Afbeelding
landgoed Maarsbergen

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

12 december 2019 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

12 december

Driebergen-Rijsenburg

Naaiatelier bij De Inloop
12:45 Oranjelaan 73
Elke donderdag is er naaiatelier. Deskundige vrijwilligers helpen je op weg, samen ga je creatief aan de slag, voor jezelf of voor een ander. Voor beginners en gevorderden. Naaimachines en materialen zijn aanwezig. Meedoen is gratis, neem gerust eigen materialen mee.

Doorn

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
Op donderdag 12 december organiseert de Kunstkring Doorn en omstreken een lezing over de tentoonstelling 'Monet, tuinen van verbeelding'. De lezing wordt verzorgd door drs. Margaret Breukink. De lezing wordt gehouden in de Maartenskerk, Kerkplein 1 te Doorn. Aanvang 20.00 uur. Leden en jongeren onder 21 jaar gratis. Niet-leden zijn van harte welkom; voor hen bedraagt de toegangsprijs 7,50 euro.

Leersum

Michaëlhuis Filmhuis
20:00 Kerkplein 1
Donderdagavond 12 december 20.00 uur Filmhuis in het Michaëlhuis, Kerkplein 1, Leersum: 'Amour', een indrukwekkende en bekroonde film uit 2012 van regisseur Michael Haneke. Avond in een themareeks van drie los te volgen bijeenkomsten Zinvol verder met verlies. Entree -inclusief koffie- 5,00 euro. Inloop vanaf 19.45 uur, start 20.00 uur.

Amerongen

Rachel Croft: Singer-Songwriter uit York
20:15 Allemanswaard 13
Rachel Croft, uit het Engelse York, is een onafhankelijke singer-/songwriter en geeft donderdag 12 december een theaterconcert in de Allemanswaard in Amerongen. Donderdag 12 december om 20.15 uur in de Allemanswaard in Amerongen. Kaarten kosten 10,- euro inclusief consumptie, exclusief korting Bibliotheekpas/jongerenkaart/65+ers en zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater.

13 december

Driebergen-Rijsenburg

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Bij de Inloop Driebergen kunt u op vrijdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur terecht voor hulp en advies over computer, tablet of smartphone. De Inloop vind u in De Delerij, Oranjelaan 73.

Night of light
16:00 Hoofdstraat 117A
Night of Light Driebergen tijdens de kerstmarkt op vrijdag 13 december op de Traaij. Iedereen is van harte welkom om een kaarsje aan te steken, om even rust te zoeken, naar muziek te luisteren, een kopje koffie/thee of warme chocolademelk staat voor u klaar.

Doorn

Kerstconcert Heuvelrug Muziekschool
19:00 Kerkplein 1
Het Kerstconcert van de Heuvelrug Muziekschool zal ook dit jaar weer plaats vinden in de Maartenskerk te Doorn, op vrijdag 13 december van 19.00-20.00 uur. Leerlingen, docenten en ensembles van de muziekschool zullen op diverse instrumenten een rijke variatie aan kerstmuziek, kerstliederen en muziek in kerstsfeer ten gehore brengen. Aan het eind is er samenzang, begeleid door een ensemble bestaande uit docenten van de muziekschool, gedirigeerd door Hans Belderbos. Toegang gratis.

Amerongen

Komt allen tezamen
19:30 Imminkstraat 11
In De Ark in Amerongen (Imminkstraat 11) vindt een koor- en samenzangavond plaats. Dit kerstconcert, met de titel 'komt allen tezamen' wordt georganiseerd door het landelijk interkerkelijk koor Maranatha uit Doorn, in samenwerking met het ensemble van het Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor Fontanus uit Putten. Medewerking wordt verleend door de hoboïst Wouter van den Broek. De avond begint om 19.30 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Er zal wel een collecte worden gehouden. Meer informatie op www.maranathadoorn.nl en www.mannenkoorfontanus.nl.

14 december

Maarn

Lions boekenmark
10:00 Trompplein 5
De Lionsclub Maarn-Maarsbergen gaat op zaterdag 14 december van 10.00 tot 13.30 uur weer een grote partij tweede hands boeken verkopen. De boekenmarkt wordt gehouden in dorpshuis De Twee Marken. De opbrengst is voor het goede doel.

Open Zolder Raadhuis Maarn
10:00 Raadhuisplein 1
Is dat onze oude schooljuf? Wat heeft deze oude man bij zich? Kastanjelaan 8. Wie woonde daar toen? Welke straat zien we hier? Was er vroeger een Spaarbank? Waar dan? Zomaar wat beelden en vragen die zich zullen voordoen bij het zien van deze film uit 1966 uit Maarn. We hebben al heel wat informatie van wat er te zien is op deze unieke film van inmiddels 53 jaar geleden. Kijkt u met ons mee? 45 minuten genieten van het Maarn van toen. U bent op zaterdag 14 december 2019 vanaf 10 uur welkom op de geheel in stijl gerestaureerde zolder van het voormalige raadhuis uit 1925, Raadhuisplein 1 in Maarn. De toegang en de koffie zijn gratis. De film wordt om 11:00u gestart.

Maarsbergen

Kerstbomendag
10:00 Maarnse Grindweg 30
Kerstbomendag op Landgoed Maarsbergen met allerlei lekkers en activiteiten voor jong en oud, van 10-16 uur, Maarnse Grindweg 30 in Maarsbergen. Een bijgebouw van het kasteel wordt helemaal omgetoverd in gezellige kerstsfeer; u kunt ambachtelijke producten van het Landgoed kopen, allerlei lekkers, Glühwein en warme chocomelk. Kinderen kunnen pannenkoeken bakken boven een knapperend houtvuur, dieren knuffelen, timmeren en knutselen. En u kunt natuurlijk een vers gezaagde kerstboom van het landgoed meenemen. Parkeren is gratis buiten het hek. Zie www.landgoedmaarsbergen.nl

Driebergen-Rijsenburg

Goed leven met buurtgenoten in Driebergen
15:00 Engweg 24E
Op zaterdag 14 december is er een informatiemiddag over zorgzaam samen leven in Driebergen. De bijeenkomst is in het gebouw van Djoi, Engweg 24E in Driebergen. De gesprekken vinden plaats in kleine kring om een gesprekstafel. Nadere informatie is te krijgen bij initiatiefgroepgoedleven@gmail.com.

Kerstconcert muziekvereniging Aurora
20:00 de Woerd 3a
Kerstconcert met een internationaal tintje! Aurora speelt voor u blaasmuziek om alvast in de kerstsfeer te komen. Het opstaporkest opent en na de pauze kunt u genieten van de harmonie. Meer info en kaarten: www.iksteunaurora.nl

Amerongen

Kerstconcert in de Rijnkapel
15:30 Imminkstraat 1A
Sopraan Paulien van der Werff en luitist Gert de vries van het duo Pagluza geven samen met de blokfluitiste Sigrun Lefrinhausen een kerstconcert. Entree 8,50 euro.

Intieme kerstsfeer in de Napoleonschuur
17:00 Burg. Jhr. H. van den Boschstraat 44
Gemengd koor VoiceMail onder leiding van dirigente Elien van der Meer zingt dan o.a. Amerikaanse en Finse sfeervolle en vrolijke kerstliederen. Meezingen mag ook. De toegang is gratis (een kleine bijdrage wordt natuurlijk wel zeer gewaardeerd!).

Doorn

Kerstconcert
20:00 Kerkplein 1
Regiokoor Song of Spirit houdt haar jaarlijkse kerstconcert in de Maartenskerk in Doorn. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Schoenmode Mantel in Doorn, bij de koorleden of bij de ingang van de kerk, voor slechts 10,00 euro, kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.

15 december

Doorn

KerstFair Huis Doorn
11:00 Langbroekerweg 10
'The Most Wonderful Time of The Year', 12 tot en met 15 december in de lanen van Huis Doorn Een charmant 'lifestyle' event met ruim 90 sfeer- en smaakmakers, voor een onvergetelijke kerst en winter.

Driebergen-Rijsenburg

Jazz op de zondagmiddag
14:30 Boterbloem 1
De Mardi Gras Jazzband uit Gremberg (België) speelt bij Jazzclub Champ 'Aubert aan de Boterbloem in Driebergen. Het optreden begint om 14.30 uur en duur tot 17.30 uur.

Leersum

Kerstuitvoering Muziekschool Leersum
15:00 Hoflaan 35
De leerlingen van Muziekschool Leersum brengen iedereen in de kerstsfeer en sluiten hiermee de eerste maanden van het nieuwe seizoen af. Ook het Kinderkoor 'Believe it' en Popkoor 'By Heart' komen voorbij met swingende kerstliedjes. Entree is gratis. We starten om 15:00 uur en serveren in de pauze iets lekkers bij de koffie.

Driebergen

Christmas Carols in Jubileumconcert VKKD
15:00 Parklaan 7
A Ceremony of Carols van Britten, Winterlullabies van Goodall en meer kerstmuziek door 30 jarig VrouwenKamerKoor VKKD. Met harpbegeleiding.

Kerstconcert Kerkkoor Driebergen
19:30 Hoofdstraat 117A
Afgelopen jaar was voor het Kerkkoor Driebergen een inspirerend jaar. Na verschillende optredens in de maanden april en juni staat er zondag 15 december een bijzonder en mooi feestelijk Kerstconcert op het programma . Toegang gratis, wel een collecte.

16 december

Maarn

De geschiedenis van de wijn in Nederland
10:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval op maandag 16 december van 10 tot 12 uur in de Bibliotheek Maarn verzorgt registervinoloog Vic Bal een interactieve vertelling & proeverij. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn is te vinden aan het Trompplein 5 in dorpshuis De Twee Marken.

18 december

Driebergen-Rijsenburg

Lezing Pieter de Hooch Marina Marijnen
10:00 Engweg 14
Kosten 13,50 euro bij voorinschrijving; 16,50 euro aan de zaal Aanmelding marina@uitdekunstmarina.nl of 0343-561234 Meer informatie: www.uitdekunstmarina.nl

Leersum

Vespers in de adventstijd
19:30 Planterslaan 19a
De geloofsgemeenschap St. Andries en de Johanneskerk-gemeente in Leersum houden in de periode van Advent op drie achtereenvolgende woensdagavonden een kort avondgebed/vesper. Een half uur rust, zingen, bijbelwoorden, gebed en stilte. De vespers worden dit jaar in de St. Andrieskerk, Planterslaan 19A gehouden. De aanvangstijd is 19.30 uur.

Doorn

Zangavond
19:30 Postweg 18
Thema 'Ieder moet het horen De Heiland is geboren! Aanvang 19.30 uur, Brandpuntkapel, Doorn, Postweg 18 We zingen liederen uit de bundel van Joh. de Heer Muzikale medewerking: Auke Sikma, orgel en Jan Boonen piano. Na afloop gratis koffie of thee. Wel is er een collecte

19 december

Leersum

Jaarafsluiting Zoute Inval
10:00 Hoflaan 31
Donderdag 19 december sluiten we het Zoute Invaljaar 2019 'formeel' af tijdens de laatste Inval dit jaar. We doen dit in sferen met kerstkoffie en een verhaal door Betty Webber. Dus kom nog eenmaal langs dit jaar, zoals altijd van 10 tot 12 uur in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum, in De Binder aan de Hoflaan 31 te Leersum.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie