Afbeelding
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

4 aspecten waar je op moet letten bij het verkopen van je woning

Partnercontent

Door de woningkrapte hebben veel huizen een overwaarde. Deze overwaarde komt vaak pas vrij wanneer je gaat verhuizen, maar kun je ook al gebruiken als je er blijft wonen. Senioren hebben in dat geval de keuze om de overwaarde te verzilveren waardoor ze wel in het huis kunnen blijven. Mocht je toch graag willen verhuizen ondanks de voordelen, dan is dit een serieuze beslissing. Er zijn verschillende redenen die ertoe kunnen leiden dat jij jouw huis wilt verkopen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je goedkoper wilt gaan wonen, het huis wordt te duur om te betalen of het huis wordt juist te klein in verband met gezinsuitbreiding. Er zijn een aantal belangrijke zaken die je moet overwegen bij het verkopen van je huis. Lees gauw verder en kom meer te weten over het maken van de juiste keuzes bij het verkopen van jouw huis. 

1. Is het huis klaar om verkocht te worden?

Dit klinkt misschien als een vreemde vraag, maar dat is het niet. Tegenwoordig zijn kopers steeds kieskeuriger. Dit betekent voor je dat zowel de buitenkant als de binnenkant van het huis netjes moet zijn. Maak alles schoon, schilder verbleekte plekken opnieuw en knap alles zo goed mogelijk op.

2. Ben je goed gericht op de juiste attributen van het onroerend goed? 

De aankoop van een woning is een emotionele gebeurtenis. Het is een goede investering, maar mensen worden zelden verliefd op investeringen. In plaats daarvan worden ze verliefd op de kenmerken van een woning. Als je een prachtig uitzicht hebt, benadruk dat dan bij de verkoop door bijvoorbeeld foto’s hiervan toe te voegen. Keukens met een marmeren blad? Zorg ervoor dat potentiële kopers de waarde hiervan begrijpen. Dit doet je door de meest unieke aspecten van de woning te identificeren. Vraag jezelf daarom af wat je het mooist vindt aan de woning.

3. Wat ga je kopen in de toekomst?

Bekijk de markt voordat je jouw huis verkoopt en welke huizen er het moment allemaal verkocht wordt. Daarbij is het belangrijk dat er verschillende factoren meegenomen worden, zoals de oppervlakte, aantal vertrekken en eventuele uitbouw mogelijkheden. Zo kun je een goede balans opmaken van het budget dat je nodig heeft voor het kopen van een nieuwe woning die voldoet aan uw wensen. Ook kan je op deze manier het beste de verkoopprijs van jouw eigen huis bepalen

4.  Hoe staat de huizenmarkt ervoor?

Misschien wel het meest belangrijk is de staat van de huizenmarkt. Hiermee wordt bedoeld dat je moet kijken naar hoeveel geld jouw huis waard is en wat je daarvan kan kopen. Wat hiermee samenhangt is het aantal aangeboden huizen op de woningmarkt. Een voorbeeld hiervan is dat het nu een ideale tijd is om jouw huis te verkopen, maar wanneer je een nieuw huis wilt kopen je ook meer geld kwijt bent. 

Bij het verkopen van je huis zijn er dus verschillende aspecten die moeten worden meegenomen in jouw beslissing.. Zorg ervoor dat je de gevolgen begrijpt. Mocht je er toch niet uitkomen, dan is het verstandig om in gesprek te gaan met een financieel adviseur.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36