Afbeelding
Foto door form PxHere

Welk apparaat kun je geen dag missen?

Partnercontent

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar onze voorouders (en dan hebben we het over een paar generaties geleden, niet over onze prehistorische voorouders) leiden hun leven zonder apparaten. Elektriciteit, niet meer weg te denken uit ons leven, is pas sinds rond 1900 ook echt een soort gemeengoed. En alle apparaten die we nu gebruiken, op basis van elektriciteit, werden pas in de jaren erna ontwikkeld en in gebruik genomen. Al die apparaten waar jij niet meer zonder denkt te kunnen, zijn in de meeste gevallen pas een eeuw of veel korter in ons leven. Kunnen we nu echt niet meer zonder?

Het is vooral gewenning

Het klinkt niet heel vriendelijk, maar het is wel een feit: we zijn tegenwoordig nogal verwend. We gebruiken apparaten die in sommige gevallen pas een paar jaar op de markt zijn, en claimen echt niet meer zonder te kunnen. Dat gevoel kun je ook echt hebben, maar feitelijk helemaal kloppend is het natuurlijk niet. Zonder wasmachine wordt wassen lastiger, maar niet onmogelijk. Stofzuigen kun je ook vervangen door vegen. En telefoneren door brieven sturen of eens bij mensen langsgaan.

Toch zijn dit wel het soort apparaten dat vaak genoemd wordt. Als onze wasmachine kapotgaat willen we het liefst gisteren nog een nieuwe in ons huis hebben. Een kapotte stofzuiger wordt ook snel vervangen, en een kapotte of verloren smartphone, daar moeten we al helemaal niet aan denken. Al zouden we theoretisch gezien wel zonder ze kunnen, we zijn er zo aan gewend ze altijd tot onze beschikking te hebben dat het flink schakelen zou zijn om ze opeens niet meer te hebben.

Zorg een beetje beter voor ze

Kun jij je een leven zonder je dierbaarste apparaten ook echt niet voorstellen? Dan is er eigenlijk maar één ding dat je kunt doen om dit ook niet te hoeven ervaren: goed voor ze zorgen. Ook dan voorkom je niet dat apparaten uiteindelijk verslijten en hun maximale levensduur bereikt hebben, maar je kunt dit moment in ieder geval zo lang mogelijk uitstellen en ondertussen al sparen voor een nieuwe.

Zeker bij smartphones geldt dat goede Smartphonehoesjes heel wat levensjaren kunnen schelen. Ze beschermen je kostbare apparaat tegen verschillende zaken. Vallen en stoten, iets waar smartphones zonder hoesjes bijzonder slecht tegen kunnen, hoeft opeens niet meer slecht af te lopen. Kijk goed naar wat voor jou belangrijk is in een hoesje. Laat je je telefoon vaak vallen, of draag je hem juist in je tas of broekzak, en zijn krassen meer het probleem? Zie hier alle mogelijke hoesjes die je kunnen helpen om je telefoon in topconditie te houden. Er zijn ook exemplaren die waterdicht zijn. Die zijn bijvoorbeeld handig als je een telefoonhouder fiets gebruikt. Hartstikke handig, om op deze manier bijvoorbeeld je route af te kunnen lezen, maar we weten allemaal dat het in Nederland regelmatig regent… Ook daar kun je je telefoon gelukkig goed tegen beschermen, zodat je je hier geen zorgen meer om hoef te maken.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 3 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 15 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27