Afbeelding
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Waar moet je op letten als je een nieuwe smartphone koopt?

28 mei 2021 om 14:57 Partnercontent

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Eens in de paar jaar vervangen de meeste mensen hun telefoon. Vaak omdat ze een nieuw abonnement afsluiten of omdat ze een nieuwer en moderner toestel willen. Er is enorm veel keuze en dat maakt het uitkiezen van een nieuwe smartphone niet altijd even makkelijk. Waar moet je op letten als je een nieuwe smartphone gaat kopen? We helpen je op weg.

Wel of geen abonnement?

Denk na of je een smartphone wilt kopen met of zonder abonnement. De looptijd van een abonnement is meestal 1 of 2 jaar. De prijs voor een tweejarig abonnement ligt wat lager dan de prijs van een abonnement dat je voor een jaar afsluit. Het voordeel van een abonnement is dat je geen grote uitgave hoeft te doen voor de aanschaf van je smartphone. De prijs van je smartphone zit verweven in de maandelijkse kosten van je abonnement. Het nadeel is dat je maandelijkse kosten hoger zijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een los toestel te kopen met een SIM Only abonnement. De maandelijkse kosten van een SIM Only abonnement zijn een stuk lager. Functioneert jouw smartphone na afloop van de contractperiode nog prima, overweeg dan om te kiezen voor een SIM only abonnement.

Wat is je budget?

Hoeveel geld ben je bereid om uit te geven aan een nieuwe smartphone? Een goedkope smartphone kun je al kopen voor 100 euro. Wil je echter de nieuwste iPhone dan ben je vaak meer dan 1000 euro kwijt. Voor dat geld heb je natuurlijk wel meer en betere functionaliteiten, maar bedenk goed of je al deze functionaliteiten ook echt nodig hebt. Veel middenklasse modellen hebben een betere prijs/kwaliteitsverhouding dan de trendsetters. Bepaalde functionaliteiten zoals een goede camera vond je vroeger alleen in de duurste modellen, maar tegenwoordig zijn deze functionaliteiten ook te vinden op de modellen uit de middenklasse.

Android of IOS-besturingssysteem

De meeste smartphones gebruiken het Android of het IOS-besturingssysteem. Beide besturingssystemen hebben hun voor- en nadelen. Het IOS-besturingssysteem is uitsluitend gemaakt voor iPhones en andere Mac apparaten. Gebruik jij een Mac computer, dan is het wellicht handig om te kiezen voor een iPhone. Android, het besturingssysteem van Google is toegankelijk voor smartphones van allerlei fabrikanten. Kies je voor het Android besturingssysteem dan heb je dus een ruimere keuze uit smartphones van verschillende fabrikanten. 

Specificaties vergelijken

Weet je welk besturingssysteem jouw voorkeur heeft? Dan is het tijd om na te denken over wat voor jou de belangrijkste functies van een smartphone zijn. Maak je graag foto’s dan is zijn de camera’s van een smartphone iets waar je op moet letten als je specificaties vergelijkt. Speel je graag spelletjes? Dan vind je het waarschijnlijk belangrijk dat je smartphone een groot scherm heeft en een goede processor. Ook de batterijcapaciteit is in dat geval belangrijk. Vergelijk dus meerdere telefoons met elkaar. Kijk welke smartphone het beste voldoet aan je eisen en binnen je budget past.

Een telefoonhoesje

Als je je smartphone hebt gekocht is het belangrijk om deze goed te beschermen. Dit kun je doen door een telefoonhoesje te kopen. Er zijn allerlei verschillende hoesjes op de markt. Van flipcases tot hardcases en telefoonhoesjes die je zelf kunt ontwerpen. Heb je het liefst een hoesje waarbij je het scherm altijd kan zien? Kies dan voor een siliconen of TPU-hoesje. Een TPU-hoesje wordt ook wel een softcase genoemd, omdat het is gemaakt van zacht materiaal waar je je smartphone makkelijk in kunt schuiven. Het hoesje heeft een schokabsorberende werking, waardoor je telefoon niet kapot gaat als hij op een harde ondergrond valt. Wil je liever een hoesje waar je ook je pasjes in kan opbergen? Dan is een bookcase hoesje een goede keuze voor je. Een bookcase hoesje bedekt zowel de voor als de achterkant van je telefoon. Je bevestigt je telefoon in een houder. Eroverheen valt een flap die met een magneetje of een knoopje kan worden gesloten.

Een telefoonhouder voor in de auto of op de fiets

Natuurlijk gebruik je je telefoon voor van alles. In de auto om muziek te luisteren, en op de fiets om de routekaart te kunnen bekijken. Je telefoon bedienen terwijl je deelneemt aan het verkeer is niet alleen wettelijk verboden, het is ook gevaarlijk. Doe je het toch dan kan dat je een boete van enkele honderden euro’s opleveren. Dat wil je natuurlijk niet. Een telefoonhouder kopen is daarom de beste oplossing. Zo kun je je telefoon veilig bedienen in het verkeer.

advertentie
advertentie