Afbeelding
Foto Maarnse Havenzangers

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

31 oktober 2019 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

2 november

Maarn

Natuurwerkdag
10:00
Vrijwilligers gaan aan het werk voor het beschermen en behouden van natuur en landschap tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag met als thema biodiversiteit. In Maarn en Leersum zijn er locaties die mee doen aan de Natuurwerkdag. Bij Landgoed Huis te Maarn worden jonge opschot van dennen en struiken verwijderd. Bij het Leersumse worden en uitsteken van opslag gesnoeid in het natuurgebied. Bij Landgoed Zuylestein wordt een insectenhotel winterklaar gemaakt en bij Landgoed de Willemshoeve gaan ze wilgen knotten. Meld je nu aan via www.natuurwerkdag.nl

Lezing over Holy Trientje
14:00 Raadhuislaan 9
Holy Trientje is het nieuwe boek van Anne-Gine Goemans, bekend van de bestseller Honolulu King. Goemans beschrijft op indringende en humoristische wijze de nucleaire waanzin en het verlangen van een oude zuster naar vrede en goedheid. In haar verfijnde stijl laat Goemans zien wat er kan gebeuren als idealisme samengaat met onherstelbaar trauma.

Maarnse Havenzangers treden op
14:00 Trompstaete 48
De Maarnse Havenzangers komen naar het Trefpunt, Trompstaete 48 in Maarn om de leden van Heuvelrug Senioren te vermaken met hun zang en muziek. De Maarnse Havenzangers bestaat uit een kleine groep zingende vrienden die kunnen putten uit een groot repertoire van zeemansliederen, Nederlandse liedjes en smartlappen. Zij worden daarbij begeleid door piano en accordeon. Het evenement begint om 14 uur, het Trefpunt is vanaf 13.30 uur open. Voor leden van Senioren Heuvelrug is de toegang gratis. Niet-leden zijn tegen betaling van 5 euro ook welkom.

Driebergen-Rijsenburg

Shirkin exposeert in HOF212
15:00 Hoofdstraat 212
Russische Grootmeester Shirkin exposeert in HOF212 met: 'The unforgotten faces of the Old Masters' Burgemeester van de Utrechtse Heuvelrug, de heer Frits Naafs, opent op 2 november aanstaande op HOF212 in Driebergen-Rijsenburg de fenomenale tentoonstelling 'The unforgotten faces of the old masters' van Anton Shirkin. 'Meet the Artist' in HOF212 daarom persoonlijk tijdens de opening van 'The unforgotten faces of the Old Masters' op zaterdag 2 november van 15.00 tot 18.00 uur. Aanmelden: via annemarieruys@gmail.com. Overige expositiedagen: zaterdag 9 en 16 november van 14.00 tot 17.00 uur en zondag 3, 10 en 17 november van 15.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

3 november

Doorn

Mind-Walk ochtend
8:30 Leersumsestraatweg
De Mind-Walk ochtend is een kans om de Utrechtse Heuvelrug te zien en te horen ontwaken in herfsttijd. De wandeling duurt circa 75 minuten. Mind-Walk is geschikt voor beginnende en gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus. Na afloop is er koffie en thee. Voor meer informatie of aanmelden kijk op www.mindmecoaching.nl. Startlocatie: Doornse gat. Tarief: 13,50 euro. Aanmelden: welkom@mindmecoaching.nl of via https://www.mindmecoaching.nl

Wandeling Single-Evenementen 40+ 40-
13:00 Maarnse Bergweg 1
Single-Evenementen houdt een wandeling op de Utrechtse Heuvelrug. Deelnemers maken kennis met landgoed Stameren op een hoogte van 48 meter tussen Maarn en Doorn. Ook nemen we een kijkje bij het 'Zwerfsteneneiland'. Start: verzamelen vanaf 12.45 uur; start 13.00 uur vanaf parkeerplaats eetcafé 'Onder de Pannen', Maarnse Bergweg 1, 3941 XR Doorn. Aanmelden via: www.single-evenementen.nl of via Jeanette Kers: 0578-612723 Alle info: www.single-evenementen.nl

Driebergen

Jazz On The Sofa
15:00 Waterigeweg 2
Jazz On The Sofa is een woonkamerfestival in 4 woonkamers en 2 andere mooie locaties rond Slot Zeist. Dit jaar zijn te gast onder andere de fenomenale bassist Nelson Cascais uit Lissabon, de betoverende Kaja Draksler uit Kopenhagen de kersverse Boy Edgar Prijswinnaar Jasper Blom (met WonderYears) uit Amsterdam. Informatie over de artiesten en het programma: http://jazzonthesofa.nl/programma/

Driebergen-Rijsenburg

Concertserie Sparrendaal - Sleepy Hollow
15:00 Hoofdstraat 89
Op 3 november om 15:00 uur klinkt er een muzikale klassieke thriller van het verhaal 'Sleepy Hollow' van Washington Irving tussen de wanden van Buitenplaats Sparrendaal. Het spookt en kraakt er samen met de muziek is de spanning te snijden. Het Arte Duo, bestaande uit saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever i.s.m. de sopraan Henriette Feith en met de stem van Ivo van Opstelten een bloedstollend recital. Voorverkoop: 20,00 euro. Aan de deur: 25,00 euro. Tel: 06 28 91 74 52 of Email: sparrendaalconcerten@gmail.com Aanvang 15:00 - 16:00 Buitenplaats Sparrendaal Adres: Hoofdstraat 89, Driebergen- Rijsenburg.

Leersum

Koor nieuwe Nederlandse religieuze muziek
16:00 Lomboklaan 9
Het programma 'Boom aan levend water' bevat tien psalmen, waaronder psalm 1 'Gezegend ben je, een boom aan stromend Levend Water' Maar ook een requiem staat op het programma: Het licht van de morgen. Op dit moment is Antoine Oomen de dirigent van het koor, en Roland Aalbers de vaste pianist. Op de klarinet speelt Heleen Oomen. Het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek is een projectkoor dat bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen. Deze activiteit wordt door de Maartenskerkgemeente en de RK-parochie St.Maarten in Doorn en de Johanneskerkgemeente en Geloofsgemeenschap St.Andries in Leersum, georganiseerd. Entree 10 euro p.p.

4 november

Maarn

Interactieve workshop GoedVolk
10:00 Trompplein 5
Maandag 4 november van 10 tot 12 uur verzorgt Gerard van Wijk van GoedVolk tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn in De Twee Marken een interactieve workshop over het leven zonder wegwerpplastic. GoedVolk, een initiatief van bewoners uit de Utrechtse Heuvelrug, is al geruime tijd bezig bewustzijn te verhogen over de gevolgen van het gebruik van wegwerpplastic. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

5 november

Driebergen-Rijsenburg

Workshop kennismaking Mindfulness
20:00 Hoofdstraat 122
Workshop kennismaking Mindfulness voor mensen met angst en dwang. Mindfulness leert je om je aandacht te houden bij wat nu is, ook als je onrustig, angstig of gespannen bent. Daarom organiseert de Angst Dwang en Fobie stichting een training Mindfulness voor mensen met angst- en dwangklachten, startdatum 28 november. Voorafgaand aan de training kunnen geïnteresseerden op dinsdag 5 november tijdens een workshop vrijblijvend kennismaken met Mindfulness en de trainer. Deelname kost 10,- euro. Aanmelden en/of informatie over workshop of training: bel 0343-521031 of mail naar trainingen@adfstichting.nl

6 november

Doorn

Doornse Dis
13:00 Kerkplein 4
Iedere woensdag de in de Cantina in het Cultuurhuis Doorn: de Doornse Dis. Vanaf 13:00 uur een heerlijk 2-gangenmenu van 'Slager Ben' met aansluitend koffie of thee voor slechts 7,00 euro. Mee-eten? Meld je dan uiterlijk dinsdag 14.00 uur aan bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10 of 0343-22 58 38. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10.00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd te betalen.

Filmhuis Doorn i.s.m. Bibliotheek ZOUT
20:00 Kerkplein 4
De film Wad wordt vertoond in het kader van de grote bibliotheek campagne van Nederland Leest 2019 en sluit aan op het thema Jan Wolkers en Duurzaamheid.

Driebergen-Rijsenburg

Experiment Wenen
20:00 Hoofdstraat 117a
Op woensdag 6 november om 20.00 vindt in de Grote Kerk te Driebergen het 2e concert in de serie MAESTROSvanDICHTBIJ plaats: een pianorecital door Bas Verheijden in combinatie met geprojecteerde schilderijen van lokale kunstenaars. Kijk voor een goede indruk naar de trailer op www.basverheijden.com/experiment-wenen Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Jaques Baas, Cd-Artline, en aan de zaal. Ingang Nieuw Salem, De Lei 86. Tot 27 jaar gratis. Meer info op basverheijden.com

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie