Afbeelding
Kasteel Amerongen

Exclusief pianoconcert in Kasteel Amerongen

15 juni 2019 om 06:45 lokaal

AMERONGEN De in New York woonachtige concertpianiste Magdalena Baczewska treedt zondag 30 juni op in Kasteel Amerongen. Baczewska is op doorreis in Europa en heeft één ochtend de tijd om een concert te geven. Tijdens een koffieconcert speelt zij haar persoonlijke favorieten Bach, Chopin en Ravel op de historische Érard-vleugel op de Galerij van het prachtige kasteel.

De Poolse pianiste Magdalena Stern-Baczewska (1980), heeft een veelzijdige carrière als pianist, klavecinist, pedagoog, musicoloog en artistiek directeur. Als concertpianiste trad ze op in grote zalen als Carnegie Hall en met toporkesten zoals de San Francisco Symphony en de China National Symphony. Ook gaf ze concerten met de wereldberoemde Amerikaanse violist Joshua Bell. Haar solotournee met Bachs Goldbergvariaties, zowel uitgevoerd op de piano als op het klavecimbel - een unieke prestatie - werd alom bejubeld, evenals haar cd-opname van hetzelfde werk op piano.

VAN BAROK TOT JAZZ Speciaal voor de gelegenheid heeft Baczewska een recital samengesteld met de perfecte muziek voor de zondagochtend. Onder het motto 'geen dag zonder Bach' opent ze met de 6de Franse Suite van Johann Sebastiaan Bach. Daarna volgt muziek van haar beroemde landgenoot Frédéric Chopin. Via het lichtvoetige Jeu d'eau van de Franse componist Maurice Ravel sluit ze het recital af met twee 'jazzy' composities van nog de levende componisten Nikolai Kapustin en de Japanse Hiromi Uehara.

KASTEEL AMERONGEN Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben er gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkman-clavecimbel, het Bätz-orgel en de Érard-vleugel uit 1870. De Stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de eerste verdieping van het Kasteel. 

Het concert is op zondag 30 juni 2019. Inloop is vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Het concert start stipt om 11.00 uur. Het concert duurt circa 45 minuten. Entree kost voor volwassenen 10 euro. Kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis. Het concert is niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.

advertentie
advertentie