Afbeelding
Duurzamer wonen

Behang kopen in plaats van verhuizen, hoe zit dat precies?

Partnercontent

De gespannen woningmarkt laat nog geen tekenen zien van verbetering. Integendeel zelfs; veel experts voorspellen dat de woningmarkt de komende maanden niet gunstiger zal worden voor de gemiddelde consument en daarmee is dit het derde jaar op rij waarin het lastig is om een geschikte woning te vinden binnen het budget. De coronamaatregelen zijn daarbij een extra belemmering; mensen mogen of kunnen simpelweg niet naar een bezichtiging zonder dat daar tal van extra planningen bij komen kijken.

Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat er in 2021 meer verbouwd zal worden dan afgelopen jaren. Wanneer we de ideale woning niet kunnen vinden, dan is het hoog tijd om te zorgen dat we de perfecte woning op een andere manier krijgen. Dat betekent nu alvast kijken naar gereedschap en behang kopen, zodat we aan het werk kunnen wanneer de ramen en deuren open kunnen blijven staan.

Tal van projecten en we doen graag veel zelf

Voor sommige mensen betekent dit niet veel meer dan het kopen van een pot verf om de muren in de woonkamer een andere kleur te geven. Bij andere huizen gaat de complete inrichting eruit om het interieur een nieuwe plek te geven en zo beter aan te sluiten bij de wensen.

In andere huizen is aardig meer werk te verzetten. Er is veel interesse in nieuwe keukens die online bekeken kunnen worden. Ook is er duidelijk veel interesse in grotere hoeveelheden bouwmateriaal en wordt er vaak gekozen voor behang kopen via het internet, zoals bij Behang Wereld.

Kijken we direct naar verduurzaming?

Duurzamer wonen staat hoog op de lijst met wensen, vooral omdat we graag lagere maandlasten willen hebben. Maar verbouwen om te verduurzamen, dat doen we dan weer niet. Uit onderzoek blijkt dat ruim 90% van de ondervraagden kiest voor verduurzaming wanneer er al een verbouwing op de planning staat.

We isoleren het dak dus niet om te verduurzamen, maar we isoleren het dak wel wanneer we van de zolderkamer een thuiskantoor willen maken. Aangezien er veel verbouwingen op de planning staan en de Nederlandse overheid de BENG-eisen opgesteld heeft, kunnen we erop rekenen dat er veel gewerkt zal worden in de richting van groenere woningen. Geen overbodige luxe en goed voor de portemonnee!

Ben jij van plan om te gaan verbouwen en staat verduurzaming ook op jouw planning? Dan is het goed om even naar de website van de rijksoverheid te gaan. Er zijn namelijk subsidies mogelijk wanneer je aan het werkt gaat met isolatie. Handig om te weten, want wanneer we geld terug kunnen krijgen, wordt verduurzamen van onze huidige woning nog veel interessanter dan verhuizen!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Driebergse schrijfster Maartje Kouwen verstopt nieuw boek in het wild 14 uur geleden
Afbeelding
Locoburgemeester Jorg ontbijt met leerlingen Wereldkidz Meander Leersum 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 22 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 5 okt, 18:26
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31