Afbeelding
Huis make-over

Zo geef jij je huis een make-over

Partnercontent

Na verloop van tijd is het heerlijk om je huis een nieuwe uitstraling te geven. Je kunt het meteen groots aanpakken door al je meubels te vervangen, maar dat is helemaal niet nodig. Een make-over zit hem juist in de kleine dingen. Door een paar simpele aanpassingen te maken, voelt jouw woning weer zo goed als nieuw.

Knap de buitenkant op
De buitenkant van je huis is het eerste wat je ziet. Focus je bij een make-over dus op de voortuin, de entree en de gevel. Transformeer de uitstraling van je voortuin door zand te vervangen met kiezels, of plaats wat mooie bloempotten naast je voordeur. Schakel op tijd een professional in voor gevelreiniging, zodat je gevel er schoon en verzorgd uitziet. Een handige tip: laat meteen je muur impregneren. Zo weet je zeker dat je gevel nog jarenlang mooi blijft.

Vervang je accessoires
Niet iedere make-over hoeft even ingrijpend te zijn. Heb je een klein budget of wil je geen drastische maatregelen nemen? Haal dan al je huidige accessoires weg. Bekijk welke je nog echt mooi vindt en zet ze op een andere plek. Koop vervolgens een paar nieuwe blikvangers om je interieur op te frissen. Wees niet bang om nieuwe kleuren te gebruiken. Zo zorg je er juist voor dat je woning totaal anders aanvoelt, terwijl je geen honderden euro's uitgeeft.

Verschuif of vervang je meubels
Iedere woning heeft een aantal grote meubels die de toon zetten voor het interieur: de bank, het tv-meubel, de eettafel en de boekenkast. Verander de lay-out van je woning door eens met deze meubelstukken te schuiven. Plaats de bank niet tegen de muur, maar gebruik hem als scheidingswand tussen het zit- en eetgedeelte van je woonkamer. Draai je eettafel een kwartslag en zet je boekenkast tegen een andere muur. Het is zelfs mogelijk om één of twee van deze meubelstukken te vervangen, zodat je huis helemaal anders aanvoelt.

Geef je muren een kleurtje
Niets verandert de uitstraling van je huis zo goed als een nieuw kleurtje op de muren. Heb je alleen maar witte wanden? Maak je woning dan wat levendiger door een accentmuur te schilderen. Deze muur heeft een opvallende kleur of een vrolijk behang. Wees niet bang om te spelen met trendy kleuren en hippe patronen. Geef je overige muren meteen een nieuw likje witte verf, zodat alles weer fris aanvoelt.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 19 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25