Afbeelding
Pixabay

Buurtbemiddeling gestart in gemeente Utrechtse Heuvelrug

25 januari 2020 om 11:35 Wonen

HEUVELRUG Gemeente Utrechtse Heuvelrug is gestart met het gratis beschikbaar stellen van professionele buurtbemiddeling voor haar inwoners. Buurtbemiddeling helpt buren om samen op zoek te gaan naar een oplossing als er onderling problemen zijn. Het project is op initiatief van Heuvelrug Verbindt tot stand gekomen en betreft een samenwerking tussen gemeente Utrechtse Heuvelrug en Buurtbemiddeling van de Stichting Welzin.

,,Al onze inwoners willen prettig wonen zonder problemen met hun buren'', zo stelt burgemeester Frits Naafs. ,,Voor het overgrote merendeel verloopt dit goed; mensen gaan prettig met elkaar om en wonen in harmonie naast elkaar. Toch gaat het soms mis en ontstaat er onderling ruzie. Professionele buurtbemiddeling biedt uitkomst daar waar buren er samen niet meer uitkomen.''

In Nederland wordt buurtbemiddeling al meer dan twintig jaar en in inmiddels 288 gemeenten toegepast. Buurtbemiddelaars zijn in staat om gemiddeld zeven van de tien burenruzies op te lossen. Het is een succesvolle methode om buren (weer) met elkaar in gesprek te laten komen en het onderlinge contact te herstellen om zo prettiger te kunnen samenleven. Het houdt een luisterend oor en onpartijdige gratis hulp in voor de betreffende buren. Samen wordt onder begeleiding van speciaal opgeleide bemiddelaars op neutrale en onafhankelijke wijze gezocht naar een oplossing.

Burgemeester Frits Naafs is trots op het initiatief, zo stelt hij. ,,Heuvelrug Verbindt heeft lange tijd compleet onafhankelijk en belangeloos professionele bemiddeling beschikbaar gesteld voor onze inwoners. Dit alles op initiatief van Johan Klaassen, die ons helaas in 2019 ontvallen is. Dat is prijzenswaardig. Heuvelrug Verbindt heeft aangegeven de coördinatie te willen professionaliseren. Ik ben er trots op dat wij samen met Heuvelrug Verbindt zijn gekomen tot een nieuwe structurele en gecertificeerde vorm van buurtbemiddeling voor al onze inwoners. Dat komt de leefbaarheid in onze buurten, wijken en dorpen ten goede!''

Buurtbemiddeling is per direct beschikbaar en geheel gratis. Een situatie aanmelden, een afspraak maken, een advies vragen of telefonisch contact kan telefonisch op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur bij Buurtbemiddeling via 033-4692420. Buurtbemiddeling hoort bij de Stichting Welzin. De website www.problemenmetjeburen.nl geeft informatie en aanmeldingsmogelijkheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie