hier het liefst de rest van je leven willen blijven wonen? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Of je nu woont in Doorn, Driebergen of elders in de gemeente: wanneer je het hoge woongenot hebt ontdekt, wil je niets anders meer. Toch knaagt het al een tijdje. Je woont in een prachtige omgeving, maar je huis voldoet niet (meer) aan al je eisen en wensen. Het staat op de goede plek in Nederland, maar daar is ook eigenlijk alles mee gezegd. Je staat dus voor een keuze: gaan we dit huis verbouwen, opknappen of een make-over geven? Of kiezen we er toch voor om te verhuizen? Bij voorkeur zo dicht mogelijk in deze omgeving. Maar met de huidige huizenmarkt is dat wel heel lastig.

Daarom bij deze de stelling: liever verbouwen of verhuizen?

Weeg de voor- en nadelen met elkaar af

Voor beide zijn talloze voor- en nadelen te benoemen. Als je kiest voor verbouwen, hoeft dit niet direct te betekenen dat het een grote ingreep moet zijn. Wellicht kun je al uit de voeten met het plaatsen van een nieuwe keuken, of het doorbreken van een muurtje om meer ruimte te creëren. Het kan daarnaast ook zijn dat je wat kleine elementen in huis wilt aanpassen, om het een nieuwe en frisse look te geven. Zou je liever iets aan de indeling of de voorgevel van het huis willen doen? Dan wordt het al een stukje lastiger om dit in een korte tijd te realiseren. Wellicht is het dan een beter idee om eens in de buurt rond te kijken naar een nieuwe woning.

Beginnen bij het begin

Om de voor- en nadelen met elkaar af te kunnen wegen is het allereerst belangrijk om in kaart te brengen wat je aan je huidige woning zo stoort. Gaat om het om de indeling? Een specifieke ruimte? Moeten de muren opnieuw worden gedaan? Is de woning niet energiezuinig genoeg? Door dit in kaart te brengen wordt het makkelijker om inzichtelijk te krijgen of het gaat om grote aanpassingen, of kleine. En welke kosten dit ongeveer met zich mee kunnen brengen. Een spiegel op maat bestellen of een nieuwe bank voor in de woonkamer is relatief makkelijk te regelen. Maar wanneer je een muur in huis wilt verplaatsen, een uitbouw wilt realiseren of de plafonds opnieuw wilt laten plaatsen, is dat niet zo eenvoudig als het in de eerste instantie misschien klinkt.

Nog geen keuze kunnen maken?

Vind je het lastig om een keuze te kunnen te kunnen maken uit verbouwen of verhuizen? Gelukkig is hier niet veel haast bij gebaat. Je kunt rustig nadenken over waar je voorkeur het meest naar uitgaat. En in de tussentijd blijf je gewoon lekker wonen in één van de mooiste (of al dan niet de mooiste) gemeente van Nederland! 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19
Afbeelding
GGD start maandag met HPV-vaccinaties jongvolwassenen 27 jan, 15:33