Afbeelding
Gusta ter Veen

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

21 november 2019 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

22 november

Driebergen-Rijsenburg

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73

Heeft u een computer, tablet of smartphone, of overweegt u er één aan te schaffen? Op vrijdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur kunt u terecht voor hulp en advies bij een deskundige vrijwilliger van de Inloop Driebergen. Kom gerust langs als u vragen of problemen met de computer heeft, de koffie staat klaar! De Inloop vind u in De Delerij, Oranjelaan 73.

Doorn

Huiskamerconcert Delise in Doorn met cello
20:00 Postweg 18
Op vrijdagavond 22 november geeft singer-songwriter Delise een intiem akoestisch huiskamerconcert bij Het Brandpunt in Doorn. In intieme setting zal Delise covers en eigen gemaakte liedjes laten horen, waarbij ze ook een inkijkje geeft in de verhalen achter haar muziek. Laat je meenemen met haar prachtige stemgeluid en mooie, ontroerende en vrolijke liedjes! Naast dat Delise zichzelf zal begeleiden op gitaar en op piano, zal ook cellist Hans Stolk aanwezig zijn. Delise maakt Nederlandstalige popliedjes met een vleugje singer-songwriter en folk. Liedjes met een verhaal die ze graag deelt. Naast nummers van haar debuutalbum 'Bladzijde 1', zal Delise ook nieuwe muziek laten horen. Op 28 maart 2020 zal Delise namelijk een nieuwe cd presenteren. Ben je benieuwd naar de nieuwste muziek van Delise? Geniet dan mee tijdens dit huiskamerconcert van een avond vol muzikale verrassingen! Meer informatie / tickets zijn te vinden via www.delise.nl of via https://www.ticketkantoor.nl/shop/delise.

23 november

Maarsbergen

Sinterklaas intocht
12:00 Scherpenzeelseweg 7
Sinterklaas komt zaterdag 23 november om 12:00 uur aan op camping Meck in Maarsbergen.

Maarn

Sinterklaas intocht
14:30 Raadhuisplein 1
Sinterklaas komt zaterdag 23 november naar Maarn! Om 14:30 uur start de optocht vanaf de parkeerplaats van de twee Marken naar het raadhuis waar Sinterklaas en zijn pieten om 15:00 uur zullen aankomen.

24 november

Cothen

CONCERT ENSEMBLE 'KLEZMAJEUR'
13:00 Brink 9
Zondag 24 November vindt in de protestantse kerk op de Brink in Cothen een optreden plaats van het ensemble 'Klezmajeur', bestaande uit Cora van den Berg (viool en zang), Erwin Engelsma (klarinet en zang) Heleen 't Hart (accordeon) en Onno van Hagen (contrabas). Zij spelen en zingen Klezmer, volksmuziek uit Oost-Europa met invloeden van Turkse, Arabische en Griekse muziek. Muziek van het leven met zijn feesten en verdrietelijkheden (Onder de titel Simches en Tsores, vrolijke dingen, ellende en kopzorgen) Bij hun optreden van twee jaar geleden op dezelfde locatie boekte Klezmajeur bij het publiek veel succes, reden waarom zij opnieuw zijn uitgenodigd de luisteraars met hun zang en spel in het hart te raken. Voor meer informatie zie: www.concertincothen.nl

Driebergen

Jubileumconcert Scherzando UITVERKOCHT
15:30 Hoofdstraat 117A

Jubileumconcert Scherzando UITVERKOCHT Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum voert Scherzando de Carmina Burana van Carl Orff uit, op zondagmiddag 24 november 2019. Het koor is bijna verdubbeld door de aanvulling met projectleden. Dit concert is uitverkocht.

25 november

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Maarn

Koffieochtend met brei-inloop
10:00 Trompplein 5
Maandag 25 november van 10:00 tot 12:00 uur kunt u tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Maarn onder het genot van koffie of thee ontspannen helpen restjes wol tot dekens te breien, met behulp van breimolens. Iedereen is welkom om aan te schuiven. Later in het seizoen veilen we de dekens. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn is gevestigd aan het Trompplein 5 in Maarn.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Driebergen

Politiek cafe over mobiliteit
20:00 Boterbloem 3
D66 Utrechtse Heuvelrug en D66 Zeist organiseren op maandagavond 25 november een interactieve avond voor al haar inwoners over het vervoer van de toekomst. Gastsprekers zijn: D66-Tweede Kamerlid Matthijs Sienot, Erwin Kamp Statenlid voor D66 en Martin de Vries, professional op het gebied van smart mobility en speed-pedelec rijder. Iedereen is van harte uitgenodigd.

26 november

Doorn

Zwijgende Film met LIVE muziek !
17:00 Kerkplein 1
Hindle Wakes ( 1927), een van de beste zwijgende Engelse films wordt vertoond met LIVE muziek in de Koningshof te Doorn, De toegang is gratis ! Een onvergetelijke ervaring ! De jonge Fanny Hawthorn werkt in een katoenspinnerij in het Engelse 'Hindle' ,Lancashire. Bij de jaarlijkse vakantieweek van de fabriek in het vakantieparadijs Blackpool krijgt zij een affaire met de zoon van de fabriekseigenaar. Een huwelijk lijkt het enige fatsoenlijke mogelijk, maar Fanny geeft haar vrijheid niet zomaar op….. Maurice Elvey's zwijgende film 'Hindle Wakes' uit 1927 schetst naast een familiedrama een intrigerend beeld van de omstandigheden in de katoenindustrie in Lancashire en van het magische Blackpool met al haar verleidingen. Compositie / Arrangementen : Maud Nelissen Uitvoerenden : Daphne Balvers - Saxofoon, Lucio Degani - Viool, Francesco Ferrarini - Cello, Rombout Stoffers- Percussie/Accordeon, Maud Nelissen-Piano

Doorn

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
Op dinsdag 26 november organiseert de Kunstkring Doorn en omstreken een lezing over De Grote Suriname-tentoonstelling. Met schilderijen, prenten, documenten en objecten, waaronder bruiklenen van de Zeister Broedergemeente, maakt de tentoonstelling in de Nieuwe Kerk de rijke geschiedenis van Suriname aanschouwelijk.

De lezing, verzorgd door drs. Marina Marijnen, geeft een kleurrijk beeld van het land waar de multiculturele bevolking, anders dan soms beweerd wordt, tolerant en in harmonie met elkaar samenleeft: …No Spang!... Leden en jongeren onder 21 jaar gratis. Niet-leden zijn van harte welkom; voor hen bedraagt de toegangsprijs € 7,50.

27 november

Doorn

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Iedere woensdag de in de Cantina in het Cultuurhuis Doorn: de Doornse Dis. Vanaf 13:00 uur een heerlijk 2-gangenmenu van 'Slager Ben' met aansluitend koffie of thee voor slechts €7,00. Mee-eten? Meld je dan uiterlijk dinsdag 14:00 uur aan bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10 of 0343-22 58 38. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10:00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd te betalen.

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Nu ook iedere woensdag vanaf 14:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie