Ab en Erna de Zeeuw in hun warme woonkamer op De Pol.
Ab en Erna de Zeeuw in hun warme woonkamer op De Pol. Monique José Timmermans
verhuisverhaal

Van toerist tot inwoner: ‘Eén ding wisten we zeker, hier willen we gaan wonen’

Zakelijk

MAARN Voor Ab en Erna de Zeeuw is het huis op De Pol een lot uit de loterij. Zij kenden Maarn al van de vele zomermaanden die ze doorbrachten in hun huisje op De Halm. ,,Heerlijk in het bos, we houden van wandelen en fietsen.”

Ze zouden verhuizen naar het nabij Uithoorn gelegen Wilnis. ,,in de polder tussen Utrecht en Amsterdam, heel anders dan de bossen hier. We hadden er een appartement gekocht, maar ter overbrugging moesten we tijdelijk nog ergens anders wonen.” Dat werd hun huisje op De Halm, bij uitzondering was het toegestaan om er in de wintermaanden gebruik van te maken. ,,Voor het eerst waren we in de winter in Maarn. We dachten altijd dat je zeker in de winter niet in Maarn moest zijn, maar we vonden het geweldig. Het had gesneeuwd, de reeën kwamen tot vlak bij huis. Eén ding wisten we zeker, hier willen we gaan wonen.”

ZOEKTOCHT En zo begon de zoektocht op Funda, Erna hield de website nauwgezet in de gaten, om het huis in hun favoriete vakantieomgeving te vinden. ,,Toen dit huis online kwam, heb ik gelijk naar Breur gebeld. Ik was al nummer 13 en hij zou maximaal 15 bezichtigingen doen, dus dat ging maar net goed. Het huis beviel, ook al moest er nog veel aan gedaan worden. En het was duidelijk dat er overboden moest worden. Een spannend moment, we hebben een niet afgerond bedrag opgeschreven en de envelop ingeleverd. En bleken de gelukkigen.”


Ab en Erna de Zeeuw in de keuken - (Monique José Timmermans)

KOOP GESLOTEN Of de gunfactor een rol heeft gespeeld weten ze natuurlijk niet. ,,Maar we hadden al wel een relatie met Maarn en de erven die het huis verkochten weer met de eigenaar van De Halm.” En zo werden Ab en Erna midden in de coronatijd eigenaar van de bungalow op De Pol. ,,Het koopcontract hebben we hier in de huiskamer getekend, vanwege corona kon dat niet op het kantoor van Breur Makelaars.”

Het koopcontract hebben we hier in de huiskamer getekend, vanwege corona kon dat niet op het kantoor van Breur Makelaars

VERHUISSTRESS De verhuizing werd er een van passen en meten. ,,De overdacht in Maarn was op de verhuisdatum. De verhuizers hebben we binnengelaten in Wilnis en toen zijn we naar Maarn gereden, eerst langs het huis en toen naar de notaris. Die nam de tijd, terwijl we wisten dan de verhuisauto al onderweg was naar De Pol”, kijken de nieuwe bewoners lachend terug op de hectische dag.

STRALEN Inmiddels herinnert niets in het huis meer aan de vorige bewoners. ,,We hebben het hele huis aangepakt terwijl we hier al woonden. Gelukkig zonder groot breekwerk, maar alles is geïsoleerd, geschilderd, er is een nieuwe keuken in gekomen en de tuin is op de schop gegaan.” Nu, een jaar na de verhuisdatum, straalt het huis een warme sfeer uit en de bewoners Ab en Erna stralen ook.

WARM WELKOM Het is natuurlijk een gekke tijd om in een nieuwe woonplaats te komen, terwijl alles dicht is. Toch hebben we ons van meet af aan heel welkom gevoeld. ,,Iedereen is best op zichzelf, maar zodra je een vraag hebt staan buren voor je klaar. Het is een verademing als je dat vergelijkt met het appartementencomplex in Wilnis. Daar was alles zo anoniem.”

OMGEVING Inmiddels hebben ze de omgeving nog beter leren kennen. ,,Zo gek, we waren nog nooit op de Koeheuvels geweest. Het is een prachtig stukje Maarn, maar vanaf De Halm ga je automatisch de andere kant op. Ook fietsen we regelmatig richting Woudenberg. Dan kom je weer in een heel ander landschap.”

Nu het vele werk in het huis en de tuin achter de rug is, wordt het tijd om zich ook meer in de dorpsactiviteiten te verdiepen. ,,Veel is natuurlijk dicht geweest en omdat we heel druk waren met klussen hebben we dat niet gemist. We voelen ons sowieso erg thuis in het dorp. Maar wie weet, misschien zien mensen ons nog wel eens op de tennisbaan.”

Dit verhaal wordt u aangeboden door:


Breur Makelaars
Tuindorpweg 41A
3951 BD Maarn
E-mail: info@breurmakelaars.nl
Telefoon: 0343-444773
Kijk ook eens op www.breurmakelaars.nl

Erna houdt van stylen en maakte een gezellig hoekje.
advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 1 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 4 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 10 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn gisteren
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33