Afbeelding
TWYL
Advertorial

Woningen Buntplein in Maarn gaan in de verkoop

3 december 2020 om 10:30 Zakelijk

MAARN Bijna vier jaar is projectontwikkelaar TWYL nu bezig met het huizenplan op het Buntplein. En bijna is het zover dat de schop daadwerkelijk in de grond gaat. ,,Morgen, vrijdag 4 december, start de verkoop en we hebben de indruk dat de belangstelling groot is. Dus geïnteresseerden raad ik aan snel te reageren”, vertelt Bart Kuil. De zes eengezinswoningen liggen op een aantrekkelijke locatie en zijn naar hedendaagse begrippen ruim bemeten.

In het U-vormige bouwplan komen naast de eengezinswoningen in de ‘poten van de U’ aan de dichte zijde 7 huurwoningen. ,,Het totaal vormt een aantrekkelijke mix van woningen voor starters, senioren en gezinnen, die fysiek en organisatorisch een verband vormen. De architectuur sluit aan bij de andere woningen in de wijk en is strak, zonder tierlantijnen, heel eenduidig. Het worden bovendien de eerste gasloze nieuwbouwwoningen in Maarn. De huizen hebben allemaal hoogwaardige isolatie en een individuele warmtepomp.”

Voor de kopers zijn er nog beperkte opties voor het aanpassen van de woning, zoals een uitbouw en het plaatsen van een dakkapel of dakraam. ,,Achter de gevel heeft de koper meer ruimte om eigen voorkeuren door te voeren in de bouw. Badkamer en keuken kunnen afwijken van de standaard en ook de wand- en vloerafwerking staat niet vast”, legt Kuil uit. 

GROEN De nieuwbouwontwikkeling is in samenspraak met de buurt tot stand gekomen. ,,Er zijn in de beginfase hele constructieve gesprekken met de buurt gevoerd. Deze bewoners tonen zich betrokken en realistisch. Voor hen komt met de bouw een einde aan het troosteloze uitzicht dat nu al jaren een doorn in het oog is. Bij de bouw wordt zoveel mogelijk groen gespaard en na voltooiing wordt het nodige groen toegevoegd, waardoor een beeld ontstaat dat in harmonie is met de omgeving.”

Voor de bouw is Morrenbouw uit Woudenberg verantwoordelijk. Als 75 procent van de woningen is verkocht, kan de bouw van start. Dat zal naar verwachting ruim voor de zomer zijn. ,,We hebben bewust gekozen voor deze lokale aannemer die bekend staat om zijn degelijke werk. Voor de verkoop worden we bijgestaan door Breur Makelaars en Vallei en Heuvelrug Hypotheken heeft voor potentiële kopers een passend advies.”

Projectontwikkelaar TWYL, de afkorting voor The Way You Live, is gespecialiseerd in de zogenaamde inbreidingslocaties. ,,In Maarn is het uniek dat er een stukje grond voor nieuwbouw vrijkomt in een bestaande wijk. Zulke ‘vergeten’ locaties ontwikkelen is de kracht van ons bedrijf.” Volgens Kuil heeft het project de wind in de zeilen. ,,Corona heeft de beweging van de drukte in de stad naar wonen dichter bij de natuur versterkt. In Maarn hebben inwoners het beste van twee werelden. Midden in de bossen en met een goede ontsluiting door de ligging aan de A12, en de snelle treinverbinding met Utrecht Centraal.”

door Monique José Timmermans

advertentie
advertentie