Afbeelding
Afbeelding van WorldSpectrum via Pixabay

Vergeet Bitcoin en investeer in deze cryptomunten

Partnercontent

In Bitcoin beleggen is iets wat menig investeerder én consument vandaag de dag doet. De grootste reden om dit te doen? Om ze uiteindelijk te verkopen aan iemand die er nog meer voor over heeft. Feit is dat het goed gaat met de Bitcoin koers, evenals met de koersen van andere cryptomunten. Waar men eerder vooral keek naar de waarde van de Bitcoin kiezen ze steeds vaker voor andere cryptocurrency om hun geld in te investeren. Dat is niet zo vreemd: ook daar gaan de waardes flink omhoog de laatste tijd. In dit artikel lees je meer over de beste cryptomunten van 2021 naast de Bitcoin.

Investeren in cryptocurrency in 2021

Veel experts zijn het erover eens: 2021 is het jaar van diverse cryptocurrency. Dit heeft onder andere te maken met de coronacrisis en de daarbij komende crisis in Nederland en de rest van de wereld. In 2020 stortte de markt door de pandemie volledig in. Investeerders en bedrijven die eerder beleggingen hadden in aandelen moesten op zoek naar een alternatieve manier om geld te verdienen. De markt van cryptocurrency lonkte al gauw, waardoor steeds meer mensen de sprong waagden. Zoals je misschien wel weet, werkt het zo bij cryptomunten dat des te meer vraag er naar is, des te hoger de prijs gaat liggen. Het aanbod wordt namelijk schaarser.

Dat is interessant voor iedereen die erin investeert. Op die manier wordt het namelijk interessanter om je cryptomunten op een goed moment te verkopen en er zo flink wat geld aan te verdienen. Toch is het voor ‘de gewone mens’ wellicht lastig om goed te begrijpen hoe cryptomunten precies werken. Lees je daarom altijd eerst goed in voordat je gaat investeren en zorg ervoor dat je alleen investeert met geld dat je eventueel kunt missen. De koersen kunnen namelijk ook ineens instorten, omdat deze markt volatiel is en blijft. Natuurlijk kun je investeren in Bitcoin als stabiele cryptomunt, maar de waarde van de Bitcoin is momenteel vrijwel onbetaalbaar. Kijk daarom eens naar de mogelijkheden van andere virtuele munten.

Ga voor een investering in Ethereum

Het is namelijk niet alleen de Bitcoin waarmee het hartstikke goed gaat. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Ethereum koers en je zult zien dat deze digitale munt nog nooit zoveel waard is geweest als in 2021. Bij Ethereum draait het om de Ether, afgekort ook wel ETH genoemd. Net als bij Bitcoin is de koers ervan enorm wisselend. Toch verwachten experts dat dit jaar misschien wel het jaar van Ethereum gaat zijn. Waarom dat zo is? Heel simpel: er zijn twee ontwikkelingen gaande die de Ethereum koers een flinke boost kunnen geven. Zo wordt er in 2021 een zogeheten ETH 2.0 gelanceerd.

ETH 2.0 is een nieuw algoritme dat ervoor moet zorgen dat transacties nog sneller en vooral veiliger kunnen plaatsvinden. Voor gebruikers hét moment om te kiezen voor deze toegankelijke digitale munt. Hierbij moet je wel weten dat het vooral aantrekkelijk is om op lange termijn te investeren in Ethereum. Korte termijnen brengen altijd meer risico met zich mee, omdat je dan niet kunt profiteren van nieuwe ontwikkelingen en eventuele samenwerkingen. Natuurlijk is het niet te voorspellen wat de Ether de komende maanden tot jaren gaat doen. Mocht je echter willen investeren in deze cryptomunt dan is nu het moment om in te stappen om er uiteindelijk eventueel van te profiteren.

Of kies voor investeren in Ripple

Naast Ethereum is de verwachting van XRP, de digitale munt van Ripple, interessant voor dit jaar. Een van de grootste redenen om te investeren in Ripple is omdat de transactiekosten bij deze cryptomunt heel laag liggen - helemaal in vergelijking met Bitcoin of Ethereum. Wat daarnaast opmerkelijk is, is dat duurzaamheid bij Ripple hoog in het vaandel staat. Dat is te merken in het feit dat het hoogst beschikbare aantal munten al actief is, namelijk 1 miljard. Er kunnen niet meer munten bij waardoor er niet aan mining hoeft worden gedaan. Minen kost veel energie, waardoor het niet duurzaam is. Bij andere cryptomunten gebeurt dit nog wel. Ben je dus bezig met duurzaamheid dan is een investering in Ripple zeker de moeite waard.

Daarnaast gaat het al een hele tijd stabiel met de munt op de Ripple koers, met een flinke uitschieter in 2018. In de cryptogekte van eind 2020 is de waarde van XRP zeker hoger gaan liggen, maar over het algemeen gaat het gewoon stabiel. Dat is voor beginnende investeerders een prettig idee, zodat je langzaam maar zeker kunt profiteren van eventuele winst. Misschien is de winst minder hoog dan bij Bitcoin het geval is, maar op die manier is het eventuele verlies ook minder hardnekkig.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 2 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 12 uur geleden
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00