Trio Dividivi3
Trio Dividivi3 Paloma de Beer

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

17 oktober 2019 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

17 oktober 2019

Leersum

Workshop: Verzamelreceptenboekje
10:00 Hoflaan 31
Tijdens de Zoute Inval van 10:00 tot 12:00 uur in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum, verzorgt Paula Boonzaaijer een creatieve workshop waarin een bestaand notitieboekje wordt omgevormd tot een verzamelreceptenboekje. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De Bibliotheek is gevestigd in De Binder, Hoflaan 31 in Leersum.

Doorn

Biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos.

Over bomenkap en bosbeheer
17:00 Leersumsestraatweg
Begin november start Natuurmonumenten met een dunning, een geselecteerde bomenkap, in de Kaapse Bossen. Wie meer wil weten over bosbeheer of over deze dunning kan mee met de boswachter. Hij laat je in het veld zien wat het plan is en vertelt waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Deelname is gratis. Informatie en aanmelden: www.natuurmonumenten.nl/kaapsebossen (klik op Agenda).

18 oktober 2019

Driebergen-Rijsenburg

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Voor hulp en advies bij onze deskundige vrijwilligers. Denk hierbij aan: Leren werken met uw computer, tablet of smartphon. Omgaan met e-mail, zoen op internet, foto's bewerken, Facebook en LinkedIn gebruiken. De Inloop vind u in De Delerij, Oranjelaan 73.

Doorn

Repair- en Ontmoetingscafé
13:30 Kerkplein 1
18 oktober is het Repair- en Ontmoetingscafé in de Koningshof, Kerkplein 1 in Doorn weer open. Deze keer in het teken van de ANWB verlichtingsactie.

Amerongen

Maar nog niet helemaal, Klaas Prins
20:15 Allemanswaard 13
Optreden Klaas Prins in de Allemanswaard in Amerongen. In zijn show 'Maar nog niet helemaal' neemt hij zijn publiek mee naar de beste versie van zichzelf. Kaarten kosten 12,50 euro exclusief korting Bibliotheekpashouders jongerenkaart/studentenpas/CJP- houders, en zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater. Het programma begint om 20:15 uur in de Allemanswaard. Parkeren kan in de parkeerkelder, ingang vanaf de Koenestraat, en is gratis.

19 oktober 2019

Doorn

Mind-Walk ochtend in Doornse gat
8:30 Leersumsestraatweg
Speciaal voor de vroege vogels vindt weer een Mind-Walk ochtend. De wandeling start om 8.30 uur bij het Doornse gat en duurt circa 75 minuten. Mind-Walk is mindful wandelen met tussendoor pauzes voor bewegings- en ademhalingsoefeningen. Het thema van deze wandeling is aandacht. Maximaal tien personen onder begeleiding van Ans Roest, gecertificeerd Mind-Walk-trainer. Na afloop is er koffie en thee. Mind-Walk is geschikt voor beginnende en gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus. Startlocatie: Doornse gat. Deelname kost 13,50 euro. Aanmelden via welkom@mindmecoaching.nl of via www.mindmecoaching.nl

Driebergen-Rijsenburg

Snuffelmarkt
10:00 Traaij 104-106
Op zaterdag 19 oktober organiseert de Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu een snuffelmarkt in en rond het Poortgebouw van de Oude Begraafplaats, Traaij 104-106 in Driebergen (tegenover de Lidl). De snuffelmarkt begint om 10.00 uur en sluit om 16.00 uur. De gehele opbrengst zal worden gebruikt om het Poortgebouw te renoveren.

20 oktober 2019

Cothen

Optreden van blaastrio Dividivi3
13:00 Brink 9
Op zondag 20 oktober zal in de protestantse kerk op de Brink in Cothen een muzikaal optreden plaatsvinden door blaastrio Dividivi3. Dit trio bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Op het programma staat muziek van Bach, maar ook van Ginastera, Gerswin en vooral Piazzolla. Het concert begint om 13.00 uur en de kerk staat vanaf half één voor het publiek open. De entree kost 10 euro waarbij een kopje koffie in de pauze is inbegrepen. Voor meer informatie: www.concertincothen.nl.

21 oktober 2019

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden

22 oktober 2019

Doorn

Kennismaken met Creatieve Bezieling.
9:30 Dorpsstraat 26
Bezieling in het Creatief Atelier Kom kennismaken met de scheppende, creatieve werkvormen bij Sansoma. Creatief werken biedt een zachte, soms indirecte toegang om stil te staan bij jezelf. Bezieling, aandacht en inzicht staan centraal. De rust en de meditatieve ingangen die worden gebruikt bieden de veiligheid om met je eigen proces bezig te zijn. Werkend met mooie materialen knip e/o teken je jezelf een weg naar binnen. Je gaat kennismaken met het Mandala tekenen én met Helende Collages. Ontmoet ons deze ochtend en ontdek de onvermoede schoonheid in je werk.

EvenementenXpress
9:30 Berkenweg 33
De EvenementenXpress gaat naar het Maritiem Museum in Rotterdam. Dit museum is sinds 2014 gefuseerd met het naastgelegen Havenmuseum. Het museum wil mensen bewust maken van de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven en met wisselende, eigentijdse tentoonstellingen laat het museum de bezoekers het maritieme heden en verleden zien. Opgave vooraf verplicht, info Janine van Dijk, 06.13269555.

Mindfulness training
19:30 Dorpsstraat 26
In 8 weken meer beter leren ontspannen? Kan dat werkelijk? Met de oefeningen in de mindfulness training leer je om bewuste aandacht te schenken aan het huidige moment, ook wel het NU genoemd. Op die manier hebben zaken als stress en negatieve gedachten minder vat op je. Je voelt beter waar jouw grenzen en mogelijkheden liggen. Op die manier sta je werkelijk aan het roer van jouw eigen leven. LOCATIE: Spiritueel centrum Sansoma, Doorn Stiltedag in de Ludenkapel, Doorn DATA: Dinsdag avond van 19.30 tot 22.00 8 sessies op: 22, 29 oktober - 5, 12, 19, 26 november - 3, 17 december 1 stiltedag op (zaterdag!) 14 december

23 oktober 2019

Driebergen-Rijsenburg

Lezing Tuinen Monet
10:00 Engweg 14
In het Haagse Kunstmuseum worden tot 2 februari veertig bloemrijke impressies getoond van Claude Monet's poëtische late doeken met waterlelies en blauwe regen, geschilderd in Giverny. In de bijna abstracte kwaliteit van dit late werk herkenden Jackson Pollock, Ellsworth Kelly en Mark Rothko in de voorman van het impressionisme óók een wegbereider van de abstracte kunst. In de expositie wordt hun werk niet getoond, maar Marina laat in deze lezing ook enkele van deze op Monet geïnspireerde werken zien. Kosten : € 13,50 bij voorinschrijving; € 16,50 a.d. zaal. Aanmelden: marina@uitdekunstmarina.nl, www.uitdekunstmarina.nl of tel. 0343-561234

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Doornse Dis in Cantina Doorn
13:00 Kerkplein 4
Inwoners van Doorn en omstreken zijn iedere woensdag vanaf 13:00 uur van harte welkom om aan te schuiven aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk 2-gangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden kan i.v.m. inkopen en de voorbereiding tot de dinsdagmiddag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10.00 uur.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Zitten als een berg
advertentie
advertentie