Carlien (links) en Stella zijn druk in voorbereiding voor het Berghuis Event.
Carlien (links) en Stella zijn druk in voorbereiding voor het Berghuis Event. Wilco Willemse

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

5 december 2019 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

5 december

Leersum

Sinterklaasfeest
10:00 Hoflaan 31
Van 10:00 tot 12:00 uur is het weer tijd voor het traditionele Zoute Inval Sinterklaasfeest in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum. Het recept blijft hetzelfde: iedereen neemt een ingepakt cadeautje mee van circa 2,50. De Bibliotheek is gevestigd in De Binder, Hoflaan 31 in Leersum. Uiteraard is de toegang gratis.

Driebergen-Rijsenburg

Naaiatelier bij De Inloop
12:45 Oranjelaan 73
Wil je leren naaien? Of gewoon iets knutselen met stof? Elke donderdagmiddag kan je bij ons terecht. Deskundige vrijwilligers helpen je op weg, samen ga je creatief aan de slag, voor jezelf of voor een ander. Voor beginners en gevorderden. Naaimachines en materialen zijn aanwezig. Meedoen is gratis, neem gerust eigen materialen mee.

Doorn

Biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Voor dames én heren! Nu ook iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos.

6 december

Driebergen-Rijsenburg

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Bij de Inloop Driebergen kunt u op vrijdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur terecht voor hulp en advies over computer, tablet of smartphone. Denk hierbij aan: Leren werken op een tablet, Omgaan met e-mail, wat kan ik met Google? Foto's bewerken op de computer, Facebook en LinkedIn gebruiken, omgaan met een smartphone, de Nederlandse taal oefenen op de computer. De Inloop vind u in De Delerij, Oranjelaan 73.

7 december

Driebergen-Rijsenburg

De Inloop óók op zaterdag!
10:00 Oranjelaan 73
De Inloop Driebergen is nu ook op zaterdag geopend van 10.00-14.00 uur. Kom langs voor een kopje koffie, bijpraten, of doe samen een spelletje. De Inloop Driebergen zit in de Delerij, naast de Eurowinkel

8 december

Amerongen

Berghuis Event
9:00 Veenseweg 28
Sportief event voor het behoud van het unieke Berghuis. Er is Canicross, Hardlopen, Nordic Walking, Kids sponsorloop, Loterij, Husky-ride! Met gratis pannenkoeken voor alle deelnemers!! Aanmelden via: www.eventbrite.nl

Driebergen-Rijsenburg

Kerst Sing-in
15:00 Kerkplein 5
Kom kerstliederen meezingen en luisteren naar kerstmuziek in de kerk tijdens de Wintermarkt aan het Kerkplein. Toegang is gratis

9 december

Maarn

Veiling van gebreide dekens
10:00 Trompplein 5
De gebreide dekens worden maandag 9 december van 10:00 tot 12:00 uur geveild in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn. De dekens zijn het resultaat van noeste arbeid tijdens de Zoute Inval van de afgelopen periode. Alles voor het goede doel.

Alzheimer Café Maarn
13:30 Trompstaete 48
Maandagmiddag 9 december is er in het Trefpunt, Trompstaete 48 te Maarn weer een Alzheimer Café. Het thema is De rol van de huisarts bij dementie. Sprekers zijn huisarts dr. Adrie de Fluiter en praktijkondersteuner (POH) Miriam Rutten, beiden van de huisartsenpraktijk Maarn-Maarsbergen. Adrie de Fluiter en Miriam Rutten delen hun kennis en ervaring en bieden ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

Driebergen

Workshop: Kerstengel vilten
10:00 Buzzigburglaan 1
Maandag 9 december van 10:00 tot 12:00 uur geeft Charlotte Molenaar tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een workshop 'kerstengel vilten uit fijne merinowol'. De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden. Wel graag een oude handdoek en een scherpe (stof-)schaar meenemen. Graag vooraf aanmelden via mail (driebergen@bibliotheekzout.nl), aan de balie of 0343-517981. Eigen bijdrage 3,- euro. De Bibliotheek is gevestigd aan de Buzziburglaan 1 in Driebergen-Rijsenburg.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

11 december

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. 's Woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Iedere woensdag de in de Cantina in het Cultuurhuis Doorn: de Doornse Dis. Vanaf 13:00 uur een heerlijk 2-gangenmenu van 'Slager Ben' met aansluitend koffie of thee voor slechts 7,00 euro. Mee-eten? Meld je dan uiterlijk dinsdag 14:00 uur aan bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10 of 0343-22 58 38. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10:00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd te betalen.

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere woensdag vanaf 14:30 uur, uiteraard kosteloos.

Filmhuis Doorn
20:00 Kerkplein 4
De film Shoplifters wordt gedraaid in Filmhuis Doorn. Osamu en zijn zoon Shota stelen regelmatig uit winkels en komen op een dag de jonge Yuri tegen, die in het gure weer buiten moet overleven. Osamu's vrouw Nobuyo aarzelt aanvankelijk om het meisje in hun midden op te nemen, maar bindt uiteindelijk in. Ondanks dat het gezin het financieel niet breed heeft en zich daarom richt op winkeldiefstallen, lijken ze samen een gelukkig leven te hebben. Dit verandert wanneer een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen doet blootleggen. Aanvang film 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Entree, 6,- euro p.p., uitsluitend verkrijgbaar op de avond van vertoning. Info 06.13269555.

Driebergen

iko.lezing Magnificat van Bach
10:00 Parklaan 7
Camiel Verhamme vertelt en laat ons het eerste Magnificat van Bach horen geschreven in 1723 voor het kerstfeest. We krijgen meer te horen over de achtergrond en de delen waaruit het Magnificat bestaat, waarbij de nadruk ligt op de relatie tekst en muziek.

Driebergen-Rijsenburg

Samen Soepen
12:00 Oranjelaan 73
Vrijwilligers en bezoekers maken samen vanaf 12.00 uur een grote pan soep om deze vervolgens samen te nuttigen. Op is op! Kosten: vrijwillige bijdrage. Daarna is er gelegenheid om spelletjes toe doen of u kunt mee doen met de wandelgroep. Kortom, we maken er een gezellige middag van! Loop gewoon eens even binnen, iedereen is welkom! De Inloop Driebergen vindt u bij de Delerij, Oranjelaan 73.

Kerst Groendecoratie maken
19:45 Dennenhorst 22a
De Kerst-Doe-Avond van 3Flora is voor iedereen geschikt, geoefend bloemschikker/workshopper of niet, dit werkstuk kan iedereen maken. Team 3Flora zal je, indien wenselijk, een handje helpen. Tijdens de kerstverloting en kerstveiling wordt je door het Team een drankje aangeboden om ons eerste lustrum in sfeer met elkaar af te sluiten. Kosten: 3Floriaan 10,00 euro, niet-3Floriaan 17,50 euro. Aanmelden : info@drieflora.nl Informatie: 0343 416229.

12 december

Doorn

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
Op donderdag 12 december organiseert de Kunstkring Doorn en omstreken een lezing over de tentoonstelling Monet, tuinen van verbeelding. De lezing wordt verzorgd door drs. Margaret Breukink. De lezing wordt gehouden in de Maartenskerk, Kerkplein 1 te Doorn. Aanvang 20.00 uur. Leden en jongeren onder 21 jaar gratis. Niet-leden zijn van harte welkom; voor hen bedraagt de toegangsprijs 7,50 euro.

Amerongen

Rachel Croft: Singer-Songwriter uit York
20:15 Allemanswaard 13
Rachel Croft, uit het Engelse York, is een singer-/songwriter en geeft donderdag 12 december een theaterconcert in de Allemanswaard in Amerongen. Kaarten kosten €10,- inclusief consumptie, exclusief korting Bibliotheekpas/jongerenkaart/65+ers en zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie