Christa van Hunnik en Nick Breur: ,,We werken graag op basis van vertrouwen."
Christa van Hunnik en Nick Breur: ,,We werken graag op basis van vertrouwen." Rinus van Denderen

Nieuwe naam, vertrouwd gezicht: ‘We hebben veel oog voor de menselijke maat’

28 oktober 2022 om 15:00 Wonen

MAARN Breur Makelaardij in Maarn kreeg in september een nieuwe naam: Geijtenbeek én Boers. Nick Breur verkocht begin vorig jaar al zijn kantoor aan Geijtenbeek én Boers uit Woudenberg. Tot eind dit jaar draagt hij zijn werkzaamheden stapsgewijs over aan Christa van Hunnik die de afgelopen jaren al nauw met Nick samenwerkte. 

Nick Breur is als makelaar en taxateur sinds 1992 actief in Maarn en Maarsbergen. Aanvankelijk gewoon vanuit huis, maar in 2005 opende hij zijn kantoor aan de Tuindorpweg. ,,Om privé en werk meer gescheiden te houden”, zegt Nick. ,,Met opgroeiende kinderen en een drukker wordende makelaardij werd een kantoor aan huis te veel van het goede.”

OPEN MINDED De immer in beweging zijnde huizenmarkt droeg daar ook aan bij. En die markt was de afgelopen jaren zelfs oververhit, maar koelt inmiddels weer wat af. Wat Breur daarbij opvalt is dat huizenkopers sinds corona weer zoeken naar woningen in het groen. ,,Vooral appartementbezitters uit stedelijke gebieden zijn op zoek naar een groene omgeving. En plaatsen met een treinstation hebben dan vaak een streepje voor. Zoals Maarn. “

Al sinds de jaren 70 is Maarn een forenzendorp. Er is altijd veel instroom van buitenaf geweest, wat volgens Breur ook zorgde voor de ontwikkeling van het dorp en voor een bloeiend verenigingsleven. Toch hangt er veel minder een ons-kent-ons cultuur dan in andere dorpen in de omgeving, signaleert Van Hunnik die eerder werkzaam was in Nieuwegein, Woudenberg en Ede. ,,De mensen zijn hier wat meer open minded. Dat heb ik gemerkt nu ik een tijdje met Nick samenwerk.”

STAPJE TERUG Breur is in zijn dorp een begrip geworden, maar hij was ook buiten Maarn actief. Door  bijvoorbeeld huizen te taxeren voor een woningbouwvereniging in Woudenberg. Daar leerde hij collega Erwin Geijtenbeek kennen. Zo kwam hij in contact met Geijtenbeek én Boers en toen zij enkele jaren geleden van Nick vernamen dat hij een stapje terug wilde doen, toonden zij hun interesse in een overname van Breur Makelaardij. ,,We waren er vrij snel uit”, zegt Breur. ,,En ook dat Christa mij hier zou gaan opvolgen. Haar ken ik namelijk ook al vrij lang. Twee jaar geleden is ze ons team hier komen versterken om langzaam ingewerkt te worden.”

Qua manier van werken lijken zij en Nick wel op elkaar, vindt Christa. ,,We hebben veel oog voor de menselijke maat en werken graag op basis van vertrouwen. We werken het liefst aan lange termijn relaties met onze klanten en gaan niet voor het snelle geld. En ik neem veel van zijn kennis over, maar er zijn natuurlijk ook verschillen. Ik ben van een andere generatie en maak veel meer gebruik van e-mail en whatsapp bij mijn contacten met klanten. Ook buiten werktijden.”

VERTROUWENSBAND Beiden zien dat de aard van hun vak is veranderd in de loop der jaren. Hun adviserende rol is belangrijker geworden, vooral bij de aankoop van huizen. Want ook als aankoopmakelaar is het opbouwen van een vertrouwensband heel belangrijk. Het begeleiden van kopers en hun mogelijkheden goed in kaart brengen, dat telt volgens Breur. ,,Dat zag je maar weer de afgelopen jaren met al dat overbieden waarbij ook misstanden aan het licht kwamen. Mede daarom moeten wij ons elk jaar verplicht bijscholen omdat de eisen steeds hoger worden en wetgeving kan veranderen. Dan is het fijn als je een aankoopadviseur hebt die problemen en grenzen duidelijk kan maken en daarover goed met klanten kan overleggen. Je bent dan echt van toegevoegde waarde. En dat kan Christa prima. Nog veel beter dan ik eigenlijk.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Geijtenbeek én Boers

advertentie
advertentie