Nieuwkomer Jorrit Fiegen (dit seizoen over van Sparta Nijkerk), kon ook zijn stempel niet drukken op het treffen tegen Montfoort
Nieuwkomer Jorrit Fiegen (dit seizoen over van Sparta Nijkerk), kon ook zijn stempel niet drukken op het treffen tegen Montfoort Foto Rinus van Denderen

Zwaarbevochten winst voor SVL

Voetbal

LANGBROEK In een over het geheel genomen vrij saai voetbalduel, wist thuisploeg SVL een belangrijke driepunter in de wacht te slepen tegen streekgenoot en een van de naaste concurrenten Montfoort S.V. '19. De uiteindelijke 3-2 eindoverwinning voor de zaterdag eersteklasser uit Langbroek was weliswaar verdiend, maar ook zeker enigszins geflatteerd te noemen. Puntendeling had in deze vlakke ontmoeting een beter beeld gegeven van de spelverhouding tussen beide ploegen.

Huub van Aerssen

Alhoewel het op papier een interessante ontmoeting leek te gaan worden tussen de nummer vier (SVL) en de nummer zes (Montfoort) op de ranglijst, kwam daar in de praktijk eigenlijk niet veel van terecht. Het ontbrak de thuisploeg in het eerste deel van dit voetbaltreffen aan organisatie in de ploeg.

Dat betekende veelal lange 'halen' naar voren en maar hopen op een goed moment van diepe spits Ali Alkan. Montfoort daarentegen speelde compacter en wist met aardig combinatiespel SVL behoorlijk in verlegenheid te brengen. Ondanks het overwicht van de gasten uit Montfoort, stond een eigen doelpunt in de achtste minuut aan de basis van de op dat moment zeker niet verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Maar nog geen tien minuten later trok een homogeen spelend Montfoort de stand weer gelijk (1-1, Jort van Geffen) en was het eigenlijk wachten op een tweede treffer.

Maar met veel kunst- en vliegwerk wist SVL tot aan het rustsignaal verdere tegendoelpunten te voorkomen, wat een tussenstand opleverde van 1-1.

EVENWICHTIG Met name in het eerste deel van de tweede helft leek SVL zich hersteld te hebben van het onevenwichtige spel in de voorgaande vijfenveertig minuten. Nu was er wel sprake van organisatie in de ploeg van trainer Aad van den Berg ondanks het feit dat er in de eindfase te veel fout ging en een aantal aardige mogelijkheden om zeep werden geholpen.

Met in het laatste half uur een drietal wissels in de ploeg bij zowel SVL als Montfoort, leek dit duel af te stevenen op een gelijkspel. Maar een goed uitgevoerde vrije trap voor SVL op de rand van de zestien (72e minuut) werd door Bastin Hofman voorbeeldig binnen gekopt en bracht de thuisploeg op een 2-1 voorsprong.

Nog geen tien minuten later was het weer raak en bleek een prachtige steekpass van Willem Baaij voldoende voor vleugelspits Jens van Doorn om de derde treffer te noteren (3-1). Hoewel een verbouwereerd Montfoort in een laatste slotoffensief nog wel de 3-2 wist binnen te schieten (invaller Denny van Loen) en er nog een paar benauwde momenten volgden, wist SVL het verder droog te houden en gingen drie belangrijke punten naar de Langbroekers. Daarmee nestelde SVL zich in de top drie en reist volgend weekend af naar Giessen voor de ontmoeting tegen het plaatselijke GRC 14.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 3 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 21 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01