Boswallen in de Kaapse Bossen
Boswallen in de Kaapse Bossen Natuurmonumenten

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

10 oktober 2019 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

11 oktober 2019

Doorn

Fujifilm Touch & Try driedaagse
9:00 Amersfoortseweg 11c
Met de Fujifilm Touch & Try dagen is het mogelijk om alle camera's en objectieven van de Fujifilm X-Serie te zien, voelen en uit testen. Zaterdag zal er ook Jacques Yaseminvan van Fujifilm Electronic imaging Nederland aanwezig zijn om zoveel mogelijk vragen te kunnen beantwoorden en eventueel firmware updates uit te voeren voor uw eigen Fujifilm X-Serie camera en/of objectief.

Driebergen-Rijsenburg

Inspiratiewandeling Heidestein
13:00 Heidestein 1
De Angst, Dwang en Fobie stichting houdt weer een wandeling. De wandelingen zijn bedoeld om even een moment van rust te creëren en meer bewustzijn te krijgen. Ook is het een leuke kans om nieuwe mensen te ontmoeten. We lopen 3-5 kilometer en zijn ongeveer anderhalf uur onderweg. Meedoen is gratis! Graag aanmelden als je mee wilt doen: mail naar lotgenotencontact@adfstichting.nl of bel naar 0343-521031

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Bij de Inloop Driebergen kunt u op vrijdag van 13.00 - 15.30 uur terecht voor hulp en advies bij onze deskundige vrijwilligers.

12 oktober 2019

Maarn

Kinderkledingbeurs Maarn
9:00 Trompplein 5
Tijdens de najaarseditie van Kinderkledingbeurs in Maarn worden weer volop tweedehands kinderkleding, kinderschoenen, speelgoed, boeken en overige aangeboden door honderd deelnemers. Gratis toegang. Goed bereikbaar.

De mens in het landschap rond Maarn
10:00 Raadhuisplein 1
Open zolder met om 11 uur presentatie door Rien van Dam-Baggen met herkenbare en afwisselende fotoseries over het menselijke aspect in het landschap in de omgeving van Maarn/Maarsbergen.

Doorn

Op zoek naar sporen van vroeger
13:30 Maarsbergseweg 1
Ga mee op pad met de gids en laat je verrassen door wat het landschap je vertelt. Ga mee op een ontdekkingstocht naar cultuurhistorische- en archeologische geheimen van de Kaapse Bossen. Deelname kost 5 euro voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen 8 euro. Meer informatie en aanmelden: www.natuurmonumenten.nl/kaapsebossen (ga naar Agenda).

Gemengd dubbel – twee koren, één concert
20:00 Kerkplein 1
Onder de titel 'Gemengd dubbel – twee koren, één concert' treden Het Stichts Mannenkoor en Vrouwenzangkoor KORAGE op in de Maartenskerk in Doorn. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten à 15 euro, incl. pauzedrankje, zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Jacques Baas in Driebergen, Readshop Doorn en als er nog zijn: aan de zaal

Amerongen

VoiceMail zingt Nostalgia........
20:00 Imminkstraat 11
VoiceMail bestaat 20 jaar! Zaterdag 12 oktober kunt u ons jubileumconcert bijwonen, met oude en nieuwe liedjes, van toen en van nu, 20 jaar nostalgie. Het kooroptreden wordt afgewisseld met een intermezzo aan de vleugel door Edgar van Willigenburg en een optreden door zangeres Noortje van der Meer, begeleid op gitaar. De uitvoering vindt plaats in de Ark, Imminkstraat 11, aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Bijzonder optreden van koor Multiple Voice
20:15 Drostestraat 20
Het koor Multiple Voice zal op 12 oktober om 20.15 uur het avondconcert verzorgen op Kasteel Amerongen. Zij zingen een a capella programma 'Hear my Prayer' met muzikale smeekbedes, weeklachten en jubelzangen. Tickets zijn te bestellen via de website van Kasteel Amerongen. Volwassene 17,50 euro. Kind tot en met 18 jaar gratis.

Driebergen

Liedrecital mezzosopraan en piano
20:00 Hoofdstraat 117A
Mezzosopraan Lieke van Oostenbrugge geeft voor het eerst een soloconcert in haar geboortedorp Driebergen. Samen met haar vast pianiste Hanke Scheffer verzorgt zij een liedrecital met liederen van o.a. Robert Schumann, Richard Strauss en Richard Wagner. Het concert begint om 20.00 uur, de deuren van de Grote Kerk zijn open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te kunnen dekken (richtbedrag 10 euro).

13 oktober 2019

Doorn

Herfstfair 2019
10:00 Beukenrodelaan 2
Jachthuis Beukenrode uit Doorn organiseert een mooie Fair voor iedereen die van buitenleven, vissen, jagen, wandelen en lekker eten&drinken houdt op haar 26 hectare grote Landgoed. De entree is 2,- euro (kinderen <12 gratis) en aangelijnde honden zijn natuurlijk van harte welkom.

Op zoek naar sporen van vroeger
13:30 Maarsbergseweg 1
Ga mee op een ontdekkingstocht naar cultuurhistorische- en archeologische geheimen van de Kaapse Bossen. Deelname kost 5 euro voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen 8 euro. Meer informatie en aanmelden: www.natuurmonumenten.nl/kaapsebossen (ga naar Agenda).

Amerongen

Workshop stoelyoga in de Rijnkapel
10:30 Imminkstraat 1A
'Het leven vieren' Begeleider: Corine van de Lagemaat 'Kom samen de mooie momenten van ons leven vieren' Dit doen we in combinatie met een meditatie en stoelyogales die voor alle leeftijden geschikt is. Kosten: 5,00 per persoon, waarvan 3,00 voor de Nederlandse Hartstichting

Maarsbergen

Ebonit Saxophone Quartet op Anderstein
16:00 Woudenbergseeg 13
Het concertseizoen van Muziek op de Deel begint met een concert van het Ebonit Saxophone Kwartet. Vier jonge saxofonisten zullen de spits afbijten met muziek van Bach, Mozart, Mendelssohn en Saint-Saëns. Het concert begint om 16.00 uur en de inloop is vanaf 15.30 uur. Woudenbergseweg 13 in Maarsbergen. Kaarten bestellen via www.muziekopdedeel.nl

Driebergen

Taizéviering
19:30 Hoofdstraat 117A
Viermaal in het jaar houden we op een zondagavond een viering in de traditie van de oecumenische broedergemeenschap van Taizé.

14 oktober 2019

Driebergen

Geschiedenis van Driebergen-Rijsenburg
10:00 Buzzigburglaan 1
Maandag 14 oktober verzorgt Ton van Bommel -van Stichting Vroeger en Nu- een lezing tijdens de Zoute Inval van 10 tot 12 uur in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen. De toegang is gratis en vooraf aanmelden in niet nodig.

Maarn

Lezing 'De gesloten piano'
10:00 Trompplein 5
Maandag 14 oktober van 10:00 tot 12:00 uur geeft dichter en schrijfster Monique van Roosmalen tijdens de Zoute Inval een lezing/boekbespreking in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn. De lezing is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig.

Alzheimer Café Maarn
13:30 Trompstaete 48
Thema: Verschillende ziektes die dementie kunnen veroorzaken. Gastspreker deze middag: dr. Ariël Vondeling, Klinisch geriater Diakonessenhuis Zeist. Het programma start om 14.00 uur en eindigt om 15.30 uur. Toegang: De toegang is gratis. Koffie en thee gratis. Locatie: Trefpunt, Trompstaete 48, 3951 WX Maarn. Informatie: Voor meer informatie en/of vervoersproblemen: Bob Kniese, Alzheimer Nederland, afdeling. Zeist e.o.. Telefoon 06 53250003, e-mail b.kniese@alzheimervrijwilligers.nl.

Doorn

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
Kunstkring Doorn en omstreken een lezing over Chagall, Picasso, Mondriaan e.a. - Migranten in Parijs. De lezing wordt verzorgd door drs. Barry Heinrichs en wordt gehouden in de Maartenskerk, Kerkplein 1 te Doorn. Aanvang 20.00 uur. Leden en jongeren onder 21 jaar gratis. Niet-leden zijn van harte welkom; voor hen bedraagt de toegangsprijs € 7,50.

15 oktober 2019

Driebergen-Rijsenburg

Nederlands leren: Walking and Talking
13:30 Oranjelaan 73
Bij de Inloop kunnen nieuwe Nederlanders al wandelend de Nederlandse taal beter leren spreken: Walking and Talking. Elke dinsdag van 13.30-14.30 uur, vertrek vanaf De Delerij. Aanmelden niet nodig: kom gewoon langs. De Inloop Driebergen is in de Delerij, Oranjelaan 73 (bij de Eurowinkel).

Maarn

Versterk Brandweer Maarn-Maarsbergen
19:30 Tuindorpweg 8c
Brandweerpost Maarn-Maarsbergen is op zoek naar nieuwe collega's. Om met geïnteresseerden op informele wijze in gesprek te gaan, organiseert brandweer Maan-Maarsbergen een informatieavond op dinsdag 15 oktober tussen 19.30 en 21.30 plaats op de kazerne van brandweer Maarn-Maarsbergen aan de Tuindorpweg 8c in Maarn. Aanmelden voor de informatieavond kan via de Facebookpagina van Brandweer Maarn-Maarsbergen. Met vragen kan men terecht bij postcommandant Jeroen de Ruwe.

16 oktober 2019

Driebergen

Lezing 'Lelijk' door J. Berkhout
10:00 Parklaan 7
Driebergen IKO lezing woensdag 16 oktober om 10 uur in de Parklaankerk : Parklaan 7. 'Lelijk?' door Jacquelina Berkhout.

Samen Soepen bij De Inloop Driebergen
12:00 Oranjelaan 73
Elke woensdagmiddag maken en eten we samen soep. Kom langs om gezellig bij te praten of om nieuwe mensen te leren kennen. Na afloop is er gelegenheid om een bordspel te doen of mee te doen aan de wandelgroep van de inloop. Kosten: vrijwillige bijdrage.

Doorn

Repatrianten in Leersum en Amerongen
10:00 Kerkplein 4
Tijdens de Zoute Inval van 10:00 tot 12:00 uur, verzorgen Annemarie Luksen-IJtsma, gemeentearcheologe en Jos Rams, vrijwillige medewerker bij Tijdlijn Leersum, een duo-presentatie over Indische repatrianten in de periode 1951-1962 in de Bibliotheek Z-O-UT vestiging Doorn. De presentatie is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden in niet nodig.

Leersum

Kindermiddag paddenstoelen
15:00 Broekhuizerlaan 2
De Vereniging voor Dorp en Natuur houdt een kinderactiviteit met als thema paddenstoelen. Kinderen van 6-12 jaar zijn welkom om 15.00 uur op landgoed Broekhuizen bij het grote hek aan de Broekhuizerlaan in Leersum. Voor spiegeltjes, zoekkaarten, een hapje en een drankje wordt gezorgd. Om vijf uur kunnen ze daar weer worden opgehaald. De activiteit is gratis, graag opgeven door het sturen van een mailtje naar jeugdeducatie@dorpennatuur.nl. Zie ook www.dorpennatuur.nl.

Samen eten bij Ons Eetcafé in Leersum
18:00 Kerkplein 1
Woensdag 16 oktober is de volgende gezamenlijke maaltijd bij Ons Eetcafé. U krijgt er 2 drankjes bij en dat alles voor slechts € 5,- ! Ons Eetcafé is 16 oktober te vinden in het Michaëlhuis, Kerkplein 1 in Leersum. Aanvang: 18.00 uur. Graag vooraf reserveren! Dat kan van 7 t/m 11 oktober via 06 – 46351528 of eetcafeleersum@gmail.com

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie