Grote kans dat u deze mooie blauwborsten ziet met IVN.
Grote kans dat u deze mooie blauwborsten ziet met IVN. IVN

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

11 april 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

11 april 2019

Leersum

[Eieren als kunstobject - workshop
[10:00 Hoflaan 31
Paula Boonzaaijer geeft informatie over het versieren van eieren volgens de decoupage-techniek. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum is gevestigd in De Binder aan de Hoflaan 31.

Maarn

[Gregoriaans van Goede Week en Pasen
[19:30 Amersfoortseweg 48
De Schola Cantorum uit Maarn voert een oude aantal gezangen uit die in parochiekerken niet meer worden gehoord. De gezangen worden afgewisseld met orgelmuziek. Toegang gratis.

12 april 2019

Driebergen-Rijsenburg

[Yoga Nidra en Restorative Yoga
[20:00 Zonstraat 112
Vionté start met een maandelijkse les op vrijdag. Yoga Nidra dat letterlijk 'slaap van de yogi's' betekent is een vorm van meditatie die kan worden gebruikt om je zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op het bereiken van diepere niveaus van bewustzijn. Praktische info.: 12 april, 10 mei, 7 juni en 5 juli, 20.00 - 21.30 uur, deelname kost 15,- euro. Aanmelden kan voor één of meerdere lessen bij info@vionte.nl

13 april 2019

Heuvelrug

Ruil uw tuintegels in voor gratis planten
Onder het motto 'Tegel eruit, plant erin' kunnen inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug bij de volgende tuincentra hun tegels inruilen tegen gratis planten: Van Houtum, Abbing, Charvat en De Dennenheuvel. Zie voor de spelregels www.heuvelrug.nl/steenbreek

Doorn

[Takkenril bouwen en Wildplukken
[9:30 Amersfoortseweg 98
De Meewerktuin houdt in samenwerking met Stichting SBI. Een belevende, doe- en ervaar-het-zelf workshop. Lees meer op www.meewerktuin.nl/kruidenspiraal-en-vuurkuil-bouwen

[Palmpaasstokken maken
[13:30
De Goede Week gaat van start met het maken van palmpaasstokken die zondag in de verschillende kerken worden gebruikt voor een intocht met de kinderen en is er gelegenheid de stok uit te delen aan iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. In Doorn in 'Ons Centrum', Dorpsstraat 15 van 13.30-14.30 uur. In Driebergen van 16.00-17.00 uur in Parochiecentrum, Rijsenburgselaan 14.

[Poesje Nel, de opera
[15:00 Kerkplein 4
Theatergroep Opera Tralala brengt de voorstelling Poesje Nel. De voorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, start met een half uurtje knutselen. De kinderen maken dan een indianentooi die een rol speelt in de voorstelling. Vervolgens begint de voorstelling om 15.30 uur.

[Passie concert The Crucifixion
[20:00 Kerkplein 1
Cantiamo, gemengd koor uit Austerlitz, voert onder leiding van dirigent Arie Perk het oratorium The Crucifixion van John Stainer uit. Het koor wordt begeleid door piano en orgel en zingt onder andere koralen, afgewisseld met een meditatief duet door een professionele bas en tenor. Na de pauze (inclusief consumptie) volgt een programma waarin muziekstukken worden gezongen, van Händel, Mendelssohn, Verdi en Mozart. Bestel snel via www.cantiamo-austerlitz.nl uw kaarten, of bij de kerk op 13 april, maar vol = vol. Prijs: 17,50 euro (incl consumptie) Maartenskerk, Kerkplein Doorn Zaal open om 19.30 uur.

Driebergen

[Snuffelmarkt Vroeger en Nu
[10:00 Traaij 104-106
De stichting Driebergen-Rijsenburg houdt haar halfjaarlijkse snuffelmarkt van in het Poortgebouw. De opbrengst is voor de verbouw van het Poortgebouw waar het museum en het Centrum voor Funeraire Cultuur gehuisvest zijn.

[Aller-allerlaatste Liedjestrein
[10:30 Klaproos 2
De aller-aller-allerlaatste Liedjestrein rijdt in 't Hoge Licht. Deze laatste keer is een feestje: palmpaasstokken maken, zingen, spelen en spelletjes doen én er wordt afgesloten met een feestelijke lunch. Peuters en kleuters met (groot)ouders van harte welkom. Opgeven is fijn: angu@kpnplanet.nl of nellekevandalen@casema.nl

Leersum

[Bonsai show met Europese allure
[10:00 Hoflaan 29
Met elf Bonsai-kunstenaars uit Nederland en Denemarken op het podium zal Leersum een bruisend middelpunt zijn van Bonsai activiteit. In twee zalen zullen de 90+ leden van Bonsai Vereniging Midden Nederland hun mooiste Bonsai tentoonstellen. Kom gratis kijken tussen 10.00 en 17.00 uur in Leersum, de Binder. De demonstraties zijn van 12.30 tot 15.30 uur.

[Plantenruilbeurs
[10:30 Kerkplein
Tuinplanten ruilen, maar ook vijverplanten en moestuinzaden en -planten zijn welkom.

Maarn

[Open zolder
[10:00 Raadhuisplein 1
In 2018 schreven Walter Scholten en Paul van der Donck, beiden lid van het 4 mei Comité, het boekje 'Oorlogsmonumenten in Maarn en Maarsbergen'. dorp. Tijdens de presentatie om 11.00 uur zullen Van der Donck en Scholten stilstaan bij een aantal verhalen achter de namen die vermeld staan op de monumenten en -graven in ons dorp. De zolder is open voor iedereen die er eens een kijkje wil nemen.

[Theresiaconcert
[16:00 Amersfoortseweg 48
In het laatste concert van dit seizoen treedt het internationale Trio Duende, bestaande uit Sam Sandfort (Nederland,piano), Clara San José Casajus (Spanje, cello) en Anna Szafraniec (Polen, viool) op. De toegang is gratis, collecte na afloop.

[Voorjaarsconcert
[20:00 Trompplein 5
Harmonieorkest Manderen geeft een concert in Spaanse sferen. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

14 april 2019

Doorn

[Natuurexcursie Vroege Vogels
[8:00 Lekdijk West 50
IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, houdt een natuurexcursie. De start is bij het witte hek Keesomstraat / Kamerlingh Onnesstraat, 3817 JW Amersfoort. De excursie duurt van 8.00 tot 10.00 uur. Deelname is gratis. Honden kunnen niet mee. Opgeven niet nodig. Er zijn geen bussen op dat tijdstip. Neem een verrekijker mee. Meer informatie: IVN, tel. 033-4946018 of mail: natuurexcursies@ivnamersfoort.nl

Heuvelrug

[Geoffrey Madge, Sweelinck
[11:00 Hoog Kanje 186
Concertpianist Geoffrey Douglas Madge, wereldberoemd om zijn vertolkingen van Bach en van complexe, architectonisch opgebouwde muziek van recenter datum, en Inge van Keulen, leider van 'Zing je leven!', geven samen een unieke workshop voor publiek, koor en concert inéén: Beauforthuis, zondag 14 april 2019, 11:00 tot 13:00 uur.

Driebergen-Rijsenburg

[Passiemuziek op de Heuvelrug
[19:30 Hoofdstraat 117a
Kerkkoor Driebergen brengt o.l.v Wouter Harbers, de Marcus Passie getoonzet door Hans Boelee. Het koor zingt bekende lijdensliederen en vertolkt de stem van het volk rondom de kruisiging. De begeleiding komt van het orgel, viool, hobo en trompet. Samen met de teksten die door liturg ds. Aleida de Hoog worden gelezen klinkt zo het lijdensverhaal van Jezus. Toegang gratis.

15 april 2019

Driebergen

[De Kaapse Bossen
[10:00 Buzzigburglaan 1
Tijdens de Zoute Inval zal Rien Thomassen van Natuurmonumenten een lezing geven over de natuurpracht van de Kaapse Bossen. Vrijwilligers Rien Thomassen en Paul Goudswaard liepen tientallen kilometers door de bossen rondom Doorn. Tijdens de Zoute Inval vertellen zij over hun ontdekkingen.

[Lezing Marianne Thieme bij Jacques Baas
[19:30 Traaij 4c
Marianne Thieme, politiek leider van de Partij voor de Dieren, haar nieuwe boek 'Groeiend verzet' presenteren en signeren bij Boekhandel Jacques Baas. Toegang 5 euro (incl. consumptie). Meer info: www.boekhandelbaas.nl

Maarn

[Tentoonstelling beschilderde eieren
[10:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval is het resultaat van de workshop eieren van keramiek beschilderen te zien. Onder leiding van Tarsilla Anink werd eerder een workshop gegevens over het beschilderen van eieren van keramiek.

Doorn

[Breicafé: breien voor goede doelen
[14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Leersum

[Muziekschool start met kinderkoor
[15:15 Hoflaan 35
Kinderen die in groep 4 zitten en minimaal 7 jaar oud zijn, zijn van harte welkom. Het kinderkoor zingt hedendaagse liedjes zingen en zal natuurlijk wel eens optreden. info@muziekschoolleersum.nl Kijk voor meer info op www.muziekschoolleersum.nl

16 april 2019

Doorn

[EvenementenXpress naar Boijmans
[9:30 Berkenweg 33
De EvenementenXpress gaat naar de tentoonstelling Nederland Bauhaus in museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

[Werk maken van MeeleefGezinnen
[10:00 Kerkplein 4
Het congres 'Werk maken van MeeleefGezinnen' wordt gehouden op initiatief van Stichting MeeleefGezin en Vakblad Vroeg. Tijdens het congres wordt aan Hare Majesteit Koningin Máxima het boekje 'Steunpilaren' uitgereikt waarin persoonlijke ervaringen van ouders zijn opgetekend die de zorg voor hun kind delen met een meeleefgezin. Plaats: Cultuurhuis Pléiade, Kerkweg 2 Doorn Tijd: 10.00 - 14.30 uur, inloop vanaf 9.30 uur, 3941 HV Doorn. Kosten, inclusief lunch: 75,00 euro en voor Vroeg-abonnees 60,00 euro. Inschrijving via www.aanmelder.nl/meeleefgezin/subscribe

Driebergen

[Lezing Bertil Oppenheimer
[20:00 Boterbloem 1 1
De stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu nodigt belangstellenden uit om de lezing - Het Zwijgen van de ouders - Hun vlucht uit Driebergen tijdens WO-II - in Champ'Aubert bij te wonen. De spreker is Bertil Oppenheimer. De lezing zal in het Engels gegeven worden. Er is geen aanmelding nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Deze lezing is mede mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van de Rotary Club Driebergen-Rijsenburg en het Ankie Hak fonds.

17 april 2019

Doorn

[Lekker en gezond eten, kan dat?
[10:00 Kerkplein 4 4
Natuurdiëtiste Inge Schakel geeft een workshop over voeding en gezondheid in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Amerongen

[Klimaatverandering en onze tuinen
[20:00 Allemanswaard 13
Paul Machielsen geeft een lezing over het klimaat en onze tuinen. Inschrijven via www.cursusprojectamerongen.nl

advertentie
advertentie