Afbeelding
Foto door form PxHere

Waarom linkbuilding tijdens corona belangrijker dan ooit is!

20 april 2021 om 11:42 Partnercontent

De coronacrisis is voor iedereen merkbaar. Door de beperkingen die we in deze tijden krijgen opgelegd, zijn we allemaal gedwongen om ons anders te anticiperen. Denk hierbij niet alleen aan het houden van anderhalve meter afstand van elkaar en aan het veelal thuiswerken, maar ook aan het koopgedrag van de consumenten. Door de huidige maatregelen zijn consumenten namelijk gedwongen om zich meer digitaal te oriënteren. Er zijn online dan ook een aantal interessante ontwikkelingen te zien. Om als bedrijf uit de coronacrisis te komen, is het belangrijk op deze ontwikkelingen in te spelen. Online marketing, en linkbuilding in het bijzonder, is tegenwoordig belangrijker dan ooit. In dit artikel vertellen we je waarom het belangrijk is om zo snel mogelijk te beginnen met de linkbuilding van jouw website.

Online marketing belangrijker geworden in het ‘nieuwe normaal’

In het ‘nieuwe normaal’ leven we op meer afstand van elkaar dan ooit tevoren. Hierdoor komen traditionele marketingkanalen onder druk te staan. Door de huidige maatregelen verloopt het contact tussen merken en consumenten namelijk nauwelijks nog fysiek, waardoor het lastig is om via offline kanalen omzet te genereren. Om toch als bedrijf door de coronacrisis heen te komen, is het belangrijk om de marketingstrategie van jouw onderneming aan het ‘nieuwe normaal’ aan te passen. Waar je momenteel via offline kanalen veel wordt beperkt, bieden online kanalen je juist (nieuwe) kansen op meer omzet. Anno 2021 is online marketing dan ook key!

Waar kun je mensen nu nog bereiken?

Men doet nu vooral digitaal zaken via platforms zoals Zoom, Google en teams en steeds minder offline. Daarnaast gebruiken consumenten tegenwoordig meer dan ooit tevoren zoekmachines zoals Google om zich te oriënteren op het kopen van producten en diensten. Wil je graag dat jouw bedrijf de crisis overleeft? Dan is het belangrijk dat jouw website goed vindbaar is in de zoekresultaten van Google. Wil je dat jouw bedrijf de coronacrisis overleeft? Dan is het dus essentieel om zo snel mogelijk goed zichtbaar te worden in de zoekresultaten van deze zoekmachine.

 Linkbuilding is dé manier om snel beter vindbaar te worden in Google!

Wil je graag profiteren van de enorme toename van potentiële klanten die Google zijn gaan gebruiken? Dan is het noodzaak om zo snel mogelijk goed zichtbaar te worden in de zoekresultaten ervan. Linkbuilding is één van de meest effectieve methodes waarmee je dit op korte termijn voor elkaar kunt krijgen.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verzamelen van links vanaf andere websites naar die van jou. Zulke links worden ook wel externe links, verwijzingen of backlinks genoemd. Al deze linkjes ziet Google als ‘aanbevelingen’. Hoe meer websites naar die van jou verwijzen, hoe relevanter en betrouwbaarder jouw website voor Google is. Daarnaast bouw je ook autoriteit op bij elke goede website die naar die van jou verwijst. Hoe meer relevant jouw website is en hoe meer autoriteit de website heeft opgebouwd, hoe meer Google jouw website zal waarderen. En hoe meer Google een website waardeert, hoe hoger deze scoort in de zoekresultaten ervan.

Een sterke concurrentiepositie is key

De enorm toegenomen concurrentie in Google heeft ervoor gezorgd dat het vandaag de dag nóg uitdagender is om de absolute topposities in de zoekresultaten te krijgen én te behouden. Het is daardoor meer dan ooit essentieel om een sterke positie in de zoekresultaten van Google in te nemen ten opzichte van de concurrentie. Het opbouwen van zo’n sterke online concurrentie lukt alleen met een goede linkbuildingstrategie.

Profiteer ook op lange termijn!

Als je nu kiest voor linkbuilding, dan kun je erdoor dus op korte termijn hoge posities halen in Google. Echter zul je er ook op lange termijn van profiteren. Wanneer eenmaal de autoriteit en de concurrentiepositie van jouw website is verbeterd, zal dat namelijk zo blijven. Je boekt er dus niet alleen op korte termijn mooie resultaten door, maar hebt er ook in de toekomst profijt van.

Een goede linkbuildingstrategie is essentieel voor jouw positie in Google!

Het draait bij linkbuilding niet alleen om de hoeveelheid backlinks die worden verzameld, maar ook om de kwaliteit ervan. Om kwalitatief goede backlinks te kunnen verzamelen, is een goede linkbuildingstrategie essentieel. Het ontwikkelen van zo’n strategie vergt dan ook veel kennis en ervaring. Webton heeft deze benodigde kennis en ervaring in huis. Wil jij graag een sterke linkbuildingstrategie en betrouwbare backlinks kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie