Afbeelding
Foto door mohamed hassan form PxHere

De Bitcoin koers op crypto exchanges

Partnercontent

Bitcoin koers weer stevig in de lift na een wisselende maand januari. Verschillende crypto exchanges, oftewel handelsplatforms waarop men crypto’s zoals Bitcoin kunnen aankopen en verkopen, zijn het aantal gebruikers de afgelopen tijd sterk toenemen. Naarmate Bitcoin meer en meer in het nieuws komt en de Bitcoin koers steeds hoger wordt, neemt ook de interesse in de steeds populairder wordende crypto toe.

Dit merkt ook Thanh Lanh Tran, eigenaar van cryptokopen.nl op. Hij ziet het aantal gebruikers wat via zijn site besluit om via diverse crypto exchanges Bitcoin te kopen flink oplopen. Een logisch gevolg van stijgende koersen, globale acceptatie rondom crypto die meer en meer ‘normaal’ wordt en de toenemende mate waarin de Bitcoin koers in het nieuws is.

Het heeft er grote schijn van dat cryptocurrency’s – en Bitcoin in het bijzonder – een steeds meer geaccepteerdere vorm als geldig betaalmiddel en investeringsmogelijkheid aanneemt. Interessant, voor zowel particulieren als multinationals, stelt Tran.

Bitcoin koers geeft vertrouwen

Het is natuurlijk altijd aantrekkelijk wanneer een koers een stijgende lijn laat zien. Dit zorgt voor veel positieve aandacht voor een asset. Dat is voor de Bitcoin koers natuurlijk niet anders. Elke zichzelf respecterende crypto exchange heeft het ‘digitale goud’ tussen de handelsvaluta staan.

De positieve tendens blijft natuurlijk bij het grote publiek niet onopgemerkt. De Bitcoin koers is tegenwoordig bijna dagelijks in het nieuws en dit schept vertrouwen. Vandaag de dag is de Bitcoin koers zelfs zo prominent op de massale media aanwezig, dat het als een serieus alternatief voor rendementvol sparen en beleggen wordt gezien.

Sindsdien is Bitcoin kopen een favoriete bezigheid van veel particuliere investeerders, maar laten ook gigantische bedrijven zoals Tesla zich steeds prominenter zien op crypto exchanges en Over The Counter (OTC) platforms. Deze interesse vanuit vermogende investeerders zorgt voor veel vertrouwen bij het grote publiek, wat logischerwijs ten goede komt aan de Bitcoin koers.

Bitcoin koers krijgt extra ‘boost’ door investeerders

Naarmate meer en meer grote investeerders hun heil zoeken in Bitcoin als beleggingskans, zorgt dit ook voor een steviger fundament van Bitcoin in zijn geheel. Waar in 2017 met name particuliere investeerders eieren voor hun geld kozen op het hoogste punt en er vervolgens een negatief sentiment onstond en de koers kelderde, is dat vandaag de dag heel anders, aldus Tran.

Grote partijen kiezen er momenteel voor om negatieve rentes op hun bedrijfsvermogen te ontwijken, door te investeren in Bitcoin. Omdat deze bedrijven extreem vermogend zijn zorgt dit voor een bijzonder stabiel fundament voor Bitcoin, wat voor de hele crypto industrie ontzettend goed nieuws is.” 

Grotere investeerders gebruiken Bitcoin momenteel voornamelijk als platform om de steeds meer teleurstellende dollarkoersen te ontwijken, het bedrijfsvermogen veilig te stellen en om de enorme inflantie tegen te gaan. Ook de pandemie zorgt ervoor dat veel investeerders via crypto exchanges hun Bitcoin kopen om een eventuele financiële crisis voor te zijn en te blijven.

Zelf ook Bitcoin kopen?

Het is logisch dat wanneer grote bedrijven investeren in Bitcoin, dit niet onopgemerkt gebeurt. Sterker nog, het nieuws dat Tesla meer dan een miljard dollar investeerde in Bitcoin was bij veel media het belangrijkste nieuws van de dag.

Het is dan ook niet vreemd dat meer en meer mensen zelf er ook voor kiezen om hun spaargeld veilig(er) te stellen en om in dit geval Bitcoin voor hun geld te kiezen. Het makkelijkste is om dit te doen op een goede en betrouwbare crypto exchange. Deze zijn er zowel in Nederland als internationaal.

Wil je zelf Bitcoin kopen? Lees dan absoluut ons uitgebreide artikel over Bitcoin kopen op crypto exchanges eens door. Je eerste aankoop gaat sneller, eenvoudiger en veiliger dan dat je waarschijnlijk nu voor mogelijk houdt!

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47