speuren naar diersporen met IVN
speuren naar diersporen met IVN IVN

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

23 januari 2020 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

23 januari

Leersum

Met elkaar in gesprek over het leven
10:00 Hoflaan 31
Eva Smit gaat tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Leersum, in gesprek over zingeving. Eva Smit studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek en volgde de opleiding tot stembevrijder bij Jan Kortie. Sinds 2011 werkt zij als humanistisch geestelijk verzorger in de ouderenzorg. Aanmelden niet nodig. Voor meer informatie: www.bibliotheekzout.nl

PCOB
14:30 Lomboklaan 9
De eerste ontmoetingsmiddag houden we weer op donderdag 23 januari in de zaal van de Johanneskerk aan de Lomboklaan 9. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur voor koffie/ thee en ontmoeting. Deze middag zal verzorgd worden door de heer Schipper uit Tiel met als onderwerp De hippe jaren 1960.

Lezing 'Verdriet is een werkwoord'
20:00 Kerkplein 1
Ds. Margriet van der Kooi over mogelijkheden het uit te houden wanneer je leven overhoop wordt gegooid. Toegang 5,00 euro, inclusief koffie. Donderdag 23 januari 20.00 uur, Michaëlhuis, Kerkplein 1, Leersum.

Driebergen-Rijsenburg

Naaiatelier
12:45 Oranjelaan 73
Wil je leren naaien? Of gewoon iets knutselen met stof? Elke donderdagmiddag kan je bij ons terecht. Deskundige vrijwilligers helpen je op weg, samen ga je aan de slag; gezellig, leerzaam en ontspannend! Voor beginners en gevorderden. Naaimachines en materialen zijn aanwezig. Meedoen is gratis, neem gerust eigen materialen mee. De koffie/thee staat klaar.

Trouwevent Bride vibes in Zeist
17:30 Hoog Kanje 186
Samen met toekomstige bruiden én blogger, vlogger, auteur en aanstaande bruid Annemerel (@Annemerelcom) bewandelen ze de weg naar de perfecte trouwkaart. Samen ontdekken, mogelijkheden bekijken, tips en tricks uitwisselen en ervaringen delen onder het genot van een hapje en een drankje. Het event start om 17:30 uur, toegang is gratis en onder de gasten wordt er een shoptegoed verloot. Er is een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar, wees er dus snel bij. Aanmelden kan hier: https://madeformoments.nl/trouwbeurs

24 januari

Doorn

Schrijfcursus De Keuze
10:00 Prins Hendrikweg 16
In Het Schrijftheater de schrijfcursus De Keuze, geïnspireerd op het indrukwekkende boek van dr. Edith Eva Eger, ook bekend als de ballerina van Auschwitz. Gedurende vier ochtenden schrijven deelnemers over de gemaakte en te maken keuzes. Schrijfervaring is niet nodig. Door korte en verrassende oefeningen komen de woorden vanzelf op papier. De cursus vindt plaats op 24-01, 31-01, 07-02 en 13-03-2020 (terugkomochtend) van 10.00 tot 13.00 uur in Doorn. Meer lezen: www.korinevanveldhuijsen.nl.

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere vrijdag vanaf 14:30 uur, uiteraard kosteloos.

Driebergen-Rijsenburg

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Heeft u een computer, tablet of smartphone, of overweegt u er één aan te schaffen? Bij de Inloop Driebergen kunt u op vrijdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur terecht voor hulp en advies. Denk hierbij aan: Leren werken met, of problemen oplossen op, uw tablet of smartphone, omgaan met e-mail, Facebook of Twitter. De Inloop vind u in De Delerij, Oranjelaan 73.

Leersum

Wij gaan voorlezen
15:30 Hoflaan 31
Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari 2020 staat voorlezen aan de allerkleinsten centraal. Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om zich heen te begrijpen. Daarom organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T regelmatig voorleesfeestjes. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek 'Moppereend' centraal.

Heuvelrug

Gouden Soeplepel Utrechtse Heuvelrug
16:00 Kerkplein 2
Wie wint de Gouden Soeplepel? 24 januari is de leukste en lekkerste wedstrijd van de Utrechtse Heuvelrug: De Gouden Soeplepel. De wedstrijd begint om 16 uur met een 1-minuutverhaal van de deelnemers, daarna worden de soepen geproefd door de bezoekers en de jury: Janny van der Heijden, Michelinsterchef André van Alten en burgemeester Frits Naafs. De enige voorwaarde is dat de deelnemers één lokaal ingrediënt in hun soep verwerken. Schrijf je in en win de Gouden, Zilveren, Bronzen Soeplepel of de publieksprijs uit handen van Janny van der Heijden. Aanmelden: goudensoeplepel@gmail.com Meer informatie: samensoepen.nl

25 januari

Driebergen-Rijsenburg

De Inloop Driebergen: óók op zaterdag!
12:00 Oranjelaan 73
De Inloop Driebergen is nu ook op zaterdag geopend van 10.00-14.00 uur. Kom langs voor een kopje koffie, bijpraten, of doe samen een spelletje. De Inloop Driebergen zit in de Delerij, naast de Eurowinkel.

Doorn

Bridgen voor de +Bus
13:00 Amersfoortseweg 98
De gezamenlijke (8) bridgeclubs van de Utrechtse Heuvelrug organiseren onder het motto 'Bridgen voor de +Bus' een bridgedrive om het werk van deze Stichting te ondersteunen. Sponsoren verdubbelen het bedrag aan inschrijfgelden. De +Bus organiseert bijna dagelijks begeleide uitstapjes voor ouderen met een speciale regeling voor minder draagkrachtige ouderen. De organisatie draait geheel op vrijwilligers en moet het stellen zonder subsidie. Giften en sponsorbijdragen moeten de Stichting helpen aan een nieuwe bus. Ook de opbrengst van de bridgedrive krijgt deze bestemming. Deelname kost 30,00 euro per paar, exclusief consumpties. Het aantal plaatsen is beperkt. .

26 januari

Doorn

Speuren naar diersporen
14:00 Amersfoortseweg 98
Diersporen zoeken met IVN, landgoed Zonheuvel 26 januari van 14-16 uur website: Bent u ook benieuwd welke dieren in onze bossen leven? Ga dan mee op 26 januari met de IVN wandeling diersporen op de mooie landgoederen Zonheuvel en Huis te Maarn. We starten om 14 uur vanaf de parkeerplaats bij Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn. Aanmelden bij jolandablom@outlook.com of kijk voor alle info op www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn

Driebergen-Rijsenburg

Kindervoorstelling in Maitland
15:00 De Horst 1
Zondag 26 januari verzorgt Theatergroep Knars een spetterende kindervoorstelling in Theater Maitland op Landgoed De Horst in Driebergen. De voorstelling start om 15:00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater en kosten 7,50 euro per stuk. Theater Maitland is gevestigd op Landgoed De Horst aan De Horst 1 in Driebergen. Een wonderlijk verhaal over een jong meisje dat de wereld zélf wil ontdekken.

27 januari 2020

Driebergen

Koffie en spellen
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Maarn

Door Scandinavië naar de Noordkaap
10:00 Trompplein 5
Op maandagochtend 27 januari geeft Frans Groot tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Maarn, een presentatie van de reis die hij maakte door Scandinavië naar de Noordkaap. Frans Groot begeleidt, samen met zijn vrouw, reizen van de ANWB. De Zoute Inval is gratis en begint om 10.00 u in de bibliotheek in Maarn. Aanmelden niet nodig. Voor meer informatie: www.bibliotheekzout.nl

28 januari

Doorn

Soep met een verhaal van Eliza
12:00 Kerkplein 4
Iedere dinsdag van 12:00 tot ongeveer 13:00 uur een heerlijke kom soep met brood én een mooi verhaal van Eliza. Dit alles voor slechts 1,50 euro. Kom mee-eten en meegenieten in de Cantina in Doorn. Vooraf opgeven niet nodig.

Lezing generaal-majoor Nico Geerts
20:00 Beukenrodelaan 2
De Lionsclub Utrechtse Heuvelrug nodigt u van harte uit voor een inspirerende lezing van generaal-majoor der Infanterie, Nico Geerts. Geerts spreekt deze avond over 'lerend leiderschap'. Inloop om 19.30 uur en start om 20.00 uur.

29 januari

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Vanaf 13:00 uur een heerlijk 2-gangenmenu van 'Slager Ben' met aansluitend koffie of thee voor slechts 7,00. Mee-eten? Meld je dan uiterlijk dinsdag 14:00 uur aan bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10 of 0343-22 58 38. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdag 10:00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd te betalen.

Wij gaan voorlezen
15:00 Kerkplein 4
Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari 2020 staat voorlezen aan de allerkleinsten centraal. Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om zich heen te begrijpen. Daarom organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T regelmatig voorleesfeestjes. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek 'Moppereend' centraal.

Amerongen

Wij gaan voorlezen
15:00 Allemanswaard 13
Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari 2020 staat voorlezen aan de allerkleinsten centraal. Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om zich heen te begrijpen. Daarom organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T regelmatig voorleesfeestjes. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek 'Moppereend' centraal.

Driebergen

Taizéviering Grote Kerk
19:30 Hoofdstraat 117A
Viermaal in het jaar houden we op een zondagavond een viering in de traditie van de oecumenische broedergemeenschap van Taizé. We zingen samen – vaak herhalend - korte (meerstemmige) liederen in, we lezen samen uit de Bijbel, zeggen onze gebeden en zoeken we de stilte. Na afloop wordt er koffie en thee aangeboden en is er gelegenheid voor ontmoeting.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie