Afbeelding
Foto door Gustavo Fring

Besparen op boodschappen doe je zo

Partnercontent

De prijzen stijgen hard. Het leven wordt daardoor steeds duurder en het is voor veel mensen steeds lastiger de eindjes aan elkaar te knopen. Het wordt dan ook steeds belangrijker om bewust om te gaan met geld. Want wanneer je dit doet, valt er vaak een hoop geld te besparen. Zeker met het doen van boodschappen. Daarom vind je hieronder een aantal handige tips om te besparen op boodschappen, zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt.

Maak een lijstje

Als je dit nog niet deed, kan het maken van een boodschappenlijstje voorkomen dat je onnodige aankopen doet. Kijk thuis goed wat je écht nodig hebt en laat je niet verleiden als je langs de schappen loopt. Zo is de kans dat je impulsaankopen doet kleiner en hoef je minder weg te gooien, omdat je het toch niet gebruikt.

Shop aanbiedingen

Een andere manier om geld te besparen is door van tevoren al uit te zoeken welke producten in de aanbieding zijn. Het samenstellen van je boodschappenlijstje kost hierdoor wellicht iets meer tijd, maar het kan je wel een hoop geld schelen. In de winkel zelf zijn producten waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstreken is, ook vaak extra afgeprijsd. Denk hierbij wel goed na of je ze daadwerkelijk op tijd kunt eten, zodat je ze niet alsnog hoeft weg te gooien.

Vries in

Een andere manier om kosten te besparen, is door alvast wat voorraad in te slaan. Voedingsmiddelen die beperkt houdbaar zijn als vlees, vis of brood zijn vaak namelijk goed in te vriezen. Koop de producten in als ze in de aanbieding zijn of sla alvast wat groter in voordat de prijzen nog verder stijgen. Heb je een KVK-inschrijving? Dan kun je vaak nog meer besparen. Ga bijvoorbeeld naar de horeca groothandel in Almere of shop je vis bij de vis groothandel. Hier krijg je vaak extra voordeel en heb je ruime keuze om groot in te slaan. Let er wel op dat je de producten niet te lang bewaard, waardoor ze uiteindelijk alsnog bederven.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 12 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 17 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 19 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 21 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30