Afbeelding
Die Jongens

Jim van der Zee brengt nieuwe muziek uit

Muziek

DRIEBERGEN Het nieuwe album van Driebergenaar Jim van der Zee, winnaar van The Voice of Holland 2018, verschijnt op vrijdag 13 september. Het album gaat Starting The Engine heten. Zijn nieuwe single, I Will Be The One, ziet donderdag al het levenslicht. 

,,I Will Be The One gaat over een toekomstige dochter en het feit dat je er als ouder altijd zal zijn voor je kind. Wat ze ook doen of zeggen, het blijven je kinderen", vertelt de zanger over het nummer. 

EIGEN WERK Voordat Van der Zee The Voice won, speelde hij vooral in barretjes, op surfkampen en op straat. Na The Voice toerde Jim langs Nederlandse festivals en bouwde hij in hartje Amsterdam zijn eigen opnamestudio om in alle rust nummers te kunnen schrijven. Het resultaat daarvan is het album Starting The Engine, waarop voor het eerst zijn eigen werk te horen is.

VRIJHEDEN GEWONNEN Op het door JB Meijers (The Common Linnets, De Dijk, Daryll-Ann) mede-geproduceerde album staan onder andere de singles I Do Believe It's Time en My Soul. Van der Zee schreef dit laatste nummer samen met Ed Struijlaart. ,,Na anderhalf jaar jaar The Voice-traject begint het nu echt. Het voorwerk is gedaan, de vrijheden gewonnen, de schrijver-Jim gevonden. Let's Go!", aldus de zanger.

TOURNEE De release van het album valt samen met een uitgebreide theatertournee, waarmee hij samen met pianist Reinout Douma (Noordpool Orkest, Jochem Myjer, Janne Schra) en zijn band door het land trekt. De tour begint op woensdag 2 oktober en loopt tot april 2020. 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 1 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 14 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen gisteren
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27