Afbeelding
Trouwen

Binnenkort trouwen? Zo kies jij de perfecte trouwlocatie uit!

Partnercontent

Je ziet het al helemaal voor je: trouwen op een absolute droomlocatie. Bij een droombruiloft hoort tenslotte natuurlijk een droomlocatie. Echter kan het nog best lastig zijn om een mooie trouwlocatie uit te kiezen, die aan al jouw wensen voldoen. Toch zijn er een aantal handige tips die jou erbij kunnen helpen om jouw droomlocatie te vinden voor de bruiloft. Welke tips dit zijn? Wij zetten ze voor je op een rij!

Denk aan de bereikbaarheid

Misschien heb jij wel eens een prachtige locatie voorbij zien komen, maar was deze locatie nou niet bepaald goed te bereiken. Hoe prachtig de trouwlocatie ook is, het is ook goed om aan jouw gasten te denken. Zeker als je gasten vanuit veel verschillende omgevingen hebt, is het verstandig om de bereikbaarheid van de trouwlocatie in je achterhoofd te houden. In plaats van een trouwlocatie in de middle of nowhere, kan het daarom handiger zijn om te kiezen voor een centraal gelegen locatie. Wanneer je dit doet, zorg je er namelijk voor dat jouw gasten de trouwlocatie goed kunnen bereiken. Bij een centraal gelegen locatie zou je kunnen denken aan een populaire stad, aangezien dit vaak goed te bereiken is. Of je nu kiest voor trouwen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen of Utrecht: er is in ieder geval genoeg keuze. Benieuwd waar je inspiratie op kunt doen voor de perfecte trouwlocatie? Neem zeker eens een kijkje bij Weddingspaces. Van intieme tot exclusieve trouwlocaties: waar je ook naar op zoek bent, het is er!

Het aantal gasten

Ga jij voor een kleine bruiloft of wil je jouw bruiloft uitbundig vieren met veel gasten? Met het kiezen van een trouwlocatie is het goed om hier rekening mee te houden. Als je kiest voor een groot aantal gasten, kan het namelijk zo zijn dat niet iedere trouwlocatie hier geschikt voor is. Bijvoorbeeld omdat hier geen plaats is voor zoveel mensen. Wat handig is om te doen, is om eerst dus een lijstje te maken met jouw gasten. Bedenk wie je allemaal wilt uitnodigen. Als jouw lijstje definitief is, kun je meer gericht op zoek gaan naar een geschikte trouwlocatie.

Kies de stijl van jouw bruiloft

De ene trouwlocatie is geschikt voor een chique bruiloft, waarbij een andere trouwlocatie misschien wel weer geschikt is om binnen en buiten tijd te spenderen. Denk goed na over de stijl van jouw bruiloft. Hoe zie je dit voor je? De trouwlocatie bepaalt voor een groot deel de sfeer van jouw bruiloft, dus het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt van tevoren. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit of de trouwlocatie die je voor ogen hebt geschikt is voor mooie foto’s. Je wilt tenslotte ook jaren later nog kunnen nagenieten van de prachtige foto’s van de bruiloft!

Ga kijken op de locatie

Een goede tip voor het kiezen van de perfecte trouwlocatie, is om bij de locatie die je voor ogen hebt langs te gaan. Al zijn de foto’s op het internet nóg zo mooi, het is belangrijk dat je de locatie in het echt ziet. Op deze manier kun je namelijk bepalen of de trouwlocatie echt aan de verwachtingen voldoen. Misschien valt het een klein beetje tegen nadat je de foto’s hebt gezien, of ben je er juist nog meer van overtuigd dat dit de perfecte trouwlocatie is. Het gevoel over de trouwlocatie is het belangrijkste. Voelt het niet goed? Ga dan op zoek naar een andere locatie. Voelt het perfect? Dan heb je de geschikte trouwlocatie gevonden!

Of je nu gaat trouwen in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Groningen of heel ergens anders: het kiezen van de juiste trouwlocatie is van groot belang. Houd bovenstaande tips dan ook goed in je achterhoofd, want hiermee maak je dit proces voor jezelf een stuk makkelijker.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 12 uur geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 15 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09