Leersumse plas
Leersumse plas Jan Katsman

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

3 oktober 2019 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

4 oktober 2019

Driebergen-Rijsenburg

Computerhulp bij De Inloop Driebergen
13:00 Oranjelaan 73
Heeft u een computer, tablet of smartphone, of overweegt u er één aan te schaffen? Bij de Inloop Driebergen kunt u op vrijdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur terecht voor hulp en advies. Denk hierbij aan: Leren werken op een tablet, Omgaan met e-mail, wat kan ik met Google? Foto's bewerken op de computer, Facebook en LinkedIn gebruiken, omgaan met een smartphone.

Leersum

Mia leest voor
15:00 Hoflaan 31
Vrijdagmiddag 4 oktober om drie uur leest Mia weer voor in de Bibliotheek Leersum. Uiteraard geheel in de sfeer van de Kinderboekenweek met het thema 'reis je mee?'. . Ontspanning voor ouder en kind.

Doorn

EvenementenXpress naar The Children
19:00 Berkenweg 33
De EvenementenXpress gaat naar het toneelstuk The Children, uitgevoerd door het Nationale Theater. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Locatie: Singertheater in Laren. Info: Janine van Dijk, 06-13269555.

5 oktober 2019

Leersum

Dag van de veldbiologie
10:00 Maarsbergseweg 18a
De KNNV (Vereniging voor veldbiologie) afdeling Heuvelrug organiseert op zaterdag de dag van de veldbiologie in het Leersumse Veld. Deze activiteit past in de landelijke week van de veldbiologie van de KNNV. Iedereen is welkom. U kunt kiezen uit diverse excursies: 10.30 u.: landschap, 11.00 u.: mossen, 12.00 u.: planten, 13.00u.: vogels, 14.00 u.: paddenstoelen. De excursies duren ongeveer een uur. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen met het verwijderen van Amerikaanse vogelkers. Toegang en excursies zijn gratis.

Driebergen

Bazaar Immanuelkerk
10:00 Engweg 30
De eerste zaterdag van oktober; bazaar bij de Immanuelkerk. De gezellige markt waar allerlei activiteiten te doen zijn voor jong en oud. Voor de volwassenen is er deze keer een wedstrijd georganiseerd: Heel Driebergen Bakt! U kunt zich hiervoor opgeven via: gdewith@hetnet.nl. De taart dient voor de opening (10 uur) te worden aangeleverd en na de opening wordt de taart beoordeeld door Bakker Albert uit Zeist. Er is van alles te koop zoals groente en fruit, kaas, worst, cadeautjes, bloemen, 2e hands kleding. Er is een grote boekenmarkt en rommelmarkt. Om 15.00 uur sluit de markt met een 'verkoop bij opbod'. De opbrengst is deels voor het goede doel: Stichting Ontmoeting.

Doorn

Helende Collages Maken
13:00 Dorpsstraat 26
Helende Collages maken is een eenvoudige en creatieve manier om contact te maken met je intuïtie. We werken we in rust en met mooie (beeld)materialen. In het maken van een collage wordt zichtbaar wat je intuïtie je te zeggen heeft. Check de site: Sansoma.nl/helende-collages-maken. Aanmelden via: tobeor@planet.nl

6 oktober 2019

Amerongen

Utrechtse Natuurdagen
10:30 Veenseweg 8
Op zondag 6 oktober organiseert Utrechts Landschap het evenement de Utrechtse Natuurdagen. Het thema is natuurkwaliteit. Het terrein bij de Tabaksschuur in Amerongen is geopend voor jong en oud en iedereen die graag wil leren van én in de natuur. Voor meer informatie en het hele programma kijk op: https://www.utrechtslandschap.nl/utrechtsenatuurdagen.

Bridgedrive voor UNICEF bij de ABCD
12:30 Hoendersteeg 7
Bridgeclub de ABCD organiseert op zondag 6 oktober 2019 weer een drive voor UNICEF. Dit jaar gaat de opbrengst naar onderwijs en werk voor jongeren in vluchtelingenkampen in Jordanië. Er zijn prijzen te winnen en er is een quiz. De inschrijving sluit 4 oktober of eerder, zodra het maximaal aantal – 48 paren- bereikt is. Plaats: Health Center Hoenderdaal te Driebergen. Inschrijven vanaf 12.30 uur. Aanvang 13.00 uur. Einde rond 17.30 uur. s. Kosten: 25 euro per paar. De opbrengst voor UNICEF wordt verhoogd door sponsoren. Aanmelden bij Nel Kramp per e-mail f2hnel.kramp@hetnet.nl of 06-57015907. Graag vermelden naam deelnemers en NBBnr. NL 38 INGB 0000486858 t.n.v. N.M.KRAMP, met vermelding UNICEF-drive 2019. Als het geld ontvangen is ontvangt u bericht en is de inschrijving definitief.

7 oktober 2019

Maarn

Koffieochtend met brei-inloop
10:00 Trompplein 5
Maandag 7 oktober van 10:00 tot 12:00 uur kunt u tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn onder het genot van koffie of thee ontspannen helpen restjes wol tot dekens te breien, met behulp van breimolens.
Later in het seizoen worden de dekens geveild.

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden

8 oktober 2019

Leersum

Gespreksgroep over 'oud(er) worden'
10:00 Hoflaan 29
Hoe bereid je je voor op de ouderdom, hoe geef je vorm en inhoud aan je leven als niet alles meer kán, en hoe kan je (aangepast) actief, vitaal en wijs je oude dag tegemoet treden? Deze groep is bedoeld voor iedereen die van deze levensfase een gelukkige en inspirerende tijd wil maken. Opgeven: predikantjohanneskerk@pknleersum.nl

Driebergen-Rijsenburg

iko lezing 'De verbeelding van de Hel'
10:00 Klaproos
Iko lezing dinsdag 8 oktober om 10 uur in "t Hoge Licht "De verbeelding van de Hel" door Onno de Jong De hel is van oorsprong een religieus kernbegrip dat in de loop der eeuwen verder is ontwikkeld en in talrijke fascinerende beelden is vastgelegd. Deze presentatie toont voorstellingen uit het oude Egypte, de Grieks-Romeinse oudheid, de Middeleeuwen en de periode na de Reformatie. Daarnaast komen er beelden van de hel aan bod bij het Jodendom, de Islam en het Hindoeïsme. Overeenkomsten en verschillen tussen voorstellingen komen ter sprake, evenals kernfuncties van beelden van de hel. Dr. Onno de Jong was werkzaam aan de Universiteit Utrecht en aan een Zweedse universiteit. Hij heeft zelf een opgewekte protestantse opvoeding als zijn persoonlijke achtergrond.

Amerongen

Indelingsplan voor je interieur
19:30 Pr. Beatrixlaan 34
Creatieve workshop om een kamer te veranderen en een andere sfeer te maken. 8-10 19.30 Regenboogschool. € 12,- www.cursusprojectamerongen.nl

9 oktober 2019

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Doorn

Doornse Dis in Cantina Doorn
13:00 Kerkplein 4
Inwoners van Doorn en omstreken zijn iedere woensdag vanaf 13:00 uur van harte welkom om aan te schuiven aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk 2-gangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden kan i.v.m. inkopen en de voorbereiding tot de dinsdagmiddag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10.00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd wel te betalen.

Doorn

Workshops Aquarel en Handletteren
13:00 Thorheimpassage 3
The Readshop in Doorn organiseert, samen met STABILO, op woensdag 9 oktober twee workshops Aquarel en Handletteren. De workshops worden begeleid door een specialist die alles weet van de Stabilo producten en je de fijne kneepjes van deze leuke hobby kan leren. Er zijn twee workshops: Ronde 1 start om 13.00 uur Ronde 2 start om 15.00 uur De workshops zijn geschikt voor deelnemers vanaf 10 jaar. Opgeven kan in de winkel, per telefoon, via Facebook, Instagram of per mail doorn@readshop.nl We zien jullie graag op woensdag 9 oktober!

Doorn

Biljarten in de Cantina
14:30 Kerkplein 4
Biljarten voor dames én heren! Nu ook iedere woensdag vanaf 14:30 uur, kosteloos.

Leersum

Nanette leest voor
15:00 Hoflaan 31
Woensdagmiddag 9 oktober om drie uur leest Nanette voor met poppen in de Bibliotheek Leersum. Uiteraard geheel in de sfeer van de Kinderboekenweek met het thema 'reis je mee?'. Kom langs en ga mee op reis met een prachtig verhaal. Ontspanning voor ouder en kind. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum is te vinden in De Binder, Hoflaan 31 in Leersum.

10 oktober 2019

Doorn

Fujifilm Touch & Try 3 daagse
9:00 Amersfoortseweg 11c
Met de FUJIFILM Touch & Try dagen is het mogelijk om alle camera's en objectieven van de FUJIFILM X-Serie te zien, voelen en uit testen. Zaterdag zal er ook Jacques Yaseminvan van FUJIFILM Electronic imaging Nederland aanwezig zijn om zoveel mogelijk vragen te kunnen beantwoorden en eventueel firmware updates uit te voeren voor uw eigen FUJIFILM X-Serie camera en/of objectief.

Doorn

Biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Geniet samen met anderen van het oude en fascinerende biljartspel.. Voor dames én heren! Iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

Doorn

Optreden de Havenzangers
14:30 Jacob van Ruysdaellaan 17
Gratis optreden van koor 'de Havenzangers' in de Ludenzaal van woonzorglocatie Beatrix. Aanmelden kan via telefoonnummer: 0343-475420.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie