Afbeelding
Foto: Pixabay

Zo verdien je geld met je oude meubels

Partnercontent

Het handelen in tweedehands meubels is nog nooit zo populair geweest als vandaag de dag. Mensen kopen oude meubels op om ze vervolgens flink onder handen te nemen en vervolgens met winst te verkopen. Iedereen die zijn of haar eigen zolder opruimt, zal tot de ontdekking komen dat hier nog tal van spulletjes liggen waar geld mee verdient kant worden. De één iets meer dan de ander, maar over het algemeen levert het je toch al snel een aardig zakcentje op. Hetzelfde geldt dus voor je oude meubels. Heb jij nog wat oude meubels, waar je niets meer mee doet, dan is het tijd ze te verkopen. Zo doe je iets goed voor zowel mens als milieu, en houd je er nog een paar euro aan over.

Populair

De laatste jaren zijn tweedehands meubelen enorm in populariteit gegroeid. Waar ons land tot enkele jaren geleden slechts enkele tientallen zogeheten vintage meubel winkels telde, zijn dit er inmiddels zelfs meer dan 250! Niet zo gek te bedenken dat we ons met elkaar steeds bewuster worden dat we iets moeten doen voor het milieu. Voor het produceren van nieuwe meubels zijn immers grondstoffen nodig. Door deze grondstoffen te winnen, zijn tal van machines nodig, laat staan om het uiteindelijk tot meubels te produceren. Vooral de afgelopen twee jaar groeide de populariteit van vintage meubels enorm, mensen zat thuis en hadden weinig tot niets om handen. Des te leuker was het, om op een vrije avond een oude tafel stoel of kast onder handen te nemen.

Online

De online wereld is enorm. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het er kopen en verkopen. Van een auto tot een complete inventaris het kan allemaal. Juist dit heeft vraag en aanbod de afgelopen jaren steeds dichter bij elkaar gebracht. Je kunt eenvoudig een aantal foto’s maken en een pakkende advertentie tekst schrijven en iedereen in het hele land kan zien wat jij aanbiedt. Zo kun je eenvoudig onderhandelen en kun je bij een akkoord de koper je vintage meubelstuk laten ophalen. Toch kan het online verkopen ook ontzettend vervelend en zelfs ongunstig zijn. Zo krijg je vreemde mensen over de vloer, maar wat dacht je ervan dat je zonder dat je het weet een waar design object verkoopt? Het kan dus verstandig zijn eerst eens een antiquair een kijkje te laten nemen, alvorens je een overhaaste beslissing neemt.

Hogere opbrengst

Uiteraard willen we allemaal de beste prijs wanneer we iets verkopen. Zonder dat we het vaak zelf door hebben kunnen we met een paar kleine aanpassingen een stuk meer vragen voor een soortgelijk product. Een goed voorbeeld is de foto’s die je plaatst. Zorg dat de foto’s duidelijk en helder zijn. Hetzelfde geldt voor de advertentietekst. Door in de omschrijving duidelijk te vermelden wat ze allemaal kunnen verwachten, zorg je ervoor dat ze niet voor eventuele verrassingen komen te staan wanneer ze naar het object komen kijken. Door te zorgen voor een pakkende titel, zorg je dat meer mensen nieuwsgierig zijn naar je advertentie, wat de kans verhoogt op een potentiële koper.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 11 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31