Driebergen spits Koen van Dijk had het vizier niet op scherp staan
Driebergen spits Koen van Dijk had het vizier niet op scherp staan import

FC Driebergen dichtbij rechstreekse degradatie

20 mei 2018 om 12:17 Sport/sport

DRIEBERGEN Voor zaterdag derdeklasser FC Driebergen rest nog slecht één wedstrijd in de reguliere competitie om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dat werd eens te meer duidelijk na de 2-4 thuisnederlaag afgelopen zaterdag tegen HSSC '61 uit Hei en Boeicop. Een uitermate teleurgestelde teammanager Hans van Vugt: ,,We hebben er werkelijk alles aan gedaan om de punten in eigen huis te houden. Maar net als in voorgaande wedstrijden ontbrak het ons ook nu weer aan voldoende scorend vermogen, waardoor we weer achter de feiten aan bleven lopen. We zullen komend weekend in en tegen Lopik drie punten moeten halen om nog een kans te behouden voor een plaats in de nacompetitie. Dan zijn we ook nog eens afhankelijk van wat mede degradatiekandidaat SVM gaat doen. Zolang er nog een kans is blijven we de moed er in houden".

Alhoewel HSSC al in de 6e minuut op een 0-1 voorsprong kwam, regende het vervolgens kansen voor thuisploeg FC Driebergen, waarbij met name spits Koen van Dijk het vizier niet voldoende op scherp had staan. Daar waar de ploeg van trainer Wouter van den Berg hoopte met een 0-1 achterstand de rust in te gaan, kreeg de thuisformatie in de extra tijd van de eerste helft een volgende draai om de oren door een tweede treffer van HSSC. Ruststand 0-2.

In het tweede deel toonde FC Driebergen zich verreweg de bovenliggende partij, maar zag wederom veel kansen verloren gaan om in ieder geval op gelijke hoogte te komen. Het venijn van deze wedstrijd zat vervolgens in de staart, waar HSSC in de 81e minuut geflatteerd op een 0-3 voorsprong kwam. Alhoewel Driebergen er kort voor tijd in slaagde om terug te komen tot 2-3, was het ver in de extra tijd HSSC dat de eindstand bepaalde op 2-4. Een behoorlijke domper voor FC Driebergen dat het degradatiespook angstig naderbij ziet komen.