Forse toename in aantal recreatiewoningen - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Forse toename in aantal recreatiewoningen

5 aug, 15:00 Recreatie
Hanny van Eerden
Een resort biedt investeerders ontzorging in de verhuur. Inzetje: Het badeendenspel.
Een resort biedt investeerders ontzorging in de verhuur. Inzetje: Het badeendenspel.

MAARN De Nederlandse markt voor recreatiewoningen beleeft ‘gouden tijden’. Als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus en het uitblijven van rente op banksaldi, is er een forse stijging waarneembaar van het aantal kopers van een tweede huis op en buiten recreatieparken. De huurmarkt vertoont eenzelfde dynamiek.

Al jaren leegstaande recreatiewoningen gaan steeds vaker voor astronomische prijzen van de hand. Her en der ontstaat dan ook in snel tempo nieuwbouw op met name vakantieparken. De Waddeneilanden en Zeeland profiteren het meest van deze explosieve groei, maar het voor tal van populaire, nationale uitstapjes centraal gelegen Utrecht is ook in opkomst.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.