Muziek op de Deel brengt mooie concerten naar Maarsbergen. Vlnr Laurence Eisenmeier, Aleid van Beuningen en Edith Haverkamp.
Muziek op de Deel brengt mooie concerten naar Maarsbergen. Vlnr Laurence Eisenmeier, Aleid van Beuningen en Edith Haverkamp. Monique José Timmermans

Kamermuziek beleven in intieme sfeer

21 oktober 2019 om 06:30 Muziek

MAARSBERGEN ,,Kamermuziek zoals kamermuziek bedoeld is. Heel kort gezegd is dat de omschrijving van Muziek op de Deel op Landgoed Anderstein. Het nieuwe seizoen is vorige week van start gegaan met het Ebonit Saxophone Quartet en er volgt nog een prachtige reeks concerten op de zondagmiddag", aldus Aleid van Beuningen, bestuurslid van het eerste uur.

Monique José Timmermans

De drie bestuursleden van de stichting Muziek op de Deel zijn allen geworteld in de muziekwereld en hebben daardoor contacten met veel jonge professionele musici. Het bracht optredens van internationale allure naar Maarsbergen zoals de broers Lucas en Arthur Jussen (piano), Harriët Krijgh (cello) en Janine Jansen (viool).

MUZIEKTHEATER Het eerstvolgende concert is op 24 november met Ekaterina Levental, harpiste, mezzosopraan en vooral ook performer. Haar indrukwekkende voorstelling De Grens volgt op De Weg, dat eerder te zien was op De Deel. ,,Als 16-jarig meisje komt Ekaterina met haar familie uit Rusland naar Nederland. De Grens is een indrukwekkende one-women show over het leven dat zij vanaf dat moment hier opbouwde", vertelt Edith Haverkamp. Zij benadrukt dat beide voorstellingen los van elkaar gezien kunnen worden.

SFEER ,,De intieme sfeer van De Deel met de haard aan, de ontvangst met warme thee en de afsluitende borrel, waar in het bijzijn van de musici kan worden nagepraat, maakt de zondagmiddagen bijzonder. Ook voor ons is dat elke keer weer het geval", verzucht Laurence Eisenmeier, die altijd zorgt voor de catering. ,,Het is een prachtige plek, met goede parkeergelegenheid en makkelijk toegankelijk. Dezelfde kwaliteit als in Amsterdam en Utrecht, maar dan bijna om de hoek."

PROGRAMMERING Natuurlijk klinkt de eigen voorkeur van de drie bestuursleden door in de keuze voor de te contracteren voorstellingen. ,,We zien en horen zelf veel, we zijn er altijd op gericht of een optreden ook geschikt is voor Muziek op de Deel. Bij de programmering komen vaste onderdelen altijd terug. Zoals het kinderconcert voor kinderen vanaf 4 jaar op 22 maart, het presentatieconcert van de Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) dit jaar op 19 april en een optreden dat meer tussen muziek en theater instaat, de eerder beschreven voorstelling De Grens op 24 november.

KERSTCONCERT Dit jaar is er voor het eerst een Kerstconcert op zondag 22 december. ,,Een concert door het CoCo Collectief dat bestaat uit vijf zangeressen en een pianist. Een ongebruikelijk combinatie en het belooft dan ook een sprankelend concert te worden. Kenmerkend voor het CoCo Collectief is het 'eigen jasje' waarin bekend repertoire wordt gestoken." Met tenslotte nog een jong en getalenteerd vioolduo op 2 februari is de reeks compleet.

DICHTBIJ Bij Muziek op de Deel voelt het publiek zich echt betrokken bij de muziek, de musici staan dichtbij en niet op een podium. ,,De nieuwe generatie musici is ook opgeleid om iets te vertellen over wat men speelt. Bovendien krijgen de bezoekers bij de entree een papier uitgereikt waarop iets over de muziek of het muziekinstrument of de uitvoerende wordt verteld. Het is leuk om te zien dat publiek vaak verrast wordt", volgens Aleid van Beuningen. ,,In ieder geval gaat iedereen altijd blij naar huis na afloop."

INFORMATIE Zie voor alle data en informatie www.muziekopdedeel.nl. Aanvang concerten 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur. De entreeprijs is 25 euro per persoon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie