Afbeelding
MacBook

Voordelen refurbished MacBooks: dit zijn ze

24 juni 2021 om 15:34 Partnercontent

Duurzaamheid begint steeds belangrijker te worden onder de Nederlandse bevolking. Maar toch is er nog een grote groep aan Nederlanders die wel duurzamer willen leven, maar niet weten waar ze moeten beginnen of hier in weten te slagen. Een van de meest gemakkelijke stappen die je kunt maken is om over te stappen op refurbished elektronica. Zo kun je denken aan refurbished telefoons zoals iPhones of laptops zoals MacBooks. Refurbished elektronica zijn beter voor het milieu en voor je portemonnee, dat is natuurlijk helemaal van deze tijd.

Wat is een refurbished MacBook precies?

De term refurbished is flink in populariteit toegenomen, maar het kan natuurlijk nog zijn dat je er zelf niets over hebt gehoord. Geen probleem, wij vertellen je graag wat refurbished precies inhoudt.

Als we het hebben over refurbished telefoons of laptops dan kun je denken aan een product dat al eerder een eigenaar gehad heeft. Deze producten worden dan weer opgekocht door refurbished bedrijven waarbij het proces ingang wordt gezet om deze producten als refurbished te kunnen verkopen. Al deze producten worden op meer dan 50 punten gecontroleerd en, waar nodig, worden deze producten ook gerepareerd. Een refurbished MacBook is dus een tweedehands product die volledig gecontroleerd en gerepareerd is. Afhankelijk hoe de vorige eigenaar met het product is omgegaan zien ze er ook vaak als nieuw uit.

Je kunt zien dat wij als Nederlanders hier erg mee bezig zijn. Zo komen er steeds meer bedrijven die zich specialiseren in refurbished producten. Dit komt omdat er veel vraag naar is en ook ondernemers bewuster met het milieu bezig zijn. Het hoeft ook absoluut niet te gaan om apparaten die heel intensief gebruikt zijn. Zo kun je denken aan showroommodellen of apparaten die geleased zijn voor op het kantoor. Deze verkeren vaak nog in een prima staat en krijgen vaak de status ‘zo goed als nieuw’. Het produceren van elektronica belast onze milieu ontzettend doordat er veel schaarse grondstoffen worden gebruikt en er ook veel C02 bij vrij komt. Door een refurbished MacBook aan te schaffen zorg jij ervoor dat deze een tweede leven krijgt.

Refurbished MacBooks zijn goedkoper

Het aanschaffen van een refurbished MacBook heeft een groot aantal voordelen. Een van de grootste voordelen is een MacBook Pro is refurbished veel goedkoper is dan een nieuwer model. Zo kun je 30 tot 60% besparen op de aankoop van een refurbished MacBook. Een MacBook Pro kost al gauw tussen de € 1299 en € 1899. Dit is een flinke uitgave en terwijl je een refurbished MacBook Pro uit 2017 al voor € 739 kunt aanschaffen. De MacBooks van Apple zijn echte kwaliteitsproducten en zijn gebouwd om jaren mee te gaan. Zo is een product uit 2017 nog van uitstekende kwaliteit en kun je daar nog jaren plezier mee hebben.

Veiliger dan tweedehands MacBooks

Het aanschaffen van een refurbished product zoals een MacBook Pro is in meeste gevallen veel veiliger dan als je hetzelfde product tweedehands zou kopen. Zo zijn er ondertussen veel winkels en webshops die een ruim aanbod van refurbished apparaten aanbieden. Door je aankoop te doen via een officieel ingeschreven bedrijf profiteer je van veel voordelen. Zo krijg je een garantieperiode, gratis verzending, 30 dagen bedenktijd en nog veel meer. Als je via een particulier via Marktplaats een aankoop zou doen, dan is nog maar de vraag of je garantie hebt. Als je kiest voor een webwinkel zoals Refurbished.nl dan krijg je bij iedere aankoop maar liefst 3 jaar garantie. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en garantie.

Ruim aanbod bij refurbished

Tot slot kun je genieten van een ontzettend ruim aanbod als je kiest voor de refurbished markt. Zo kun je de iPhone SE uit 2016 nog volop vinden in webshop van refurbished.nl. Maar denk ook aan MacBooks uit 2013 en krachtige iPads uit 2016. Naast oudere modellen vind je ook nieuwe modellen die al als refurbished verkocht worden. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone 12, iPad 2020 en de MacBook Pro uit 2020. Door die ruime aanbod is er voor iedereen wel wat te vinden. Of je nu een ouder model wilt voor de nostalgie of juist opzoek bent naar een iets nieuwer model voor een goedkoper prijsje. Het aanbod van de refurbished markt blijft zich ook ieder jaar weer uitbreiden. Zo kun je ook Refurbished Apple Watches kopen, Laptops, Samsung telefoons en dit is pas het topje van de ijsberg. Er wordt verwacht dat de refurbished markt nog veel meer zal groeien in de komende jaren en het aanbod nog groter zal worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie