Christa van Hunnik: ,,Duidelijkheid creëren maakt het aan- of verkoopproces zoveel makkelijker."
Christa van Hunnik: ,,Duidelijkheid creëren maakt het aan- of verkoopproces zoveel makkelijker." Rinus van Denderen

‘Vertrouwen moet je waarmaken’

22 december 2022 om 07:21 Wonen

MAARN Geijtenbeek én Boers makelaars is sinds dit jaar gevestigd in Maarn. Met de overname van Breur Makelaardij versterkte het Woudenbergse bedrijf zijn positie in de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Het gezicht van het Maarnse kantoor van Geijtenbeek én Boers is Christa van Hunnik. 

Christa is al vele jaren als makelaar werkzaam in de regio en heeft met veel van haar klanten een hechte band. Het persoonlijke contact dat net iets verder gaat dan het puur zakelijke is voor Christa een belangrijke factor in haar werk. Maar ook brede kennis over alle facetten die het vak raken, benadrukte ze. ,,Kennis is macht, dat kreeg ik vroeger van huis uit al van mijn vader mee. Maar ook bij het eerste makelaarskantoor waar ik na mijn afstuderen halverwege de jaren negentig begon, was dat al het credo. Dat was een heel vooruitstrevend kantoor geleid door een vrouw, Betsy de Keizer, en dat was ook al heel bijzonder in die tijd. Want zeker de makelaardij was toen nog voornamelijk een mannenwereld.”  

PERSOONLIJK CONTACT Strategisch denken, weten waar je marketing moet inzetten en hoe je je bedrijf op de kaart moet zetten is belangrijk, leerde ze toen al. Maar oog hebben voor je klanten en op een warme manier je vak uitoefenen ook. ,,Ik vind mijn werk juist zo leuk door alle mensen waarmee ik in contact kom via de aan- of verkoop van huizen. Ik investeer daarom ook veel tijd in onze klanten. Niet alleen door goed naar ze te luisteren, maar ook door op mijn gevoel af te gaan. Zo kan ik goed inschatten wat ik voor ze kan betekenen. Het gaat natuurlijk ook om vertrouwen dat klanten in jou stellen. Dat moet je waarmaken. Mensen kunnen soms een leven lang in een huis hebben gewoond en daar van alles hebben meegemaakt. Daar wordt je dan vaak deelgenoot van door de  verhalen die klanten je vertellen. En zulk persoonlijk contact vind ik altijd heel fijn. Daar neem ik dan graag de tijd voor.” Het gaat er om dat je samen het gewenste resultaat bereikt

JURIDISCHE KENNIS Aan de andere kant helpt Christa ook veel dertigers bij de aankoop van een woning. ,,Daar komt weer mijn juridische kennis van pas over bijvoorbeeld lokale bestemmingsplannen of als de bodem plaatselijk verontreinigd is. Dat moet je allemaal wel voor ze kunnen duiden als ze iets bij zo’n huis willen gaan aanbouwen.” Dit alles zorgt er voor dat ze goed mee kan denken met haar klanten en ze daardoor nog beter bij kan staan. ,,Maar het belangrijkste blijft: luister goed, zodat je precies weet wat klanten willen. En wat je daarmee kan, maar ook wat je daarmee niet kan. Duidelijkheid creëren maakt het aan- of verkoopproces zoveel makkelijker. Het gaat er om dat je samen het gewenste resultaat bereikt. Goed kunnen omgaan met klanten heeft uiteraard ook met levenservaring te maken.”

ENERGIELABEL Mede daardoor voelt ze meestal vrij snel aan wat klanten soms dwarszit of waar ze stress van krijgen bij de aan- of verkoop van huizen. Want niet iedereen is even handig met de computer of goed thuis is in alle regels, merkt Christa nog wel eens. ,,Zoals wanneer je bij verkoop een energielabel voor je woning moet zien te krijgen. En door wie je het beste die taxatie kunt laten doen tegen een goed tarief. Terwijl ik dat heel eenvoudig voor ze kan regelen. Zoiets geeft meteen veel rust bij klanten en dan kunnen ze zich weer op andere zaken richten. Ook daarom is de deur is hier altijd open voor klanten. Die zijn altijd welkom voor een luisterend oor en een kop koffie of als ze zoeken naar een oplossing voor een bepaald probleem.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Geijtenbeek én Boers makelaars.

advertentie
advertentie