PCOB: In tijd van weinig ontmoeten, toch kleurrijke groeten - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

PCOB: In tijd van weinig ontmoeten, toch kleurrijke groeten

22 jul, 07:11 Maatschappelijk
Ellenoor Piersma
Martijn Boeschoten overhandigt het eerste plantje aan voorzitter Arie Kliphuis
Martijn Boeschoten overhandigt het eerste plantje aan voorzitter Arie Kliphuis

HEUVELRUG Sinds lange tijd bestaan ‘ouderenverenigingen’. Inmiddels is de term ‘ouderen’ voor 55-plussers niet meer in de mode, maar klinkt vaker de term senioren. ,,En dan ook nog het liefst in het Engels, senior", schrijft de PCOB. ,,Die term geeft een bepaalde status, doordat die persoon door de vele jaren behoorlijk wat kennis, vaardigheden en levenswijsheid heeft opgebouwd."

Die verenigingen bestaan nu eenmaal al lang, dus het woord ‘ouderen’ blijft er in. Ook bij de PCOB, Protestants Christelijke Ouderen Bond. De PCOB’s van Driebergen en Maarn/Maarsbergen zijn sinds vorig jaar samengevoegd. De bond heeft nu ongeveer vijfhonderd leden. Deze bond werkt ook nauw samen met de KBO, Katholieke Ouderenbond en met de Heuvelrug Senioren. Samen bemensen de verschillende bon..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.