Afbeelding
Foto door Marcus Aurelius via Pexels

Vitaal blijven na je 50e doe je zo!

6 maart 2023 om 09:06 Partnercontent

Ouder worden dat doen we helaas allemaal. Waar het de één wat beter afgaat dan de ander, is de kans vrij groot dat het ook bij jou na je 50e lichamelijk allemaal net iets minder gemakkelijk afgaat, dan toen je 20 was. Uiteraard niets om je voor te schamen, want je bent echt niet de enige. Wat vooral belangrijk is, is dat je zorgt dat je goed voor je lichaam zorgt. Dat wil zeggen gezonde en vooral ook gevarieerde voeding en voldoende beweging. Met beweging bedoelen we natuurlijk niet het dagelijkse uitstapje naar de plaatselijke supermarkt, maar een half uur intensief wandelen, hardlopen of een andere activiteit waarbij het nodige van je lichaam wordt gevraagd. Om ervoor te zorgen dat je fit blijft hebben we een aantal handige tips voor je.

Gezonde voeding

Een belangrijke stap is om te zorgen voor een uitgebalanceerd dieet dat alle nodige voedingsstoffen bevat. Dit betekent het verminderen van bewerkte voedingsmiddelen en het verhogen van de consumptie van vers fruit, groenten, volkoren granen, magere eiwitten en gezonde vetten zoals noten en zaden. Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven. Heb je nu het gevoel dat je het lastig vindt om gevarieerd te eten? Dan kun je natuurlijk ook altijd een diëtist raadplegen, die je kan helpen bij het samenstellen van een voedingsschema bijvoorbeeld.

Beperk zout en suiker

Zout en suiker zijn niet per definitie slecht, maar wel wanneer je er teveel van binnenkrijgt. Te veel suiker kan leiden tot gewichtstoename, insulineresistentie en ontstekingen, terwijl te veel zout kan bijdragen aan hoge bloeddruk. Het is dus belangrijk om het gebruik van toegevoegde suikers en zout te verminderen en in plaats daarvan te kiezen voor natuurlijke smaakmakers zoals verse kruiden en specerijen. Wat ook goed is om te doen, is om te kiezen voor een zoetstof, zoals bijvoorbeeld suikervrije ranja. Vergis je overigens niet in het feit dat honing bijvoorbeeld ook ontzettend veel suiker bevat

Voldoende beweging

Voedings is natuurlijk één, maar ook voldoende beweging is een absolute must. Ook wanneer het lichamelijk allemaal wat minder gaat, kun je namelijk met behulp van de hulpmiddelen van https://zorghulpmiddeleninfo.nl/ prima aan de slag. Zo kun je kiezen voor een zitfiets, zodat je toch je je lichaam aan het werk zet. Een half uur per dag is vaak al voldoende om ervoor te zorgen dat je fit blijft. Uiteraard kun je het zelf zo gek maken als dat je zelf wilt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een uur te gaan hardlopen, mits je lichaam dit natuurlijk wel aankan.

Slaap

Het is ook belangrijk om voldoende slaap te krijgen om de vitaliteit na 50 jaar te behouden. Op de website van https://jouwlijfstijl.nl/ lees je alles over het belang van deze 3 belangrijke peilers. Volwassenen hebben gemiddeld 7-9 uur slaap per nacht nodig om optimaal te kunnen functioneren. Een goede nachtrust kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de stemming en het behouden van een gezond immuunsysteem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie