Afbeelding
Kinderkamer

De leukste manieren om de kinderkamer in te richten

Partnercontent

De kinderkamer is een van de gezelligste plekken in je woning. Het is de plek waar je kindje fijn speelt, huiswerk maakt en slaapt. Is de kinderkamer van je kleintje toe aan een make-over? Gebruik de volgende tips dan als inspiratie om een extra knusse kinderkamer te creëren.

Speel met licht en kleur
Creëer een ruimtelijker gevoel in de kinderkamer door gebruik te maken van lichte kleuren.Hoewel je kind misschien gek is op felle kleuren, laten deze de kamer juist kleiner en drukker lijken. Bewaar de lievelingskleur van je kind dus liever voor de accessoires en gebruik als basis een neutrale kleur. Mocht je zelf niet zo van schilderen houden, kies dan voor behang of vraag een offerte voor het schilderwerk op. Het uurloon van een schilder is zijn prijs vaak dubbel en dwars waard, wanneer je direct de rest van het binnenschilderwerk laat bijwerken.

Multifunctionele meubels
Veel kinderkamers staan erg vol en ogen rommelig door al het speelgoed, knuffels en andere spulletjes. Door voor multifunctionele meubels te kiezen, creëer je meer ruimte om te spelen en wordt opruimen ineens een stuk makkelijker. Kies bijvoorbeeld voor een hoogslaper of een bureau met lades. Plaats in de kinderkamer daarnaast niet al te veel meubilair en zorg voor eenheid. Kies hierbij enkel voor het hoognodige (zoals een bed, bureau en kledingkast) en zorg voor voldoende opbergruimte. Grote opbergboxen zijn bovendien een echte musthave als je de kinderkamer enigszins geordend wilt houden.

Maak de kinderkamer af met accessoires
De kinderkamer maak je af met leuke accessoires. Denk hierbij aan muurstickers of een muurschildering, maar ook aan schilderijtjes, een leuk dekbed en een vloerkleed. Bedenk daarnaast samen met je kind welk thema de kamer krijgt. Terwijl je kiest voor neutrale kleuren, vervang je accessoires eenvoudig, omdat deze altijd passen bij de rest van de kamer. Zodra je kind te oud is voor eenhoorns of is uitgekeken op Nijntje, ga je namelijk gewoon op zoek naar een nieuw thema voor de kinderkamer, dat past bij de leeftijd en de wensen van je kindje.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 46 minuten geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04