FC Driebergen aanvoerder Jelle Adema legt aan voor de 0-1 voorsprong door een goed uitgevoerde strafschop na een vermeende overtreding op Abate (achtergrond) Foto Rinus van Denderen

Zwaarbevochten driepunter voor FC Driebergen

22 september 2019 om 12:50 Voetbal

DRIEBERGEN Alhoewel het na het spelen van de eerste 45 minuten voor het uitspelende FC Driebergen een gelopen race leek te zijn, bleek dat uiteindelijk in de nipte 1-2 einduitslag geenszins het geval. Met name in het tweede deel van dit 'voetbalgevecht' tegen Musketiers, liet de jonge ploeg van trainer Christiaan Hageraats het bij tijd en wijle afweten en kon het verhitte hoofd maar nét boven water worden gehouden.

Huub van Aerssen

Vierdeklasser FC Driebergen leek klaar te zijn voor de start van de competitie getuige de nagenoeg volledige selectie die hoofdtrainer Christiaan Hageraats in het uittreffen tegen Musketiers uit Elst tot zijn beschikking had. ,,Met vijf wissels op de bank toch wel een luxeprobleem", aldus Hageraats die voor het tweede seizoen het vlaggenschip uit Driebergen onder zijn hoede heeft.

GRETIG De Driebergenaren gaven vanaf het eerste fluitsignaal vol gas, speelden goed vanuit de organisatie en waren op alle fronten de betere ploeg. Maar met name in eindfase ging het nog wel eens fout en liet met name de gretig, maar zeker niet efficiënt spelende Nyamsi Abate tal van goede scoringskansen onbenut.

Een na een kwartier speeltijd aan FC Driebergen toegewezen en door aanvoerder Jelle Adema uitstekend ingeschoten strafschop (0-1), leek echter die impasse te doorbreken en zag het uit naar een ruime ruststand. Maar verder dan een tweede treffer in de 40e minuut kwam Driebergen niet, waardoor er werd gerust met een toch wel teleurstellende, maar zeker niet verontrustende en dik verdiende 0-2 tussenstand.

TERUGVAL In het tweede deel een geheel ander beeld waarin Musketiers het voortouw nam en de Driebergenaren de weg kwijt leken te zijn. De organisatie was ver te zoeken en ook in duels kwamen de bezoekers te kort. Die terugval ontaardde in de 60e minuut in de verdiende 1-2 aansluitingstreffer voor Musketiers dat vervolgens naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker.

Maar met drie wissels in de ploeg bij Driebergen (Van de Boomen, Woudenberg en Mantel) wist FC Driebergen zich in het laatste deel van de tweede helft tijdig te herstellen, kreeg weer grip op het fysiek 'geweld' van Musketiers om vervolgens de benauwde 1-2 voorsprong (na acht minuten blessuretijd) toch veilig te stellen. Ondanks de verdiende overwinning is er de komende weken voor Hageraats nog voldoende werk aan de winkel om de ploeg niet alleen op scherp te krijgen, maar ook gedurende anderhalf uur op scherp te houden.

INSTELLING Christiaan Hageraats: ,,Ondanks dat niet alles goed is gegaan, ben ik toch tevreden. Niet alleen over het vertoonde spel wat zeker nog aandacht behoeft, maar ook over de juiste instelling van deze nog jonge groep. We werken naar een homogene en stabiele formatie die op termijn in staat moet worden geacht terug te keren naar een hoger niveau. Dat kost tijd en vertrouwen."